این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه جلوی واردات در دو تا سه سال گذشته گرفته شده است، اظهار کرد: میزان واردات در سال ۱۳۹۹، ۴۰ میلیارد دلار بوده که برابر با سال ۱۳۸۳ است. درواقع به قدری جلوی واردات به صورت انقباضی گرفته شده است، میزان واردات برابر با سالی است که جمعیت کشور تقریبا ۱۳ میلیون نفر کمتر بود. قطعا نمیتوان این مسیر را ادامه داد و با این گشایش اقتصادی و فروش نفت باید دوباره واردات برخی از کالاهای را از سر بگیریم. پس قیمت دلار در سال جاری همان ۲۲ تا ۲۵ هزار تومان است. معاولات اقتصادی نشان میدهد که دلار زیر ۲۰ هزار تومان نمیتواند پایدار باشد.
برخی سهم ها حتی با دلار ۲۰ هزار تومانی هم جذاب هستند
شریعتی با تاکید بر اینکه اصل مهم برای بازار سرمایه ثبات نرخ دلار است، گفت: عدم شفافیت از طرف رئیس دولت به بازار سرمایه تزریق شد. درحالی که تابستان به مردم اعلام شد که سرمایه خود را به بورس بسپارند، زمانی که بازار ۶۰ درصد اصلاح کرده بود صحبت از دلار ۱۵ هزار تومانی میکردند! اما دلار ۱۵ هزار تومان با کدام مبنای اقتصادی؟ بر اساس گزارش بانک مرکزی در انتهای سال ۱۳۹۹ حجم نقدینگی کل کشور ۳.۵ میلیون میلیارد تومان و حجم کل پول کشور نزدیک ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است. با این اعداد احتمالا دلار در محدوده ۲۲ هزار تومان باقی میماند.
وی با بیان اینکه ۶۰ سهم بزرگ بازار سرمایه در شرایط تعادلی قرار دارند، اظهار کرد: بازار جهانی بسیار قوی پیش میرود، مس به محدوده ۱۰ هزار دلار و ورق گرم فولاد در بازار جهانی به محدوده هزار دلار رسیده است و قیمت ها شرایط رویایی را طی میکنند. حتی با دلار ۲۰ هزار تومانی هم P به E برخی سهم ها چهار تا پنج است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بنابراین شرایط قیمت سهم ها طوری نیست که اگر دلار در قیمت ۲۰ هزار تومان هم ثابت شود بازار اصلاح کند. اگر قیمت سهم ها منطقی است دلیل نمیشود با کاهش نرخ دلار، ارزش آن ها کاهش یابد، بلکه فقط جذابیت خرید بالاتر می رود.