stat counter
تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
  • کد خبر : 189006
  • 21 آبان 1399 - 11:05
2

زنان ایرانی‌تبار؛ شگفتی‌ساز انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا

قلم | qalamna.ir :
گروه بین الملل: انتخابات ۲۰۲۰ در آمریکا، از منظر مشارکت سیاسی زنان یک پیروزی تاریخی داشت.برای اولین بار یک زن به عنوان معاون رئیس جمهور برگزیده شد تا شاید مسیر حضور زنان در کاخ سفید را که سال‌هاست برای آن تلاش می‌شود، هموار کند. اما فقط در سطح معاونت ریاست‌جمهوری نیست که برگزیده شدن یک زن تاریخ‌ساز شده است.
جامعه آمریکایی‌های ایرانی‌تبار نیز شاهد حضور پررنگ زنان در انتخابات ۲۰۲۰ بود، چه آنها که برای حضور در کنگره آمریکا وارد صحنه رقابت شدند و چه آنها که در سطح ایالتی و محلی موفقیت کسب کردند.
استفانی بایس؛ نماینده منتخب کنگره
اگرچه در زندگینامه‌ رسمی او اشاره‌ای به تبار ایرانی‌اش نشده، اما استفانی بایس، که پدری ایرانی دارد، اولین آمریکایی ایرانی‌تباری است که به یکی از دو مجلس قانون‌گذاری در آمریکا، مجلس نمایندگان، راه یافته است.خانم بایس که یک جمهوری‌خواه محافظه‌کار است، توانست یک کرسی متعلق به حزب دمکرات در مجلس نمایندگان را به دست آورد. کارزار او که از حمایت شخصیت‌های ارشدی در حزب جمهوری‌خواه از جمله نیکی هیلی، نماینده پیشین ایالات متحده، و همچنین دونالد ترامپ برخوردار بود، همچنین مورد حمایت گروه‌های ضد سقط جنین و انجمن ملی اسلحه در آمریکاست.از جمله برنامه‌هایی که او در کارزار انتخاباتی بر آنها تأکید کرده بود محافظت از مرزهای آمریکا و رسیدگی به موضوع مهاجران بود و از جمله اشاره شده که «تابعیت نباید پاداشی برای افرادی باشد که اولین برخوردشان با آمریکا یک اقدام غیرقانونی بوده است». او همچنین برای بهبود زیرساخت‌ها، حقوق سالمندان و بهبود حق تحصیل فعالیت می‌کند.
استفانی بایس ۴۷ ساله که دو دختر دارد، در سال ۲۰۱۴ به سنای ایالتی در اوکلاهوما برگزیده شد. او در انتخابات اخیر موفق به کسب بیش از ۵۲ درصد آرا شد. این انتخاب، به معنی این است که او بلندپایه‌ترین مقامی که یک ایرانی آمریکایی تا کنون به دست آورده را کسب کرده است.
آنا اسکمانی؛ نماینده منتخب مجلس نمایندگان فلوریدا
این سیاستمدار جوان، ابتدا دو سال پیش در سن ۲۸ سالگی به عنوان اولین ایرانی آمریکایی به مجلس قانونگذاری ایالت فلوریدا راه یافت. رای امسال نیز همانند دور پیشین موجب شد او با کسب اکثریت، کرسی خود را حفظ کند.آنا اسکمانی که در رشته‌های علوم سیاسی، مطالعات زنان و مدیریت دولتی تحصیل کرده و تا مقطع دکتری پیش رفته، یکی از سه فرزند پدر و مادری ایرانی است.
این سیاستمدار دمکرات از دسترسی قانونی به سقط جنین، قوانین محدود کننده حمل اسلحه، و قوانین مربوط به حفاظت از محیط زیست از جمله ممنوعیت کیسه‌های پلاستیکی حمایت می‌کند.
در جریان کارزار پیشین، آنا اسکمانی با روایت داستان مادرش، نسرین، که او را در سیزده سالگی به دلیل ابتلا به سرطان از دست داده، گفته بود که نگاهی به زندگی او، و همچنین پدرش، موجب شده که او سرسختانه تصمیم بگیرد که در عرصه اجتماعی فعال و مدافع حقوق خانواده‌های پرکاری همچون خانواده مهاجر خود باشد.
آنا کاپلان؛ نماینده سنای ایالتی از منطقه ۷ نیویورک
آنا کاپلان با نام آنا مناهمی در خانواده‌ای یهودی در تبریز متولد شده و تنها سیزده سال داشته که  والدینش تصمیم می‌گیرند او را به همراه برادرش، به خارج از ایران بفرستند و اینگونه بود که او تبدیل به یک کودک پناهجو می‌شود.خانم کاپلان با کمک یک گروه بین‌المللی برای کمک به کودکان یهودی ایران به بروکلین برده می‌شود و سپس خانواده‌ای در شیکاگو سرپرستی او را می‌پذیرند. بعد از چند سال همه اعضای خانواده او بار دیگر در کویینز (نیویورک) گرد هم می‌آیند و آنا به تحصیل در رشته حقوق مشغول می‌شود.آنا کاپلان ۵۵ ساله که مادر دو فرزند است، مانند بسیاری دیگر، فعالیت اجتماعی خود را از انجمن‌هایی کوچکتر و داوطلب شدن در مدارس و انجمن‌ها آغاز کرده است.خانم کاپلان که عضو حزب دمکرات است اولین ایرانی آمریکایی است که به سنای ایالتی نیویورک راه یافته بود،‌ و حال جایگاه خود را در انتخابات ۲۰۲۰ تثبیت کرده است.
