علی اصغر احمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار با توضیح این نکته که کارشناسان بنیاد مسکن در حال برآورد خسارت به اموال زندگی مردم این دو منطقه هستند، افزود: به دلیل حجم بالای بارش، بیشتر آبگرفتگی مربوط به حیاط واحدهای مسکونی ، خیابان های شهری و زمین های کشاورزی است که با همکاری گروه های امداد و نجات ، شهرداری و اهالی تخلیه آب به اتمام رسیده است.
وی اظهار داشت : از صبح امروز شنبه که بارندگی فروکش کرد و حجم آب رودخانه ها نیز کم شد ، سرعت امدادرسانی افزایش یافته است و هم اکنون طبق گزارش فرمانداران بابلسر و سوادکوه مشکلی برای ادامه سکونت شهروندانی که منازلشان دچار آبگرفتگی شد ، وجود ندارند.
احمدی تعداد واحدهایی را که در این دو منطقه دچار آبگرفتگی شده اند ، حدود ۹۰ واحد اعلام کرد و گفت : ۸۰ واحد در حوزه شهری بهنمیر و سه روستای این بخش بوده است که در پائین دست رودخانه تلار قرار دارند و بقیه هم مربوط به حوزه شهرستان سوادکوه شمالی است.
نجات از آبگرفتگی فراگیر با لایروبی
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با اعلام این که لایروبی و دیواره سازی رودخانه تلار و حضور و آمادگی دستگاه های بیل مکانیکی در ورودی پل هایی که در طول این رودخانه وجود داشت ، سبب شد تا خروج آب از رودخانه تلار نسبت به سال های ۹۷ و ۹۸ به حداقل برسد.
وی افزود : این میزان آبگرفتگی هم فقط به دلیل حجم بیش از حد بارش و خروج آب از دیواره های رودخانه ها بوده است و به عبارتی رودخانه تلار در بخش های پایین دست با وجود لایروبی و دیواره سازی ، حجم زیاد آب روان شده از بالادست را نداشت و آب اضافی سرریز شد.
احمدی بیان داشت : در دو سال اخیر اقدامات خوبی برای آزاد سازی حریم ، لایروبی و دیواره سازی و پل سازی بر روی رودخانه تلار انجام شد. همچنین برای افزایش گنجایش رودخانه با هدف جلوگیری از خروج آب ناشی از سیلاب نیز شرکت آب منطقه ای استان موظف شد تا پس از بررسی های لازم ، طرح برای افزایش گنجایش همه رودخانه های استان ارائه دهد.
وی در مورد خسارت سیلاب به اراضی کشاورزی زراعی و باغی مازندران نیز گفت : آبگرفتگی در اراضی زراعی و باغی بر اثر حجم بالی بارندگی همواره امری طبیعی است ، چرا که خروج آب از طغیان رودخانه فقط در پائین دست رودخانه تلار بوده است که هنوز گزارشی از خسارت به باغ های مرکبات و یا دیگر بخش های کشاورزی از جمله زمین های توت فرنگی بهنمیر نشده است.
احمدی در درباره تخریب پل موقت ” درزیکلا ” در منطقه لفور نیز توضیح داد : این پل هنوز شکل نگرفته ، بلکه یک آبراه است و ساخت پل اصلی با اعتبار دو میلیارد تومانی ادامه دارد.
بر اساس اعلام رسمی هواشناسی مازندران،میانگین بارندگی ثبت شده در مناطق مختلف این استان طی حدود ۷۲ساعت گذشته یعنی از ظهر چهارشنبه تا صبح امروز شنبه ۵۰ میلی متر بوده است. در این مدت بیشترین میزان بارندگی در شهر ساری مرکز مازندران با ۹۸ میلی متر و پس از آن نیز تنکابن با ۹۰ و رامسر با ۷۹ میلی متر ثبت شد.
بنابر این گزارش طبق بررسی از ایستگاه های باران سنجی هواشناسی مازندران ،همچنین بیشترین میزان بارندگی در ارتفاعات و مناطق روستایی استان در روستای بورخانی از توابع شهرستان سوادکوه با ۱۷۶ میلی متر به ثبت رسیده است.
رودخانه تلار از بالا دست شهرستان سوادکوه شروع می شود و با عبور از شهر قائمشهر ، سیمرغ جویبار و در انتها به بهنمیر بابلسر می رسد.