خبرنگار قلم، احمدرضا احسانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت که در مجتمع شهید آوینی همدان برگزار شد، با بیان اینکه اصحاب رسانه استان همدان نسبت به سایر استان ها جلوتر هستند، گفت: خبرنگاران در شرایط سخت اقتصادی و به دنبال آن حمایتهای محدود دستگاهها از مطبوعات، به خوبی وظایف خود را انجام دادند و در این زمینه قدردان آن ها هستیم.
وی با اشاره به برگزاری ۴ جشنواره ملی در دوران شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: جشنواره کاریکاتور با موضوع زندگی، کرونا و امید (با حضور ۲۶ استان و شرکت ۵۰۰ اثر) برگزار شد، جشنواره شعر طنز کرونا (با ۱۵۰ اثر و هشت اثر منتخب)، و جشنواره های بهشتی در حوزه قرآن و عترت و جشنواره استندآپ کمدی نیز در مردادماه به پایان رسیدند بدین ترتیب توانستیم برنامههای فرهنگی و هنری را به دو شکل فیزیکی و مجازی برگزار کنیم.
احسانی با بیان این که در سالهای قبل تنها برنامه فصل بهار، برگزاری اردیبهشت مفاخر بود اما امسال برنامههای بیشتری اجرا شد، عنوان کرد: برآنیم تا برنامه های فرهنگی مان را تا پایان شهریورماه سال آینده مشخص کنیم؛ از سویی، در بحث تالیفات کتاب سال ۹۷ و ۹۸ و انتخاب کتاب سال در استان برنامه هایی را اجرایی خواهیم کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان از برگزاری جشنواره آواها و نواها در دهه آخر ماه صفر با رویکرد موسیقی عاشورایی خبر داد و گفت: از آن جایی که مقرر شده تا تمامی جشنواره های بین المللی در کشور یک جشنواره جایگزین داشته باشند، بدین سان جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در قالب طرحی تحت عنوان “فصل امید” اجرایی خواهد شد.
احسانی در تشریح این موضوع عنوان کرد: از آن جا که به سبب شیوع ویروس کرونا، امکان حضور هنرمندان از سایر کشورها وجود ندارد، گروههای نمایشی در آذرماه تحت پوشش جشنواره در استانها به اجرا خواهند پرداخت و پس از انجام داوری، از گروههای منتخب حمایت خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ادامه داد: از گروههای نمایشی همدان به طور ویژه حمایت میشود؛ از سویی، اعتباراتی نیز برای تجهیز سالنهای استان در ایام پیشرو نیز تامین خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ادامه داد: از گروههای نمایشی همدان به طور ویژه حمایت میشود؛ از سویی، اعتباراتی نیز برای تجهیز سالنهای استان در ایام پیشرو نیز تامین خواهد شد.
وی در خصوص حمایت های صورت گرفته از اصحاب رسانه و نشریات استان نیز گفت: ۷۰۰ نفر از اصحاب رسانه همدان صندوق اعتباری هنر دارند که هزینه بیمه آن ها در سه ماهه ابتدایی امسال پرداخت شد و وزارت ارشاد در این مدت ۱۲۰ میلیارد تومان به این بخش اختصاص داد.
احسانی خاطرنشان کرد: میزان مبلغ اشتراک نشریات در سال ۱۲۰ میلیون تومان است و با وجود اینکه قرار بود تا پایان سال قبل اعتبار لازم برای پرداخت معوقات سال۹۶ و ۹۷ اختصاص یابد که با توجه به شیوع کرونا به تعویق افتاد اما هم اکنون، هزینه اشتراک ۹ ماهه سال ۹۸ پرداخت شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: با توجه به انتقال یا بازنشستگی نیروهای ستادی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، هم اکنون تعداد این نیروها از ۲۲۵ نفر به نزدیک به ۱۲۰ نفر کاهش یافته است.
احسانی در پاسخ به نحوه حمایت های به عمل آمده از انجمن موسیقی همدان نیز گفت: انجمن موسیقی استان از جمله هنرمندان تحصیلکرده در این رشته هستند، توانستیم دراستان همدان اولین کنسرت آنلاین کشور را در اسفندماه برگزار گنیم و حال نیز به پشتوانه همین انجمن قرار است تا جشنواره آواها و نواها را برگزار نماییم.
وی در ادامه این موضوع تصریح کرد: شرکت های بومی و ترجیحاً انجمن موسیقی همدان را به عنوان شرکت واسط برای برگزاری کنسرت ها به کار خواهیم گرفت و تمامی تلاش ما این است تا بتوانیم از گروههای موسیقی استان حمایت کنیم.
