کمال حیدری پیش از ظهر سه شنبه در همایش بین المللی بهداشت محیط در کاشان با اشاره به شیوع ویروس کرونا از اسفند ۹۸ تاکنون در سطح جهان اظهار داشت: شیوع این ویروس اهمیت بهداشت محیط را برای مدیران و تصمیم گیرندگان و همچنین مردم دوچندان کرد.
وی با بیان اینکه یکی از راههای رسیدن به آسایش و امنیت برای مردم یک اجتماع داشتن محیطی سالم است، ابراز داشت: متأسفانه در حال حاضر وجود بیماریهای غیر واگیر یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در سطح جهان است که پیری جمعیت در سطح جهان باعث شده است که این روند افزایش پیدا کند.
معاون وزیر بهداشت آلودگی هوا را یک معضل جهانی دانست و تصریح کرد: حدود ۴۵ درصد مشکلات حوزه سلامت کشور به دلیل وجود ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است.
وی با اشاره به اینکه عوامل شغلی ۲۵ درصد و مواجه با سرب نیز ۱۹ درصد در مشکلات ایجاد شده در حوزه سلامت دخیل هستند، گفت: بیماریهای غیرواگیر نشأت گرفته از این معضلات و هزینههای بعد از آنکه بر سیستم درمانی کشور تحمیل میشود، اهمیت بهداشت محیط را برای تصمیم گیرندگان دوچندان میکند.
حیدری مهمترین بیماری ناشی از آلودگی هوا را بیماریهای قلبی و عروقی و انواع سرطانها دانست و افزود: این جدا از افرادی است که در اثر آلودگی هوا و وجود ذرات معلق در هوا جان خود را در سراسر دنیا از دست میدهند.
در زمینه مدیریت و کاهش آلودگی هوا موفق نبوده ایم
وی با بیان اینکه در زمینه مدیریت و کاهش آلودگی هوا موفق نبودهایم، خاطرنشان کرد: باید با سیاست گذاری و نظارتهای مستقیم تلاشی مضاعف از سوی تمام سازمانها و ارگانها برای کاهش آلودگی هوا داشته باشیم.
معاون وزیر بهداشت از تلاش و همکاری همکاران بهداشت محیط در سراسر کشور در کارزار مبارزه با کرونا سخن گفت و ادامه داد: یک هزار و ۴۲۷ نفر از همکاران ما در حوزه بهداشت محیط در مدت شیوع ویروس کرونا همگام با دیگر اعضای نظام سلامت پای کار آمدند.