خبرنگار قلم، مهدی مجیدی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان این که امسال، بدترین سال گردشگری را شرکت علیصدر پیش رو داشته است، گفت: تعداد بازدید کنندگان از غارعلیصدر در ۶ ماهه نخست سال جاری، نزدیک به ۸۶ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان این که در ۶ ماهه نخست سال گذشته تعداد بازدیدکنندگان از غار علیصدر برابر ۵۷۰ هزار نفر بوده است، تصریح کرد: در ۶ ماهه ابتدای سال جاری که معمولاً بیشترین بازدیدکنندگان را داریم، تنها ۷۰ هزارنفر از غار علیصدر بازدید کرده اند.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با اشاره به این که غارعلیصدر تنها دو ماه فروردین و اردیبهشت ماه را تعطیل بوده است، گفت: هم اکنون، این غار با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری های اجتماعی باز بوده و میزبان گردشگران و مسافران در فصل پاییز است.
وی با اشاره به این که با بازدید ۷۰ هزار نفری از غار علیصدر درآمدی ۳ میلیارد و ۵۰۰ هزار تومانی داشته ایم، مطرح کرد: این روند، نشان از زیانی بالغ بر ۲۵ میلیارد تومان دارد.
مجیدی با اشاره به این که برای پیش بردن روند کاری در شرایط کرونا، بسیاری از مزایای جانبی فعالین و کارگران در شرکت علیصدر را کاهش داده ایم، مطرح کرد: هم اکنون تمامی روزها را فعال هستیم چراکه اقتصاد گردشگری شهرستان کبودراهنگ و روستای علیصدر نیز در گرو همین فعال بودن غار علیصدر است.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان این که برای فصل پاییز و با توجه به نزدیکی به هفته گردشگری، یک پک مناسب برای راهنمایان گردشگری و تورهای گردشگری در نظر گرفته ایم، گفت: از تورهای داخلی حمایت می کنیم و در این زمینه، تخفیفات ویژه ای (در حد ۵۰ درصد) برای آژانس های گردشگری استانی و کشوری و هم چنین راهنمایان گردشگری در نظر گرفته ایم تا نه تنها در برنامه شان بازدید از غار گنجانده شود بلکه از ویلاهای اقامتی عباس نیز بتوانند استفاده کنند.
وی در خصوص وضعیت اعطای وام و تسهیلات کرونا نیز خاطرنشان کرد: در این زمینه وام های ۱۲ میلیون تومانی با سود ۱۲ درصدی در قبال تعداد ۲۵۰ نیروی شرکت علیصدر اعطا خواهد شد، اما از یک سو این وام ها هنوز دریافت نشده است و از سویی دیگر بایستی هم مبلغ آن افزایش یابد و هم زمان بازپرداخت آن؛ چراکه با این روند، این میزان تسهیلات تنها برای سه ماه نیروی این شرکت کافی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با تاکید بر این که بایستی مدت بازپرداخت این وام ها به عقب بیفتد، خاطرنشان کرد: در مدتی که با شرایط خاص کرونا روبرو بوده ایم اما تعدیل نیرویی نداشته ایم و در تلاشی م تا وضعیت به نحوی نباشد که تعدیل نیرویی داشته باشیم اما در این بین، نیاز به حمایت ها از سوی دولت و وزارت میراث فرهنگی است.
وی با اشاره به این که این شرکت بالغ بر ۲۵۰ نفر نیرو دارد، یادآور شد: قرار است که به شرکت ما وامی بالغ بر ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعطا شود اما تاکنون این امر، محقق نشده است.
مجیدی از انعقاد تفاهم نامه هایی با سازمان ها و نهادهای مختلف نام برد و گفت: در خلال این تفاهم نامه ها که در طول سال جاری قریب به ۱۷۴ مورد بوده است، تخفیف هایی را برای بازدیدکنندگان در طی این تفاهم نامه ها در نظر گرفتیم.
وی با بیان این که ۱۵ درصد از بازدیدکنندگان غارعلیصدر در سال جاری، بر اساس تفاهم نامه های صورت گرفته از غار بازدید داشته اند، ادامه داد: در مردادماه سال گذشته ۱۶۸ هزار نفر از غار علیصدر بازدید کرده اند، این درحالی است که در طی ۶ ماه سال جاری تنها ۷۰ هزار از غار علیصدر بازدید داشته اند یعنی در طی ۶ ماهه سال جاری تنها به اندازه ۱۰ روز از مردادماه سال گذشته پیش رفته ایم.
مجیدی با اشاره به این که بحث خدمات ویژه در قالب گردشگری سلامت را نیز برای بازنشستگان در نظر گرفته ایم، عنوان کرد: استان همدان به لحاظ آب و هوایی، داشتن شرایط اقامتی امن و موضوعات ورزشی می تواند مطرح باشد بدین سان در قالب گردشگری سلامت نیز برای بازنشسته ها در نیمه دوم سال جاری برنامه های ویژه ای داریم تا بتوانیم تورهای بی اقامت و تورهای با یک روز اقامت را نیز برای این افراد داشته باشیم.
وی با تصریح بر این که در دوران شیوع ویروس کرونا در روستای علیصدر و کارگران مربوط به شرکت علیصدر، فردی به بیماری کرونا مبتلا نشده است، عنوان کرد: در استان، در بحث های مربوط به کسورات با ما همکاری هایی صورت گرفت و امیدواریم که در ماهه دوم سال، شاهد استقبال مناسبی از سوی گردشگران و مسافران از غار علیصدر و مجموعه اقامتی عباس آباد باشیم و در سال ۱۴۰۰ نیز شاهد برگشتن گردشگری به حالت عادی آن باشیم.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان این که ۸۰ درصد درآمدهای شرکت علیصدر مربوط به فروش بلیط غار است، عنوان کرد: در طول سال جاری، بالغ بر ۵ میلیارد تومان از محل بهره برداران و ویلاهای عباس آباد متضرر شده ایم.
مجیدی با اشاره به این که اگر همین روند برای ۶ ماهه دوم سال نیز ادامه پیدا کند، فاجعه خواهد بود؛ مطرح کرد: سال گذشته، در مجموع ۶۵۰ هزار نفر از غارعلیصدر بازدید کرده اند و پیش بینی ما برای سال جاری قریب به ۱۰۰ هزار نفر است.
وی در زمینه وضعیت ثبت جهانی غارعلیصدر نیز مطرح کرد: ایرادات و موانع اصلی سر راه این موضوع مربوط به بیرون غار است و موضوع هتلی که در نزدیکی به غار بنا شده است، اما اگر موردی در داخل غار نیز وجود داشته باشد، قابل اصلاح است.
مجیدی در خصوص طرح جامع علیصدر نیز تصریح کرد: طرح منطقه ویژه علیصدر در سایتی ۲۳۰ هکتاری در حال پیش روی است و هم اکنون ۷۰ درصد کار مربوط به آن نهایی شده است و در صورتی که از این روند تبعیت شود، می توانیم سرمایه گذارانی را جذب کنیم.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر در بخش پایانی صحبت های خود خاطرنشان کرد: هم اکنون جلسه کمیته فنی این طرح در حال برگزاری است و از طرح جامع علیصدر در ۶ ماهه دوم سال جاری رونمایی خواهد شد.