احسانی در ادامه صحبت های خود از پروژه های نیمه تمام فرهنگی استان نیز نام برد و وضعیت فعلی و برنامه های پیش روی آن ها را مطرح کرد و گفت: همه پروژه های فرهنگی ارشاد تعطیل بود.
احسانی در ادامه صحبت های خود از پروژه های نیمه تمام فرهنگی استان نیز نام برد و وضعیت فعلی و برنامه های پیش روی آن ها را مطرح کرد و گفت: همه پروژه های فرهنگی ارشاد تعطیل بود.
وی با بیان این موضوع ادامه داد: یکی از اتفاقات تلخی که در این زمینه رخ داد این بود که پروژه های ما در اوایل سال ۹۷ به نهاد کتابخانه های عمومی واگذار شدند که از آن جمله می توان به مجتمع شهدای گمنام رزن، مجتمع شهید مظاهری مریانج و مجتمع زنگنه ملایر اشاره کرد که در حال حاضر، به دنبال این هستیم که اعتباراتی را برای تجهیز این مجتمعهای فرهنگی و هنری و افتتاح آن در سال جاری جذب کنیم.
وی با تصریح بر این که برای احیای این پروژه ها اعتبار می گیریم اما به سبب مشکلات پیش آمده در آن ها، با چالش هایی روبرو هستیم، مطرح کرد: در اوایل سال ۹۷ مجتمع شهید مظاهری مریانج را با پیشرفت فیزیکی ۹۳ درصدی تحویل دادیم و حال برای تجهیز آن اعتباری بسیار بیشتر نیاز داریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در خصوص این موضوع از افتتاح مجتمع فرهنگی و هنری شهید مظاهری مریانج در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: مجتمع فرهنگی و هنری زنگنه ملایر نیز تا پایان سال افتتاح خواهد شد.
افتتاح موزه هنرهای معاصر تا سال آینده
احسانی به خاک خوردن ۵ ساله پروژه موزه هنرهای معاصر همدان اشاره کرد و گفت: این پروژه را که تعطیل شده بود و پیمانکار در آن کار نمی کرد را احیا کردیم به نوعی که اعتباری بالغ بر چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون اعتبار در سال قبل به پروژه اختصاص یافت و پیشرفت فیزیکی از ۱۶ درصد به ۵۰ درصد رسید.
وی در این خصوص افزود: در سال جاری نیز بالغ بر پنج میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل ساختمان این پروژه و بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان برای تجهیز آن پیشبینی شد و حال، تعهد داده ایم که اگر تا پایان سال جاری یا نهایتاً تا پایان شهریورماه ۱۴۰۰ این پروژه را به اتمام برسانیم، ۳۵ میلیارد تومان اعتبار را از سازمان برنامه و بودجه خواهیم گرفت، بدین سان اگر اعتبار آن ابلاغ شود و این روند ادامه یابد شاهد افتتاح موزه هنرهای معاصر تا سال آینده خواهیم بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به وضعیت پروژه تالار بزرگ همدان نیز اشاره کرد و گفت: این طرح، در سال ۸۸ تصویب شد و متاسفانه به تعطیلی کشیده شد و حتی شاهد تغییر پروژه آن از یک سال همایشی بزرگ به دو سالن ۵۰۰ نفری شدیم، اما از آن جا که همدان سالن همایشهای بزرگ ندارد، نقشه مورد قبول نبود و پیگیر این هستیم که اعتبارات برای آغاز مجدد پروژه و احداث سالن دو هزار نفره در این مجموعه جذب شود.
وی با بیان این که این پروژه به صورت همزمان در ۵ استان کشور آغاز به کار کرده است، ضمن ابراز تاسف گفت: از آن جا که اعتبار این طرح به صورت گلوبال بوده و به سبب عدم جذب از سوی همدان به دیگر استان ها تزریق شده است، شاهدیم که همزمان با هفته دولت سال جاری تمامی ۴ استان دیگر، پروژه تالار بزرگشان را افتتاح کردند.
احسانی با تصریح بر این که تاکنون برای خاکبرداری این پروژه بالغ بر ۴ میلیارد تومان هزینه شده است، مطرح کرد: علی رغم این هزینه ها، به نظرم مکان یابی پروژه تالار بزرگ همدان نامناسب است و باید در مکانی مناسب که امکان استفاده عموم مردم را داشته باشد، جانمایی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در ادامه صحبت های خود به مجتمع فرهنگی و هنری در دیگر شهرستان های همدان نیز اشاره کرد و گفت: مجتمع فرهنگی و هنری در شهرستان های درگزین و فامنین وجود ندارد و پروژه مجتمع فرهنگی هنری فیروزان نهاوند نیز تعطیل بود.
