ایسنا و به نقل از سایمکس، محققان نیوزیلندی با انجام آزمایشاتی روی موشها دریافتند که این دارو میتواند به ترمیم غلاف سلولهای عصبی کمک کند. نویسندگان این مقاله میگویند یافتههای آنها نویدبخش درمان بیماری ام.اس(MS) است. بیماری که در حال حاضر هیچ درمان موثری ندارد. آنها اکنون در حال برنامهریزی آزمایشات بالینی هستند.
به لطف آخرین یافتههای تحقیقاتی دانشمندان دانشگاه “ویکتوریا” در ولینگتون(Wellington) یک قدم به درمان افراد مبتلا به ام اس، اختلالی عصبی که سالانه ۲.۵ میلیون نفر در جهان را مبتلا میکند نزدیکتر شدهایم.
پروفسور آن لا فلام(Anne La Flamme) و همکارش برونوین کیول(Bronwyn Kivell) و گروهشان از دانشکده علوم زیستی دانشگاه ویکتوریا کشف کردند که داروی نالفورافین(nalfurafine) نه تنها روند رشد عوارض بیماری ام.اس را کند میکند بلکه باعث بازگشت تواناییهای بیمار و بهبود آن میشود.
نالفورافین مدتهاست برای بیماریهایی غیر از ام.اس به صورت بالینی مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو نشان داده که ایمن و بدون عوارض بوده است. تحقیقات نشان میدهد که این دارو اثر اصلاح کننده بیشتری نسبت به ترکیب US۵۰،۴۸۸ در بهبود بیماری ام اس دارد. هر دو آنها بخشی یکسان را فعال میکنند اما US۵۰،۴۸۸ به دلیل عوارض زیاد قابل استفاده نیست.
پروفسور لا فلام و همکارش کیول سال گذشته شرکت Rekover Therapeutics را تاسیس کردند و بودجه آن را از صندوق تقویت نوآوری در نیوزیلند گرفتند.
پروفسور لا فلام میگوید: ما اکنون در حال جمع آوری بودجه هستیم تا بتوانیم آزمایش بالینی نالفورافین را انجام دهیم تا گامی مهم در جهت درک پتانسیل این دارو در درمان ام اس برداریم.
لا فلام همچینین این تحقیقات را در موسسهی تحقیقات پزشکی ملاگان(Malaghan) که مستقر در دانشگاه است هدایت میکند.
بودجه این تحقیقات از سوی وزارت تجارت، نوآوری و اشتغال، بنیاد مغز و اعصاب نیوزیلند، شورای تحقیقات بهداشتی نیوزیلند، بورس تحصیلی کیت پارسونسون، بنیاد تحقیقات پزشکی ولینگتون و موسسه ملی سومصرف مواد مخدر فراهم شده است.
یافتههای این مطالعه امروز(دوشنبه ۱۸ ژانویه) در مجلهی Clinical & Translational Immunology منتشر میشود.
انتهای پیام