گروه علمی:حملات قلبی در بانوان با علائمی متفاوت از آقایان بروز میکند اما معمولا خانمها نسبتا به آن بیتفاوت هستند.حملات قلبی تحت عنوان بیماریهای قلبی عروقی (CVD) قرار میگیرد و به طور کلی زنان و مردان ممکن است علائم هشدار دهنده متفاوتی را تجربه کنند و احساس ناراحتی همراه با حالت تهوع هشدار دهنده وجود خطری در زنان است.جین هلز، متخصص سلامتی زنان میگوید: همیشه این طور نیست که زنان هنگام حمله قلبی در میانه قفسه سینه احساس درد کنند؛ به جای درد رایج در قفسه سینه که مردان اغلب احساس میکنند، زنان ممکن است احساس تنگی نفس، حالت تهوع، کمردرد، تنگی یا ناراحتی در بازوها و احساس ناراحتی کلی کنند. در یک مطالعه بزرگ روی یک میلیون و ۱۰۰ هزار از افراد مبتلا به حملات قلبی، ۴۲ درصد از زنان هیچ دردی در قفسه سینه احساس نکرده اند. زنانی که مدت طولانی است مبتلا به دیابت هستند نیز ممکن است احساس درد متفاوت داشته باشند.
درد قفسه سینه شایعترین علامت حمله قلبی در زنان و مردان است؛ اما زنان بیشتر از مردان دچار تنگی نفس، درد کمر یا فک و حالت تهوع میشوند. به همین دلیل است که برخی از زنانی که دچار حمله قلبی میشوند، در ابتدا علائم خود را به عنوان نشانههای آنفولانزا یا بیماریهای کم خطرتر نادیده میگیرند. آنچه که باعث پیچیدهتر شدن اوضاع میشود، این حقیقت است که زنان بیشتر از مردان دچار حملات قلبی خاموش میشوند؛ بنابراین، اگر تهوع همراه با علائم حمله قلبی است، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.اما صرف احساس تهوع به این معنی نیست که لزوما به بیماری قلبی مبتلا هستید. احساس حالت تهوع به خصوص پس از خوردن برخی غذاها یا بودن طولانی مدت در هوای بسیار گرم بسیار معمول است. با ایجاد برخی تغییرات کوچک در رژیم غذایی یا سبک زندگی میتوان خطر حمله قلبی را کاهش داد.
یک رژیم غذایی سالم برای قلب نقش اصلی را در حفظ سلامت قلب شما ایفا میکند که از آن جمله رژیمهای مدیترانهای غنی از سبزیجات، میوهها، حبوبات، آجیل، لوبیا، غلات، ماهی و چربیهای بدون ترانس مانند روغن زیتون است. این رژیم معمولاً شامل مصرف کم گوشت و محصولات لبنی است.بر اساس مطالعه ارائه شده در شصت و چهارمین جلسه علمی سالانه در دانشکده بیماری قلب آمریکا، شواهد فراوانی برای فواید سلامتی رژیم غذایی وجود دارد، اما یکی از برجستهترین یافتهها این است که رژیم غذایی سالم خطر بیماری قلبی را تقریباً به نصف کاهش میدهد.این مطالعه نشان داد بزرگسالانی که رژیم مدیترانهای را دنبال میکردند، در مقایسه با بزرگسالان مشابهی که چنین رژیم غذایی نداشته اند، ۴۷ درصد کمتر در معرض بیماری قلبی در یک دوره ۱۰ ساله بودند.