وی در این خصوص با بیان این که هم اکنون پروژه مذکور در فیروزان نهاوند فعال شده است، مطرح کرد: طی دو ماه آینده نمایندگی اداره ارشاد در شهرستان درگزین افتتاح خواهد شد، سال گذشته نیز برای مجتمع فرهنگی شهرستان فامنین یک میلیارد تومان تزریق شد که در صورتی که طرح به مناقصه گذاشته شود، پیمانکار مشخص و با جذب پنج میلیارد تومان اعتبار ملی، این طرح به احتمال زیاد تا یک سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
احسانی به پروژه سینمای روباز شهرستان اسداباد نیز اشاره کرد و گفت: این پروژه در یک زمین با مساحتی بیش از دو هزار متر بیش از ۱۰ سال بود که بلاتکلیف مانده بود اما در حال حاضر، پیش بینی شده است که با تملک دو منزل مسکونی در این منطقه، پروژه اجرا و اعتبارات از سازمان سینمایی برای تجهیزات آن دریافت خواهد شد.
وی در ادامه این موضوع، با بیان اینکه عملیات عمرانی پردیس سینمایی امید در اسدآباد در آینده نزدیک آغاز میشود، اظهار کرد: این طرح به اعتباری بالغ بر چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که با مشارکت شهرداری این شهر انجام خواهد شد و اگر این مشارکت صورت نگیرد، پروژه را در شهرستان بهار پیگیر خواهیم بود.
خانه خوشنویسان همدان و پردیس سینمایی لنگ شهرداری
احسانی در خصوص پروژه پردیس سینمایی همدان و خانه خوشنویسان همدان نیز مطرح کرد: هنوز شهرداری، زمین را در اختیار سرمایه گذار قرار نداده است؛ از سویی کلنگ خانه خوشنویسان همدان نیز در سال ۹۳ به زمین خورده است اما شهرداری زمین را در اختیار آن ها قرار نداده است بدین سان نیاز است که هر چه سریع تر زمین یا ساختمانی را در اختیار انجن خوشنویسان همدان قرار دهد.
وی در این راستا تصریح کرد: با جانمایی پروژه پردیس سینمایی همدان نیز موافق نیستم.
تمامی مجتمع های فرهنگی استان همدان در حال تعمیر و تجهیز
احسانی با تاکید بر این که تمامی مجتمع های فرهنگی استان همدان در حال تعمیر و تجهیز اند، مطرح کرد: هفت سالن ۵۰ تا ۲۰۰ نفره و یک سالن ۶۰۰ نفره در پروژه تجاری، فرهنگی اسکایمال همدان پیشبینی شده است، که با این روند، هزار و ۱۰۰ صندلی در این پروژه در نظر گرفته شده که تعداد صندلیهای سالنهای فرهنگی را دو برابر میکند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه نامگذاری سال ۹۹ با عنوان خواجهرشید در حال پیگیری است، یادآور شد: پس از ابلاغ نهایی، این نامگذاری انجام خواهد شد.
احسانی با بیان این که در استان همدان سالن پلاتو استاندارد نداریم، عنوان کرد: در تمامی شهرستان های همدان نیاز به ایجاد سالن پلاتو است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان این که در همدان شاهد جزیره ای عمل کردن در حوزه فرهنگی هستیم، عنوان کرد: شورای فرهنگ عمومی استان که باید با حضور دستگاههای مرتبط تشکیل می شود؛ بایستی یک سند توسعه فرهنگی را برای استان همدان تدوین کند و شورای فرهنگی در استان همدان نیز تشکیل شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان این که در همدان شاهد جزیره ای عمل کردن در حوزه فرهنگی هستیم، عنوان کرد: شورای فرهنگ عمومی استان که باید با حضور دستگاههای مرتبط تشکیل می شود؛ بایستی یک سند توسعه فرهنگی را برای استان همدان تدوین کند و شورای فرهنگی در استان همدان نیز تشکیل شود.
احسانی خاطرنشان کرد: هر دستگاه دولتی یا بخش خصوصی که در حوزه فرهنگی پای کار باشد، ما نیز با تمامی امکاناتمان در کنار آن ها خواهیم بود.
ثبت درخواست برای دریافت تسهیلات کرونایی تمدید شد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در پایان صحبت های خود از تمدید ثبت درخواست برای دریافت تسهیلات کرونایی خبر داد و گفت: کارگروه اقتصادی کرونا مهلت ثبت درخواست فعالان فرهنگی و هنری و رسانه ای را برای دریافت تسهیلات کرونایی در سامانه کارا تا پایان ۱۵ شهریورماه تمدید کرده است.