بعد از گذشت حدود سه سال با توجه به نزدیکی این زمین به شهر جورقان، تصمیم بر آن شد تا وضعیت این محل تغییر کند تا درنهایت ۱۳ خردادماه سال ۱۳۹۳ همان ۵۰ هکتار زمین، بار دیگر به دست محمدناصر نیکبخت، استاندار وقت و اینبار با عنوان مجتمع بنکداری مواد غذایی کلنگزنی شد که به گفته استاندار وقت همدان یکی از دلایل ایجاد این محل، تسهیل در تردد و ترافیک شهر و فراهم شدن آسایش بیشتر برای شهروندان بود. با این روند همدان در مسیری قرار گرفت تا دارای نخستین مجتمع صنفی کشور شود و بتواند برای ایجاد و البته تجمیع واحدهای مربوط به لوازم خانگی، چرم و خواربار، مسیر را درپیش گیرد.
از آن روزگار حدود ۶ سال میگذرد و طبق آخرین برنامهها و بازدیدهای حضوری مسئولین مربوطه از این پروژه، بر تسریع در اجرای آن تأکید شده است. آخرین خبرها به این باز میگردد که بخشی از پروژه در دهه فجر سال جاری افتتاح و شاهد راهاندازی آن خواهیم بود؛ اگرچه این موضوع چنان که مشخص است، احتمالاً محقق نخواهد شد، اما موضوعاتی مدنظر است که با ارتقا و توجه به آنها، کیفیت این شهرک افزایش خواهد یافت که در ادامه به آنها نیز میپردازیم.
تسریع در روند اجرای این طرح را میتوان یکی از راههای پیش روی همدان در مسیر توسعه اقتصادی، توسعه گردشگری و البته استفاده از ظرفیت نزدیکی به پایتخت کشور و کریدور غربی برشمرد.
بدینسان در راستای بررسی وضعیت پروژه و اینکه بدانیم وضعیت پیش روی شهرک بنکداران همدان پس از گذشت نزدیک به ۶ سال از کلنگزنی رسمی و چشمانتظاری مستدام بنکداران به کجا رسیده است، گفتوگویی با رضا بهزارع، مسئول هیئتامنای مجتمع بنکداران مواد غذایی «هگمتان بازار» و در ادامه بررسی صحبتهای مربوطه گفتوگویی با ظاهر پورمجاهد، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان ترتیب داده شد که در ادامه متن این گفتوگوها را میخوانید:
۸۰ درصد ۳۵۰ واحد واگذارشده تکمیل است
مسئول هیئتامنای مجتمع بنکداران مواد غذایی «هگمتان بازار» در گفتوگو با قلم با بیان آنکه این شهرک بهعنوان نخستین شهرک صنفی ایران درحال راهاندازی است، عنوان کرد: این شهرک با اهداف بلندی ازجمله تبدیل همدان به دیرینهترین و کهنترین شهر ایران، به «محور غرب کشور» و تأمین کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی غرب کشور ایجاد شده است.
رضا بهزارع با اشاره به اینکه حدود ۴۵۵ قطعه در شهرک بوعلی دو بنا شده که ۸۸ واحد آن در پیشانی و آستانه ورودی شهرک برای عرضه لوازم خانگی تخصیص یابد، عنوان کرد: از تعداد ۴۵۵ قطعه، ۳۵۰ قطعه آن واگذار شد که هماکنون نیز پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی دارند.
مسئول هیئتامنای مجتمع بنکداران مواد غذایی «هگمتان بازار»، علت روند کُند این پروژه را چنین مطرح کرد: علت این کُند بودن روند رکودی بود که در ابتدای پروژه با آن روبهرو بودیم، اما طی یکسال اخیر روند پیشروی پروژه مناسب بوده است.
وی با بیان اینکه نیاز است تا مسئولین مربوطه راهکاری برای انتقال هرچه مناسبتر واحدها به شهرک بنکداری همدان بیندیشند، تصریح کرد: در زمینه خدمات زیرساختی شاهد همکاری قابل تحسین شرکتهای خدماترسان زیرساختی بودهایم.
بهزارع با تأکید بر این موضوع، تشریح کرد: هماکنون این شهرک دارای شبکه گاز، شبکه برق، شبکه فیبر نوری، شبکه آبوفاضلاب و شبکه دوربینهای پایش امنیتی بوده و مدتها است که واگذاری انشعابات آن انجام گرفته که همچنان ادامه دارد.
مسئول هیئتامنای مجتمع بنکداران مواد غذایی «هگمتان بازار» با بیان آنکه تا این زمان نسبت به واگذاری خدمات مخابراتی هیچگونه تقاضایی صورت نگرفته است، میزان پیشرفت تأمین برق شهرک را ۸۰ درصد، میزان تأمین گاز شهرک را صددرصد و وضعیت پیشرفت شبکه فیبر نوری شهرک را ۸۰ درصد عنوان کرد.
بهزارع با بیان اینکه کار انشعابات آب و فاضلاب شهرک بنکداران نیز ۸۰ درصد پیش رفته است، خاطرنشان کرد: باید منتظر پیشروی این اقدامات میماندیم تا سپس وارد مرحله پیادهروسازی و جدولگذاری میشدیم؛ بدینسان درحال حاضر این روند در بلوار پور سینا ادامه دارد.
