وی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از زکات جمعآوریشده صرف امور محرومان و نیازمندان و مابقی صرف پروژهها و طرحهای عامالمنفعه در روستاها میشود، تأکید کرد: زکات جمعآوریشده شامل زکات واجب، مستحبی و فطریه است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد استان با اشاره به تشکیل شورای زکات در مناطق روستایی و شهرستانها بیان داشت: با عنایت به تأکیدات قرآن کریم، موضوع فرهنگسازی و تبیین جایگاه زکات، یکی از ضرورتهایی است که باید بهصورت ویژه به آن توجه شود.
وی با تأکید بر اینکه زکات جمعآوریشده در هر منطقه برای رفع مشکلات نیازمندان و محرومان همان منطقه هزینه میشود گفت: کسی که زکات میدهد شاید در ظاهر از مالش کاسته شود اما بر اساس وعده الهی سبب افزایش مال او خواهد شد و این کار او همچون هرس کردن درختان است که باعث میشود درخت را پرثمر و پربار کند.
این مسئول در ادامه صحبت های خود گفت: زکات بدن شامل زکات فطره و زکات مال شامل زکات گندم، جو، خرما، کشمش، گاو، گوسفند، شتر، طلا و نقره) است و زکات مستحبی شامل سایر محصولات کشاورزی و باغی است.
وی در پایان بابیان اینکه ۸۵۰ نفر پرداختکننده زکات و ۱۲۲۰ نفر عوامل افتخاری و داوطلب در قالب روحانیون، عاملان و مسئولان در امر جمعآوری زکات فعالیت میکنند، گفت: در روستاها زکات تحت نظر شورای روستا که امنای مردم هستند جمعآوری و سپس میان جامعه هدف که همان نیازمندان واقعی هستند در سرفصلهای مسکن، درمان، جهیزیه نوعروسان، معیشت و لوازمخانگی هزینه میشود.