stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
  • کد خبر : 234277
  • 15 بهمن 1399 - 12:49
1

آیین گرامیداشت روز جهانی تالاب در بندرخمیر برگزار شد

آیین گرامیداشت روز جهانی تالاب در بندرخمیر برگزار شد
هرمزگان-رويداد روز جهاني تالاب ها 1399 و پنجاهمین سالگرد انعقاد کنوانسیون رامسر در بندر خمیربا حضور دبيركل ملي يونسكو ايران ، مديركل دفتر حفاظت و احياي تالاب‌ها سازمان محيط زيست، مديركل حفاظت محيط زيست هرمزگان برگزار شد .
قلم | qalamna.ir :

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان، ضمن تبریک به مناسبت روز جهانی تالاب ها  بابیان اینکه  ما هرمزگانی‌ها با توجه به اینکه در کنار دریا هستیم، تعریف درستی از تالاب داریم. به‌گونه‌ای که تمام سواحل خلیج‌فارس به‌عنوان تالاب تلقی می‌شود؛ اما «تالاب خور خوران» بندر خمیر یکی از مناطق حساس و استراتژیک منطقه است و به‌عنوان یکی از تالاب‌های برگزیده در سطح جهانی قرار دارد که باید آن را پاس بداریم.
مسیحی  افزود: هرمزگان دارای ۲۰۸ هزار هکتار تالاب ساحلی – دریایی است که ۵۰ درصد آن به «تالاب خور خوران» تعلق دارد. این تالاب مابین جزیره قشم و سواحل بندرلنگه و عمده آن در سواحل بندر خمیر قرارگرفته است. ما باید بتوانیم این میراث جهانی، طبیعی و ارزشمند را که از گذشتگان برای ما به‌جامانده حفظ کرده و استفاده‌ای خردمندانه از آن داشته باشیم.
سازمان محیط‌زیست در این خصوص حفظ و نگهداری تالاب ها طرح‌هایی در قالب «زیست‌بوم» در دست اجرا دارد که در این زمینه تاکنون تالاب دلتای رود شورو شیرین و میناب در شورای برنامه ریزی استان به تصویب رسیده است و درصدد هستیم که «تالاب خور خوران و تالاب دلتای رود حرا و گز » نیز به تصویب برسد؛ و در همین راستا باید بتوانیم برنامه‌هایی برای جایگاه نوع فعالیت‌های که در این تالاب‌ها انجام می‌شود داشته باشیم. این طرح‌ها در قالب برگزاری جلسات مشورتی و با مدیریت فرمانداران و جوامع محلی شکل گرفته است.
مدیر کل محیط زیست استان هرمزگان در پایان اضافه کرد: مردم هرمزگان از دیرباز حافظ تالاب‌ها بوده‌اند و حفاظت از تالابها صرفا  وبه تنهایی  با تلاش ارگان دولتی و غیردولتی بدون پشتوانه مردم به سرانجام نخواهد رسید.
  دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران نیز در این آیین با اشاره به اینکه برای حفظ تالاب‌ها از دولت و دولتمردان کاری ساخته نیست، افزود: ابتدا باید مردم به این باور و پذیرش برسند که تالاب یک سرمایه است که پس از  پذیرفتن این موضوع  در واقع به خودی خود از این نعمت خدادادی و میراث کهن حفاظت می‌کنند.
حجت‌الله ایوبی بیان داشت: حفاظت از تالاب‌ها، محیط زیست، میراث فرهنگی و هرچیزی که دارای سرمایه و ارزش است، در درجه نخست باید در باور و دل و جان اتفاق بیافتد.
وی اظهارداشت: باید خدا را شاکر باشیم که مدیران و مسوولان ما به این سرمایه‌های فرهنگی (تالاب‌ها) توجه دارند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران با اشاره به اینکه خمیر از جمله شهرهایی است که به شبکه شهرهای جهانی یادگیرنده پیوسته است، گفت: این جای بسی افتخار برای ایران، استان هرمزگان و شهر تالابی خمیر است.
وی خطاب به جوانان شهر تاریخی خمیر گفت: اگر شما بخواهید شهر جهانی شود، باید بر روی تمایزها، مزیت‌ها و آن چیزی که شما دارید و دیگران از آن بی بهره هستند، سرمایه گذاری کنید.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران یادآورشد: تالاب خورخوران، آداب و رسوم، فرهنگ و تاریخ کهن بندرخمیر از جمله مزیت‌هایی این شهر تالابی است که باید آن را برجسته کرد که با جذاب بودن و جهانی شدن آن، مردم دنیا در مقابل شما سرتعظیم فرود خواهند آورد.
 وی با اشاره به اینکه فرا گرفتن آموزش و یادگیری در کنار میراث فرهنگی ، دو روی یک سکه هستند که باید به آن بپردازدیم، اذعان داشت: اگر دنیا بخواهد میزان رفتار متمدنانه مردم را بسنجد، به چگونگی رفتار انسان‌ها با آب، هوا و طبعیت می‌نگرد که این امر به خوبی در خمیر مشهود بود.
ایوبی گفت: رفتار درست و متمدنانه با طبیعت نشان دهنده یک فرهنگ عمیق است که ریشه در دین، آیین و فرهنگ‌مان دارد و مردم بویژه جوانان خوشفکر و خوش ذوق خمیر باید این‌ها را برجسته کنند، ماهم در کنارتان هستیم افتخار می‌کنیم و سر تعظیم در مقابل جوانان برومند این منطقه فرود می‌آوریم.
  گفتنی است :شهر تالابی بندرخمیر، به عنوان نخستین شهر ملی تالابی ایران، در چند سال گذشته، میزبان همایش بزرگ جهانی در روز تالاب‌ها بوده است. امسال اما با کسب عنوان شهر «یادگیرنده یونسکو» در کنار شهرهای بزرگی چون تهران و اصفهان قرارگرفته است..
تالاب «خور خوران» بندر خمیر هرمزگان درواقع یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین تالاب‌های دریایی ایران و خاورمیانه است. این تالاب با بیش از ۱۰۲ هزار هکتار مساحت که در سال ۱۹۷۵ (بهمن ۱۳۵۳) به‌عنوان تالاب بین‌المللی در کنوانسیون رامسر ثبت‌شده است.
«کنوانسیون رامسر» مربوط به تالاب‌های مهم بین‌المللی، به‌ویژه تالاب‌های زیستگاه پرندگان آبزی معروف است که تشکیل آن‌که در سال ۱۹۷۱ میلادی در شهر رامسر به تصویب رسید.
شهر خمیر نیز به دلیل مجاورت با این تالاب در بهمن‌سال ۹۷ توانست نخستین «شهر ملی تالابی ایران» شود.
«تالاب خور خوران» یکی از بهترین تالاب‌ها در استان هرمزگان است که توسط خود مردم محلی حفظ و حراست شده است و کمترین تعارضی به آن نشده و همیشه با استفاده خردمندانه از آن به بهترین شکل ممکن حفاظت و نگهداری شده است
انتهای پیام/

هشتگ: , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.