گروه علمی: تحقیقات جدید حاکی از یک نوع خِرَد میکروبی است و نشان از این دارد که ممکن است حیات میکروبی جاری در رودههای ما بتواند میزان خِرَد و حتی تنهایی ما را عیان کند. عقل و خرد صفتی است که همگان به دنبال دست یافتن به آن هستند تا آرامش و آسایش را در زندگی با آن تجربه کنند. در حقیقت مطالعات نشان داده است که کمتر خردمند بودن با احساس تنهایی بیشتر در ارتباط است، اما چه میشود اگر خرد و تنهایی در واقع با صفات جسمی انسان مانند میکروبهای موجود در روده ما در ارتباط باشد؟در یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله Frontiers in Psychiatry ، دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه “کالیفرنیا” گزارش کردند که ممکن است ارتباطی بین خرد، تنهایی و تنوع میکروبی در روده پیدا کرده باشند.
“تانیا انگوین” سرپرست این مطالعه و استادیار روانپزشکی در دانشکده پزشکی “کالیفرنیا سن دیگو” در بیانیهای گفت: ما دریافتیم که احساس تنهایی کمتر و سطح بالاتر خرد، عطوفت، حمایت اجتماعی و تعامل با غنای فیلوژنتیک بیشتر و تنوع میکروبیوم روده در ارتباط است.این تحقیق ۸۷ شرکت کننده از ۲۸ تا ۹۷ ساله را مورد ارزیابی قرار داد که گزارشهای خودآزمایی راجع به تنهایی، خرد، عطوفت، حمایت اجتماعی و تعامل اجتماعی را گزارش کردند. محققان همچنین میکروبیوتای روده شرکت کنندگان را از طریق نمونههای مدفوع آنها تجزیه و تحلیل کردند.
اگرچه مکانیزمهایی که ممکن است تنهایی، شفقت یا عطوفت و خرد را با تنوع میکروبی روده مرتبط کند، هنوز ناشناخته است، اما محققان دریافتند که کاهش تنوع میکروبی با بدتر شدن سلامت جسمی و روانی فرد مرتبط است. اگرچه هنوز مشخص نیست که ابتدا کدام یک رخ میدهد.محققان میگویند: ممکن است که تنهایی منجر به کاهش پایداری میکروبیوم روده و در نتیجه کاهش مقاومت و انعطاف پذیری در برابر اختلالات مربوط به استرس شود که منجر به اثرات فیزیولوژیکی مانند التهاب سیستمیک میشود.
محققان افزودند: جوامع باکتریایی با تنوع کم ممکن است بیماری آشکار در پی نداشته باشند، اما ممکن است برای پیشگیری از بیماریها کمتر از حد مطلوب باشند. بنابراین افراد تنها ممکن است بدین واسطه مستعد ابتلا به بیماریهای مختلف باشند.محققان همچنین اشاره کردند که برای نتیجه گیری مشخص از این رابطه به اطلاعات بیشتری از جمله شبکههای اجتماعی افراد، رژیم غذایی و درجه انزوای اجتماعی عینی نیاز دارند، اما مطمئناً بین خرد، تنهایی و روده رابطهای وجود دارد.