گروه جامعه: یک متخصص بیماریهای گوارش گفت: چاقی و اضافه وزن سبب کمردرد، آرتروز و مشکلات دیگر در بدن میشود. حسن سعادت نیا، استاد بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هفته سلامت گوارش درباره تاثیر چاقی در بروز بیماریهای گوارش و کبد اظهار کرد: متاسفانه چاقی در چند دهه اخیر در همه کشورها از جمله ایران شایع شده و حتی کودکان و نوجوانان نیز امروزهای درگیر این معضل هستند.
او افزود: چاقی تقریباً تمام ارگانهای بدن را درگیر میکند و این یک بیماری چند ارگانی محسوب میشود به طوری که افراد چاق علاوه بر اینکه ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ و افزایش چربی خون در آنها بیشتر است، عوارض قلبی و عروقی گسترده و ابتلا به کبد چرب نیز میان آنها بسیار شایع است.این استاد بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افراد چاق در اثر افزایش فشار داخل شکمی بیشتر مبتلا به رفلاکس میشوند همچنین احتمال بروز سرطانهای دستگاه گوارش از جمله سرطان کولون و ابتلا به پولیپ در آنها بیشتر است.
سعادت نیا با اشاره به اینکه پیشگیری از این مسئله از طریق آموزش به شهروندان بسیار حائز اهمیت است، گفت: افراد باید از کودکی در مورد کنترل وزن و نحوه سبک زندگی سالم و تحرک اطلاعات زیادی داشته باشند. در حال حاضر ۹۰ درصد ترددها در سطح شهرها با خودروها و مسائل نقلیه انجام میگیرد و تقریباً افراد بی حرکت هستند و شرایط کرونا هم به این قضیه دامن زده است.
او ضمن توصیه به افراد مبنی بر نخوردن و مصرف نکردن غذاهای پرحجم، سنگین و پرچرب گفت: همه افراد باید موضوع پیادهروی روزانه را مدنظر قرار دهند همچنین توده بدنی خود را مورد سنجش قرار دهند.به گفته این متخصص تقسیم وزن بر قد بر حسب متر ضربدر خود قد شاخص توده بدنی را مشخص میکند و افراد سالم شاخص توده بدن در آنها ۲۵ است و بالاتر از آن افراد دارای اضافه وزن و چاقی هستند.این استاد بیماریهای گوارش تصریح کرد: چاقی و اضافه وزن میتواند سبب کمردرد، آرتروز و مشکلات دیگر در بدن شود.