مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان مرکزی گفت: قیمت تمام شده مرغ برای مرغدار در شرایط فعلی حدود ۱۷ هزارتومان است که در این شرایط سخت تولید، مرغداران قیمت ۱۴۴۰۰ تومانی مصوب مرغ را قبول ندارند.
احمد بزچلویی در گفتوگو با اظهار کرد: قیمت مصوب ۱۴۴۰۰ تومانی اعلام شده برای مرغ از درب مرغداری، مورد قبول مرغداران نیست و یک قیمت دستوری است.
وی با بیان اینکه در ابتدا تنها ۳۰ درصد نهاده مرغداران از سوی دولت تامین و مابقی در بازار آزاد تهیه میشد که همین امر ورشکستگی و کناره گیری بسیاری از مرغداران را به همراه داشت، افزود: در حال حاضر که برخی مرغداران به فعالیت خود ادامه داده و تولید را انجام میدهند با اعلام قیمت هایی از سوی دولت مواجه هستند که به هیچ وجه کارشناسی نبوده و نظر مرغداران در آن دخیل نیست، از طرفی حدود دوماه است که تخصیص نهاده ها کمی بهتر شده، اما بازهم تنها ۷۰ درصد نهاده با قیمت دولتی به مرغدار تعلق میگیرد و نکته دیگر اینکه نهاده دولتی نیز افزایش قیمت داشته است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان مرکزی تصریح کرد: قیمت ذرت دولتی از ۱۵۰۰ تومان به ۱۷۰۰، کنجاله سویا دولتی از ۲۷۰۰ به ۳۳۰۰ تومان و باقی نهاده ها نیز به همین مراتب افزایش قیمت داشته اند.
وی با بیان اینکه دخالت دولت اطمینان مرغداران به تولید را کاهش داده است، گفت: دولت به ازای هر مرغ ۴ کیلو نهاده در اختیار مرغدار قرار میدهد و این در حالی است که یک مرغ برای عرضه به بازار حداقل به ۵.۵ کیلو نهاده نیاز دارد که مابقی آن باید از بازار آزاد با قیمتهای بالا تهیه شود.
بزچلویی افزود: مصرف ۴ کیلو نهاده مرغ را به وزن ۱.۸۰۰ تا ۱.۹۰۰ گرم میرساند که عرضه مرغ در این وزن برای مرغدار صرفه ندارد و مرغدار باید مرغ را در وزنی بالاتر و با وزن حدود سه کیلوعرضه کند، چراکه قیمت های جانبی از جمله واکسن، کارگر، حمل و نقل و … افزایش چندین برابری داشته است.
وی تصریح کرد: همین امر سبب میشود قیمت تمام شده یک مرغ برای مرغدار حدود ۱۷ هزار تومان تمام شود که با این تفاسیر قیمت ۱۴۴۰۰ تومانی برای مرغدار ضرر است و اعلام این قیمت و ترس درگیری با تعزیرات سبب کناره گیری مرغداران از تولید میشود.
وی ادامه داد: مرغدار تا یک حد مشخصی میتواند مرغ را نگه دارد و در نهایت مجبور به عرضه مرغ در بازار است، اما این قیمت ها برای مرغدار صرفه ندارد، دولت با اعلام قیمت مصوب حداقل باید نهاده را به صورت ۱۰۰ درصد در اختیار مرغداران قرار دهد تا مرغدار متحمل ضرر کمتری شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان مرکزی گفت: شرایط پیش آمده سبب کاهش تولید شده البته قدرت خرید پایین مردم نیز در این امر بی تاثیر نیست، اواخر سال گذشته جوجه ریزی در استان مرکزی ۳ میلیون قطعه بود که امسال با کاهش ۵۰ درصدی به ۱.۵ میلیون قطعه رسیده است.
انتهای پیام