پایگاه خبری- تحلیلی قلم، استان ها- شکیبا کولیوند: بیمارستان اکباتان همدان دارای ۶ طبقه با اسکلت بتنی و دارای ۲۷۱ تخت با مساحت زیربنا به متراژ ۲۹ هزار متر مربع است و در محل بیمارستان اکباتان قدیم ساخته میشود. بیمارستان اکباتان همدان با توجه به سیاستهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از سال ۱۳۸۸ تخریب شد و بیمارستان اکباتان جدید در دست ساخت است.
آبانماه ۱۳۹۷ بود که نماینده سابق مردم همدان و فامنین در مجلس با بیان اینکه تکمیل بیمارستان اکباتان به ۸۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، گفت: در آینده نزدیک به یکی از نخستین استانها در ارائه خدمات پزشکی تبدیل خواهیم شد.
امیر خجسته ادامه داد: این طرح هماکنون با صرف هزینهای بالغبر ۵۱ میلیارد تومان، ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل و تجهیز آن ۸۰ میلیارد تومان دیگر هم نیاز است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اعتبار و برآورد اولیه برای انجام این پروژه ۶۵ میلیارد تومان بوده، اما با گذشت زمان و تورم افسارگسیخته موجود با اینکه مبلغ ۵۱ میلیارد تومان هزینه انجام شده، اما درحال حاضر بخش اعظم هزینههای بیمارستان باقی است و وزارت راه و شهرسازی و بهداشت باید مراتبی برای تأمین بودجه برای اتمام هرچه سریعتر این پروژه درنظر بگیرند تا در سال آینده بتوانیم قسمتهایی از آن را افتتاح کنیم.
در اسفندماه ۹۷ نیز دیگر نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در بازدید از بیمارستان اکباتان مطرح کرده است: بیمارستان اکباتان در سال ۸۷ کلنگزنی شده و بعد از چند سالی توقف از دو سال پیش دوباره فعال است و اگر پیمانکار توان انجام کار را داشته باشد، تا پایان دهه فجر سال آینده بهرهبرداری شود.
حمیدرضا حاجیبابایی با بیان اینکه تاکنون ۶۰ میلیارد تومان در پروژه بیمارستان اکباتان هزینه شده است، خاطرنشان کرد: بهعلت تحریم و گرانیهای سالهای اخیر این پروژه هماکنون نیازمند ۸۰ میلیارد تومان است تا تکمیل شود.
حال براساس آخرین آمارها، تاکنون نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان برای ساخت این بیمارستان هزینه شده است و پروژه بیمارستان اکباتان که مدام قول افتتاح در دهه فجرهای سالهای متمادی را به دوش میکشد، اینروزها نیز در گیرودار اعتبارات قطرهچکانی و قولهایی است که درصورت تحقق هم باز شاهد افتتاح این بیمارستان در بهار ۱۴۰۰ هم نخواهیم بود، چه برسد به آنکه هنوز درگیر اعتبارات قطرهچکانی و وعدهووعیدها مانده است.
در این راستا بر آن شدیم تا دستاورد سفر و البته بازدید محمدباقر نوبخت، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور از پروژه بیمارستان اکباتان همدان را پیگیر شویم؛ در این مسیر بعد از چندین روز پیگیریهای مدام، هیچیک از مسئولین مربوطه پاسخگو نبودند! بدینترتیب در ادامه گفتوگو با محمدامین مخزن، مدیر اجرایی پروژه بیمارستان اکباتان همدان با خبرنگار ما را میخوانید:
پیشرفت ۷۰ درصدی بیمارستان اکباتان/ اتمام پروژه در بهار ۱۴۰۰ محقق نمیشود
مدیر اجرایی پروژه بیمارستان اکباتان همدان در گفتوگو با قلم به سفر معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور و بازدیدشان از پروژه اشاره کرد و گفت: در این سفر قول داده شد که اعتباری برای به اتمام رسیدن بیمارستان اکباتان به این پروژه تزریق شود.
محمدامین مخزن در این راستا مطرح کرد: این پروژه به اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومانی برای اتمام نیاز دارد که در این بازدید قول تأمین اعتبار مذکور داده شد.
وی در پاسخ به این سؤال که درصورت تزریق ۱۲۰ میلیارد تومان، پروژه بیمارستان اکباتان همدان در چه زمانی به مرحله اتمام و افتتاح خواهد رسید؟ اظهار کرد: طبق گفتههای خودشان (مسئولین مربوطه) زمان افتتاح را ۱۲ فروردینماه سال ۱۴۰۰ اعلام کردهاند، اما عملاً این موضوع اجرایی نیست، چراکه تا آن تاریخ زمانی نمانده و از سویی فصل سرد همدان نیز پیش رو است.
مدیر اجرایی پروژه بیمارستان اکباتان همدان در بخش پایانی این گفتوگو پیشرفت فیزیکی پروژه اکباتان را ۷۰ درصد اعلام کرد و در پاسخ به اینکه آیا درحال حاضر پروژه تنها لنگ اعتبار است و یا مشکلات و موانعی دیگری نیز وجود دارد؟ تصریح کرد: تنها بحث تأمین اعتبار وجود دارد و تمامی کارها را پول میتواند انجام دهد.
پیشرفت فیزیکی ۵ درصدی در طول دو سال!
اما بهراستی در استان همدان چرا باید همواره با جای زخمی پروژههای نیمهکاره روبهرو باشیم و مدام قول چند ماه بعد به مردم داده شود و همچنان مسیر نیمهکاره پروژهها ادامه داشته باشد؟ داستان ناتمام پروژههای نیمهکاره همدان چه زمانی به پایان خواهد رسید؟
در این زمینه زمان آن رسیده تا مسئولین مربوطه پیگیری و مطالبات خود را قوت ببخشند و بهجای عدم پاسخ به رسانهها در این راستا، پاسخگو بوده و خود نیز مطالبهگرانه برای جذب هرچه سریعتر ۱۲۰ میلیارد تومان و تزریق آن به پروژه ۱۱ ساله بیمارستان اکباتان همدان قدمی بردارند.
چراکه اینروزها چندینبار قول افتتاح پروژه داده شده و شاهدیم که هنوز هم اسکلت این بیمارستان چشمانتظار اتمام است و پس از گذشت دو سال، تنها پنج درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و طبق گفتههای مدیر اجرایی پروژه حتی درصورت تأمین اعتبار مورد نیاز که پس از چندینسال به ۱۲۰ میلیارد تومان رسیده هم باز اتمام پروژه به ۱۲ فروردینماه ۱۴۰۰ نخواهد رسید؛ بدینسان اگر روند تأمین و تخصیص اعتبار و تحقق وعدهها در این مسیر مدام دیرتر شود و بازهم شاهد اعتبارات قطرهچکانی باشیم، شاید وعده افتتاح پروژه به دهه فجر ۱۴۰۰ موکول شود و مردم همدان بمانند و پروژههای نیمهکاره و قولهای تحققنیافته!