سپی شاین؛ منتخب شورای شهر هالیوودغربی
سپی شاین  در سال ۱۹۷۷ در ایران متولد شده و سال‌های اولیه کودکی را در ایران سپری کرده تا آنکه در میانه جنگ  به همراه خانواده به آمریکا مهاجرت کرده است.حمایت از تجارت‌های کوچک، رفع چالش‌های حوزه مسکن و احقاق حقوق مدنی شهروندان از جمله برنامه‌های کارزار سپی شاین بود.
شبره کلانتری جانسون؛ عضو منتخب شورای شهر سانتاکروز
او خود را یک مادر،‌ یک مهاجر، یک زن رنگین‌پوست و یک همسر معرفی می‌کند. شبره کلانتری جانسون در کارزار تبلیغات انتخابات داستان خود را از شمال ایران و محل تولدش شهر ساری آغاز کرده و می‌نویسد والدینش زمانی که او هشت سال داشته، ایران را به مقصد آمریکا و برای یافتن زندگی بهتر ترک کرده‌اند.او دارای مدرک لیسانس در رشته روانشناسی از دانشگاه سانتاکروز و فوق لیسانس در رشته مددکاری از دانشگاه سن‌خوزه است.خانم کلانتری جانسون در رشته خود، مشاوره، در سانتاکروز فعال بوده اما در عین حال زندگی اجتماعی فعالی نیز داشته است. در تبلیغات کارزار او از جمله به جمع‌آوری بیش از سی میلیون دلار در طول پانزده سال اشاره شده که به عنوان کمک هزینه برای رسیدگی به وضعیت پناهجویان، سلامت روان، مبارزه با مصرف مواد مخدر و بی‌خانمانی نوجوانان مورد استفاده قرار گرفته است.
شیرین قربانی؛ عضو شورای شهر سالت لیک
وقتی در سال ۲۰۱۹ جنی ویلسون شهردار سالت لِیک شد، شیرین قربانی برای پرکردن  کرسی شورای شهر سالت لیک برگزیده شده و حال با انتخابات ۲۰۲۰ این موقعیت خود را تثبیت کرد. او اولین فرد ایرانی – آمریکایی است که سمتی سیاسی را در ایالت یوتا به دست می‌آورد.شیرین قربانی که ۳۹ سال دارد در ایالت داکوتای شمالی از مادری غیرایرانی و پدری ایرانی به دنیا آمده است. خانم قربانی توسط مادرش بزرگ شده است.این عضو شورای شهر سالت لیک، تحصیلکرده امور ارتباطات است و یک فوق لیسانس هم در زمینه تئوری سازماندهی دارد. او از جمله رئیس هیات مدیره مرکز حمایت از قربانیان تجاوز است.شیرین قربانی خود را معلم، مدیراجرایی یک مرکز هنری، محقق در امور سیاسگذاری، راهنمای پارک‌های عمومی معرفی می‌کند و همچنین داوطلب سازمان صلح در مولداوی بوده است.
یاسمین انصاری ؛ نامزد شورای شهر از منطقه ۷ فنیکس
یاسمین انصاری با کسب بیشترین رأی در مرحله اول انتخابات، راهی مرحله دوم شده که در اسفندماه آتی برگزار خواهد شد.او خود را به اختصار این‌گونه معرفی می‌کند: من یاسمین انصاری هستم. زاده‌ی آریزونا، و فرزند مهاجران. فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد و یک رهبر شناخته شده در عرصه بین‌الملل در حوزه آب‌وهوا.خانم انصاری در زندگینامه‌اش توضیح داده که والدینش در دهه ۷۰ میلادی به آمریکا مهاجرت کرده از سال ۱۹۹۷ در شهر فنیکس ساکن شده‌اند. پدرش بازرگانی موفق و مادرش فیزیوتراپ است. در این زندگینامه کوتاه آمده که او مشارکت در امور اجتماعی و کنشگری را از همان سنین کودکی و از خانه والدینش آموخته است.او در دانشگاه استنفورد روابط بین‌الملل خوانده و سپس فوق لیسانس خود را در همین رشته از دانشگاه کمبریج دریافت کرده است.
یاسمین انصاری در حوزه پناهجویان و سپس در زمینه تغییرات آب‌وهوا فعالیت کرده است؛ از جمله موضوعاتی که کارزار خود را بر آن استوار کرده بود. او در سالهای اخیر در دو دوره از اعضای گروه مشاوران دبیرکل سازمان ملل متحد در امور تغییرات آب‌وهوا بوده است.خانم انصاری که ۲۷ سال دارد، در سال جاری، به عنوان یکی از سی آمریکایی زیر سی سال در حوزه قانون و سیاست، فهرستی که مجله فوربز هر سال معرفی می‌کند، انتخاب شده بود.این زن جوان ایرانی آمریکایی در سال ۲۰۱۶ یک برنامه کمک را بنا نهاده که ایرانی آمریکایی را به مشارکت بیشتر در امور عمومی تشویق کند. در کنار این اسامی، سیما لاجوردیان هم وارد عرصه انتخابات ۲۰۲۰ شده بود و بر سر یکی از کرسی‌های ایالت تگزاس در مجلس نمایندگان به رقابت پرداخت که موفق نشد.
البته فقط زنان ایرانی‌-آمریکایی نبوده‌اند که نام خود را در رقابت‌های امسال ثبت کردند؛ دیوید امامی هم که سال گذشته به شورای شهر هپی ولی در ایالت اورگان راه یافته بود، در انتخابات ۲۰۲۰ موفق شد موقعیت خود را تثبیت کند.

 

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.