ایلنا، این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه نمیشود منکر اراده سیاستمداران در سیاستهای اجتماعی و اقتصادی بود، ادامه داد: سیاستمداران باید با برنامهریزیهایی که انجام میدهند، نقش خودشان را در تحولات اجتماعی و اقتصادی ایفا کنند؛ زیرا برنامهریزی یکی از اقداماتی است که سیاستمداران در جهت تغییرات سیاستهای اجتماعی و اقتصادی میتوانند داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در کنار برنامهریری و مدیریت آن، قطعا برای تحقق برنامههایی که وجود دارد، منابع نیاز است زیرا هرچند یک مدیر توانمند هم در رأس قرار گیرد، صرفا نمیتوانند با برنامهریزی مسائل را حل کند و به آن اهدافی که تعیین شده است برسد.قنبری تاکید کرد: در بحث مدیریت کلان یک جامعه، تجهیز منابع و برنامهریزی در راستای رسیدن به اهداف مهم است، اما هنگامی که منابع با مشکلاتی روبهرو است، طبعاً هم برنامهریزی با اخلال مواجه میشود و هم رسیدن به اهداف دچار مشکل میشود.
وی با بیان اینکه ما یک کشور نفتی هستیم و بخش عمده منابعی که در کشور ما وجود دارد، منشأ نفتی دارد، عنوان کرد: تحریمها به طور عمده بخش نفت را به عنوان متغیر عمده اقتصاد ایران مورد هدف قرار داده و به نوعی بخشی از منابع را با مشکل مواجه کرده است، بنایراین هنگامی که منابع با مشکل مواجه است، فرقی نمیکند رئیسی باشد یا روحانی، برنامهریزی برای رسیدن به هدف هم با مشکل مواجه میشود که این یک قاعده و قانون علمی است که نمیشود به راحتی از این قاعده و قانون علمی تخطی کرد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به اینکه این دولت هم راهی مبتنی بر عقلانیت در پیش گرفته است، خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم هم مانند دولت قبلی به مسیری میرود که مذاکرات را مجدداً از سر بگیرد و ادامه دهد که امیدواریم به نتیجه برسد زیرا تا زمانی که مسئله سیاست خارجی حل نشود و تحریمها برداشته نشده باقی بماند، امید چندانی برای تحولات اقتصادی و تحقق برنامههای مثبت وجود ندارد.
وی تاکید کرد: کشوری که تحریم باشد و با مشکل تامین منابع روبهرو شود، نمیتواند برای رسیدن به اهداف و تدوین برنامههای مثبتش موفق باشد. در نظر داشته باشید طرف مقابلی که تحریمها را علیه ما اعمال کرده آنقدر عقلش رسیده است که چگونه تحریمها را در راستای فشار طراحی کند که کشور را با مشکل مواجه کند بنابراین گام اول باید همین برداشتن تحریمها باشد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب بیان کرد: با وجود بعضی از بدبینیهای که نسبت به سیاست خارجی دولت جدید وجود داشت به اعتقاد من در هفتهها و روزهای اخیر در ارتباط با مسئله سیاست خارجی گامهای مثبتی برداشته شده است.
وی ادامه داد: معتقدم واقعیات موجود، دولت را به این نتیجه رسانده است که بدون حل مسئله تحریمها و پرداختن به مسائل واقعی در اقتصاد ایران و ایجاد تحول مثبت به این راحتی امکانپذیر نیست، بنابراین با درک درستی از واقعیات کشور و جامعه به این سمت میرود که مذاکرات از سر گرفته شود.قنبری تاکید کرد: قطعا و یقیناً موفقیت دولت آقای رئیسی در گرو این است که تحریمها برداشته شود و اقتصاد را از گرو سیاست خارجی آزاد و رها کند، هرچقدر هم به این هدف برسد به همان انداره میتواند امیدوار باشد که برنامه و اهدافی که دارد، محقق خواهد شد.