stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
  • کد خبر : 171383
  • 07 مهر 1399 - 23:00
6
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان همدان اعلام کرد:

سرانه مصرف ماهی در همدان پایین‌تر از میانگین کشوری

سرانه مصرف ماهی در همدان پایین‌تر از میانگین کشوری
قلم/ همدان- معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان همدان گفت: مصرف سرانه ماهی در استان همدان در سال 97 برابر 7.8 کیلوگرم و در سال گذشته به حدود 8.1 کیلوگرم رسیده، این درحالی بوده که مصرف سرانه ماهی در کشور طی سال گذشته برابر 13 کیلوگرم است.
قلم | qalamna.ir :
خبرنگار قلم، علی دولو در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صادرات به‌صورت مستقیم از گمرک استان نداشتیم، عنوان کرد: ماهیان تولیدی در استان همدان از طریق شرکت‌های صادراتی به کشورهای دیگر صادر می‌شوند، اما از گمرک همدان صادراتی در این زمینه نداشته‌ایم.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه در حوزه شیلات و آبزی‌پروری از سال‌های گذشته فعالیت‌های متنوعی را آغاز کرده است، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون تعداد ۹۱۸ واحد فعال آبزی‌پروری در حوزه‌های مختلف پرورش ماهیان گرم‎آبی و سردآبی فعالیت دارند که سال گذشته بالغ‌بر ۶ هزار و ۳۰۳ تُن ماهی خوراکی در استان همدان به‌واسطه این واحدها تولید شد.

دولو در زمینه وضعیت تولید ماهیان زینتی در استان نیز گفت: سال گذشته تعداد ۵۴ واحد پرورش ماهیان زینتی در استان همدان با تولید چهار میلیون و ۲۸۰ هزار قطعه انواع ماهی زینتی، فعالیت داشتند.

وی در این زمینه ادامه داد: تعداد واحدهای پرورش ماهیان زینتی در سال جاری به ۵۶ واحد رسیده است که پیش‌بینی می‌شود میزان تولید این واحدها به چهار میلیون و ۳۵۰ هزار قطعه انواع ماهی زینتی در استان همدان برسد.

این مقام مسئول در ادامه صحبت‌های خود به وضعیت تولید ماهیان خوراکی در استان اشاره کرد و افزود: در این راستا واحدهای جدیدی وارد عرصه تولید شده‌اند، بدین‌سان افزایش ظرفیت در این مسیر را شاهد خواهیم بود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود که در سال جاری بالغ‌بر ۶ هزار و ۷۰۰ تُن ماهی خوراکی در استان همدان تولید شود.

دولو از پرورش سایر آبزیان در استان همدان نیز صحبت کرد و افزود: تعداد دو واحد زالوی طبی با ظرفیت ۲۵۰ هزار قطعه در استان همدان فعالیت دارند و یک واحد پرورش زالوی طبی دیگر نیز درحال پیگیری جهت گرفتن مجوز است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تعداد ۹ واحد حد واسط در حوزه تولید و تکثیر بچه‎ماهی با ظرفیت تولید ۲۲ میلیون بچه‌ماهی در استان همدان وجود دارد، خاطرنشان کرد: ساخت یک واحد مرکز تکثیر بچه‌ماهی طی سال جاری در استان همدان در دست اقدام است و در پایان نیمه دوم سال با تولید ۱۰ میلیون تخم تکثیر، به عرصه تولید خواهد رسید.

دولو به تأثیرات شیوع ویروس کرونا بر آبزی‌پروری اشاره کرد و گفت: با وجود این موضوع، شاهد ایجاد سالن‌های قرنطینه، بهسازی و ایجاد تجهیزات مناسبی در این زمینه بوده‌ایم و سال آینده واحد مربوطه با ظرفیت چندین برابری وارد کار خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان همدان با تصریح بر اینکه در سال جاری یکی از برنامه‌های مستمر ترویج آبزی‌پروری در استخرهای ذخیره آب کشاورزی و استخرهای دومنظوره بوده، افزود: در سال جاری تعداد ۱۵۰ هزار قطعه بچه‎ماهی ترویجی در مزارع و استخرهای دومنظوره تأمین و توزیع شده است.