وی با تصریح بر آنکه علت ناتمام ماندن این انشعابات از سویی به سبب کوتاهی و عدم پرداخت وجوه دولتی مدنظر از سوی برخی کسبه است و از سویی شرکت آبفا اقدامات را برای نصب انشعابات دیرهنگام و همزمان با فصل سرد سال آغاز کرد، ادامه داد: امید است تا با همکاری دستگاههای مربوطه و کسبه این شهرک، شاهد راهاندازی شهرک بنکداران همدان به نحو احسن باشیم و هماکنون نیز شاهد نصب دوربینهای مداربسته در این شهرک هستیم.
مسئول هیئتامنای مجتمع بنکداران مواد غذایی «هگمتان بازار» در پایان صحبتهای خود خواستار توجه به موضوع تأمین امنیت شهرک و جاده خروجی آن شد و گفت: در همدان روزانه حداقل یکهزار تُن مواد غذایی تبادل میشود، بهنوعی که شاهدیم در شهرستان همدان روزانه ۱۳۰ تُن قند و شکر مصرف میشود و با این تفاسیر این حجم از تبادلات مواد غذایی را در بخشی از شهرک بنکداران همدان شاهد خواهیم بود.
راهاندازی شهرک بنکداران، بهزودی
در این راستا معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در گفتوگو با قلم مطرح کرد: انشاءالله بهزودی شهرک بنکداران همدان راهاندازی میشود.
ظاهر پورمجاهد با بیان اینکه بخشی از مشکلات این شهرک که هماکنون درحال پیگیری آنها هستیم به موضوع فاضلاب برمیگردد، خاطرنشان کرد: در این زمینه چندینبار با مدیرعامل شرکت آبفا همدان صحبت شده است.
وی با اشاره به این موضوع در پاسخ به آنکه راهکار درنظر گرفتهشده برای انتقال واحدها به شهرک بنکداران چیست؟ اظهار کرد: این موضوع در شورای ترافیک شهرستان همدان مصوب شده، بدینترتیب طبق پیشبینیهای بهعملآمده، بهصورت مرحلهای شاهد انتقال واحدها به شهرک بنکداران همدان خواهیم بود.
این مقام مسئول در پایان صحبتهای خود تأکید کرد: تمامی مسائل و مشکلات مطرحشده درخصوص شهرک بنکداران را میشنوم و پیگیر تمامی آنها بهمنظور رفع مسائل و موانع هستم.
درحالی که وعدهها برای افتتاح بخشی از شهرک بنکداران همدان بهعنوان نخستین مجتمع صنفی غرب کشور دهه فجر امسال بود، اما گویی بازهم این مهم میسر نشد و باز چشمانتظاریها برای افتتاح و روشن شدن چراغ آن ادامه دارد.
یکی دیگر از موضوعاتی که دراینبین جای سخن دارد، تأمین امنیت و محصور بودن شهرک بنکداران است؛ چراکه تبادلات کالایی و بارانداز بودن لوازم خانگی، مواد غذایی و مواردی از این قبیل، در این شهرک نیازمند امنیت و تأمین آن است. بدینترتیب از یکسو ساخت و اجرای سازه و ساختمان نگهبانی و سردر ورودی شهرک بایستی آغاز شود و از سویی برای بالا بردن سطح امنیت و همچنین احساس امنیت نیاز است تا شهرک بهنوعی محصور باشد.
درخصوص وضعیت جاده خروجی این شهرک نیز یک موضوع مطرح است و آن اینکه بارها از سوی مسئولین مربوطه عنوان شده که دوربرگردان جورقان استاندارد نیست؛ بهنوعی که معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری همدان با بیان اینکه دوربرگردان شهر جورقان استاندارد نیست، عنوان کرده است که: از آنجا که ۶۰ درصد تصادفات مربوط به ورودی شهرها است، شهرداری جورقان برای اصلاح این دوربرگردان طرحی را ارائه داده که توسط کارشناسان راه و شهرسازی در دست بررسی است.
حال قرار است با راهاندازی شهرک بنکداران، یک حجم از خودروهای شخصی و باری را به این دوربرگردان که جوابگوی نیازهای فعلی هم نیست، تحمیل کنیم؛ بدینسان امید است تا چارهای برای این مهم اندیشیده شود که خودروهایی که میخواهند از شهرک بنکداران خارج شوند و مقصد بعدی آنها به سمت جاده تهران نیست و میخواهند به سمت شهرستان همدان بازگردند و یا از این مسیر به دیگر شهرستانها و استانها بروند، جاده خروجیای داشته باشند تا بهنوعی به بحثهای پدافندی این پروژه نیز توجه شده باشد و ۶ سال چشمانتظاری برای افتتاح نخستین شهرک صنفی غرب کشور به نحو احسن و با یک سردر و ورودی درخور، تأمین امنیت، تأمین آب و برق و گاز، جدولگذاری و پیادهروسازی مناسب، توجه به مسائل امنیتی و راه خروجی مناسب و مسائلی از ایندست در سال جهش تولید به پایان رسیده و شاهد آن باشیم که همدان در زمینه مسائل اقتصادی و تأمین کالاها در غرب کشور محوریت یافته است.