اسماعیل مهدیزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: امسال شعار «پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید» برای هفته پژوهش و فناوری درنظر گرفته شده است که تأکیدی بر نگرش کاربردی و صنعتی به فعالیتهای پژوهشی دارد. دانشگاه آزاد اسلامی قزوین نیز بهعنوان یک دانشگاه صنعتی، پژوهش را جزو ارکان اصلی خود در نظر گرفته است و در سنوات گذشته موفقیتهای چشمگیری در سطوح منطقهای، ملی و بینالمللی کسب کرده است.
وی ادامه داد: دانشگاه خود را ملزم میداند در راستای تأمین نیازهای نوظهور جامعه با بهرهمندی از فنآوریهای نوین از طریق طراحی و تولید محصولات دانشبنیان و پژوهش محور قدم بردارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین تصریح کرد: فعالیتهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین همانند سایر فعالیتهای دانشگاه علیرغم شیوع کرونا همانند گذشته و در تعدادی از زمینهها حتی قویتر از گذشته در حال اجراست. هر چند از نعمت حضور اساتید و دانشجویان محروم هستیم ولی با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز دنیا تلاش کردیم تا از تواناییها و پتانسیل آنان بهره کافی برده شود که خوشبختانه موفقیتهای قابل ملاحظهای حاصل شده است.
وی تشریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی قزوین بهعنوان یکی از دانشگاههای پیشگام در حوزه پژوهش و فناوری در سطح کشور، در ۱۰ ماه گذشته و در ادامه رسالت تعریف شده خود در حوزه پژوهش، پروژههای پژوهشی و فناورانه متعددی را برنامهریزی و اجرا کرده است که طراحی و ساخت ربات انسان نمای کارن، طراحی و شبیه سازی سامانه مونیتورینگ و پایش آتش در جنگل، طراحی و شبیهسازی ربات ریز پرنده Micro Drone، شرکت در نمایشگاه الکامپ و کسب مقام اول در الکامپ استارز ۹۸ با ارائه محصولات، راهاندازی استارتاپ استودیو سورس، جذب سرمایهگذار برای استارتاپ بازی نوروفیدبک مغزی به نام «بِرَتِل» و اهدای یک دستگاه از آن به موزه ملی مغز ایران اشاره کرد.
مهدیزاده اضافه کرد: اخذ غرفه در نمایشگاه مجازی اینوتکس ۹۹، توسعه بیش از پنج بازی موبایل توسط آزمایشگاه بازیسازی کاسپین، راهاندازی مدرسه عالی مهارتی بازار سرمایه و بورس و تجهیز کارگاه معاملات بورس دانشگاه، راهاندازی مرکز تحلیل سرمایهگذاری و استارتاپ سامانه به اشتراکگذاری تحلیلهای مالی به نام بارا اینوست، اخذ مجوز دانش بنیان برای پنج شرکت مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی قزوین از معاونت علمی ریاست جمهوری، اخذ مجوز آزمایشگاه معتمد اداره محیط زیست در زمینه آزمایش آب، خاک و عفونتهای پسماندها و تأسیس و راهاندازی آزمایشگاه علوم همگرا نیز از دیگر فعالیتهای یک سال اخیر بوده است.
وی با بیان اینکه فعالیتهای پژوهشی در دوران کرونا به دو دسته تقسیم میشوند، گفت: دسته اول فعالیتهایی مانند نگارش مقاله، تألیف و ترجمه کتاب، آموزشهای مرتبط با حوزههای پژوهش هستند که کرونا تأثیری در میزان و کیفیت آنها ندارد که میتوانند از راه دور پیگیری و اجرا شوند، این فعالیتها همانند گذشته و با قوت در حال انجام بوده و پیگیری شدهاند. شیوع کرونا در این دسته از فعالیتها نه تنها مانع انجام کار نبوده است، بلکه بهعنوان یک فرصت برای پژوهشگران محسوب میشود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین افزود: دسته دوم فعالیتهایی هستند که لازم است بهصورت حضوری پیگیری و انجام شوند. بهعنوان مثال فعالیتهایی که در مراکز تحقیقاتی و یا مرکز رشد و یا آزمایشگاهها باید انجام شوند که این نوع فعالیتها براساس قوانین ستاد ملی کرونا و با رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی در داخل دانشگاه پیگیری و اجرا شدهاند. بهعنوان نمونه برگزاری بیش از ۱۰ رویداد فناورانه، هماهنگی حضور واحدهای فناور مرکز رشد دانشگاه در نمایشگاههای ملی بهصورت مجازی از جمله این موارد بوده است.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه تعداد زیادی از دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی یعنی در مقاطع ارشد و دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین مشغول تحصیل هستند و بهطور مداوم درگیر امور پژوهش در راستای پایاننامهها و رسالههای خود هستند، خوشبختانه کاهشی در مشارکت برای پژوهش احساس نمیشود و فعالیتهای پژوهشی دانشجویان مانندگذشته ادامه دارد.
مهدیزاده در خصوص دستاوردهای مرتبط با کرونا بیان کرد: فعالیتهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در حوزههای متعددی در حال پیگیری و اجراست و در راستای رسالت اجتماعی خود تعدادی وظایف پژوهشی در راستای مقابله با ویروس کرونا تعریف و اجرا کرده است که طراحی و ساخت ربات پایه متحرک ضدعفونیکننده فضاها با اشعه UV با توانایی ناوبری هوشمند، طراحی و ساخت ربات پرنده با توانایی پایش دمای بدن افراد مشکوک به تب و بیماری و طراحی و ساخت ربات پرستار از جمله آنها بوده است.
انتهای پیام