سرانه مصرف ماهی در همدان پایین‌تر از میانگین کشوری

دولو با تأکید بر اینکه توسعه آبزی‌پروری در استان همدان را مدنظر داریم، خاطرنشان کرد: مصرف سرانه ماهی در استان همدان در سال ۹۷ برابر ۷.۸ کیلوگرم و در سال گذشته به حدود ۸.۱ کیلوگرم رسیده، این درحالی بوده که مصرف سرانه ماهی در کشور طی سال گذشته برابر ۱۳ کیلوگرم است.

وی در ادامه صحبت‌های خود یادآور شد: افزایش قیمت‌ها و شرایط اقتصادی خانواده‌ها بر میزان مصرف ماهی اثرگذار بوده است.

دولو از برگزاری برنامه‌های آموزش به‌صورت مجازی در جهت آبزی‌پروری، تهیه و تأمین کتب و جزوات آموزشی و تجهیز کتابخانه‌ها نیز یاد کرد و ادامه داد: تعداد ۲۵۰ جلد کتاب در این زمینه بین کتابخانه‌های مراکز جهاد کشاورزی سراسر استان همدان توزیع شده است.

این مقام مسئول با تصریح بر اینکه بیشتر برنامه‌های آموزشی در نیمه دوم سال انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: نمایشگاه‌های مختلفی هم در داخل و خارج استان برگزار شد که تولیدکنندگان ماهی استان نیز استقبال خوبی از این نمایشگاه‌ها داشتند.

پروژه پرورش شاه‌میگوی آب شیرین درحال انجام کارهای تکمیلی

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان همدان درخصوص وضعیت پرورش شاه‌میگوی آب شیرین در استان نیز اضافه کرد: این پروژه به‌صورت آزمایشی در استان همدان انجام شد و تاحدودی هم جواب داده است و پروژه آن‌هم اکنون درحال انجام کارهای تکمیلی بوده تا بتوان گسترشش داد؛ اما هنوز به مرحله عملیاتی تولید اقتصادی به‌عنوان یک مزرعه خاص نرسیده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بیشترین میزان تولید ماهی در استان همدان را شهرستان نهاوند به خود اختصاص داده است، به‌نوعی که هم‌اکنون این شهرستان در حوزه تولید ماهیان سردآبی فعالیت دارد و حدود دو هزار و ۵۰۰ تُن از ماهیان تولیدشده در استان همدان مربوط به شهرستان نهاوند است.

دولو درخصوص وضعیت واحدهای فرآوری و بسته‌بندی ماهی در استان همدان نیز گفت: درحال حاضر یک واحد بسته‌بندی ماهی در نهاوند فعالیت دارد و ماهیان مختلفی از استان و خارج استان را بعد از بسته‌بندی و وکیوم، عرضه می‌کند و یک واحد فرآوری آبزیان نیز در استان همدان در زمینه تولید سوسیس و کالباس ماهی فعالیت دارد که به افزایش سرانه مصرف ماهی کمک بسیاری کرده است.

این مقام مسئول به تولیدات انواع ماهی در استان همدان اشاره کرد و افزود: گونه‌های خوراکی ماهی سردآبی شامل قزل‌آلا و گونه گرمابی شامل کپورماهی در استان همدان تولید می‌شود.

دولو با تأکید بر اینکه در حوزه تولید ماهیان گرمابی استان همدان بسیار خوب عمل کرده است، گفت: سال گذشته در این زمینه تولیدی در حدود یک‎هزار و ۹۴۳ تُن داشته‌ایم و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این میزان به دو هزار و ۲۵۰ تُن برسد.

با توجه به خسارت‌های میلیاردی سیل به‌عنوان یک بحران طبیعی به شیلات استان همدان، خبرنگار ما درخصوص میزان دقیق این خسارت‌ها و برنامه‌هایی جهت ارتقای تاب‌آوری مزارع پرورش آبزیان استان همدان سؤالی مطرح کرد؛ در این خصوص معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان همدان پاسخ داد: با توجه به سیل رخ‌داده در اوایل سال، تعدادی از مزارع پرورش ماهی در معرض سیل قرار گرفتند که از طریق مدیریت بحران پیگیری و برآورد خسارت اتفاق افتاد و طی آخرین آمارها خسارت‌های حوزه شیلات در استان همدان به یک میلیارد تومان می‌رسد.

دولو در ادامه افزود: پرونده خسارت حوزه شیلات تکمیل و به مراجع ذی‌ربط برای پیگیری ارسال شد و خوشبختانه امسال خسارت کمتری نسبت به سال‌های گذشته داشتیم؛ چراکه سیل‌های سال‌های گذشته موجب شد تا آبزی‌پروران هوشیارتر عمل کنند و بهسازی و ایمن‌سازی مزارع پرورش ماهی را در استان شاهد بودیم.

رتبه ۱۱ و ۱۲ همدان در زمینه تولید ماهیان سردآبی و گرمابی

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان همدان در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار ما مبنی بر رتبه استان همدان در تولید ماهیان سردآبی، گرمابی و زینتی، بیان کرد: استان همدان در تولید ماهی سردآبی و گرمابی دارای رتبه ۱۱ و ۱۲ کشوری است که با توجه به سابقه دیگر استان‌ها در زمینه آبزی‌پروری و البته وضعیت اقلیمی آن‌ها، استان همدان رتبه نامناسبی در این زمینه ندارد.

وی درخصوص حمایت‌ها و تسهیلات ارائه‎شده به فعالین بخش آبزی‌پروری استان نیز به ارائه تسهیلات ثابت جاری، تسهیلات مکانیزاسیون، کلاس‌های آموزشی رایگان، توزیع کتب آموزشی و مواردی ازاین‌دست اشاره کرد و گفت: در حوزه آبزی‌پروری استان همدان بالغ‌بر یک‎هزار و ۴۰۰ نفر به‌صورت مستقیم مشغول به‌کار هستند.

در سال جاری سه مزرعه بزرگ پرورش ماهی به بهره‌برداری خواهد رسید

این مقام مسئول درخصوص پروژه‌‌های آبزی‌پروری استان همدان نیز خاطرنشان کرد: در سال جاری سه مزرعه بزرگ پرورش ماهی به بهره‌برداری خواهد رسید.

دولو با تأکید بر اینکه سال ۹۹ در استان همدان پنج پروانه تأسیس مزرعه پرورش ماهی با ظرفیت ۲۵۵ تُن صادر شد، گفت همچنین برای تولید دو میلیون قطعه بچه‎ماهی در استان همدان پروانه صادر شده است که اشتغال ۲۱ نفر را به همراه خواهند داشت.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به معرفی حدود چهار میلیارد تومان تسهیلات به بانک‌ها، خاطرنشان کرد: ۶ فقره پروانه بهره‌برداری با اشتغال‌زایی برای ۹ نفر صادر و با سرمایه‌گذاری دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی وارد عرصه تولید شده است.

دولو در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر وضعیت واردات بچه‌ماهی به استان همدان نیز تشریح کرد: مرکز تکثیر بچه‌ماهی گرمابی در استان همدان وجود ندارد؛ بدین‌ترتیب بچه‌ماهی گرمابی از شمال کشور وارد می‌شود و در این زمینه وارداتی از کشورهای دیگر نداریم؛ در مورد بچه‌ماهی قزل‌آلا نیز کمبودی در کشور وجود ندارد اما تخم چشم‎زده از کشورهای دیگر مانند اسپانیا وارد می‌شود. بدین‌سان سالانه نزدیک به دوونیم تا سه میلیون از این تخم‌ها وارد استان شده و البته از همدان بخشی از آن به سایر استان‌ها فرستاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مرکز تکثیر در استان همدان ۳۰ درصد نیاز کشور را تأمین می‌کند، مطرح کرد: بالغ‌بر ۴۵ تُن کود شیمیایی برای مزارع پرورش ماهی گرمابی استان توزیع کرده‌ایم.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان همدان در پایان با بیان اینکه پروژه پرورش ماهیان خاویار در دستور کار قرار دارد، گفت: در این زمینه اقدامات مناسبی درحال پیشروی و جذب سرمایه‌گذار است.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , ,
  • خبرنگار شکیبا کولیوند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.