فرماندار سرپل ذهاب در حاشیه رونمایی از یادمان شهید ادبیان با گرامیداشت یاد شهدا، گفت: بازی دراز قداست دارد و دربین مدافعان دفاع مقدس و ملت ایران ارزش و اعتبار دارد چون قدمگاه شهدا است.
نورالدین فرزادی پور افزود: بازی دراز با ایثار و ازخودگذشتگی رزمندگان از چنگ دشمن بعثی آزاد شده و برای همیشه استوار مانده است.
وی بیان کرد: شهید ادبیان یکی از عزیزترین شهدای آزادسازی بازی دراز است که در سال ۱۳۶۰ به شهادت رسید، وی در تاریخ دفاع مقدس در عملیاتهای مختلف حضور داشته و در اتمام قائله های مختلف نقش مهمی داشته است.
نماینده عالی دولت در سرپل ذهاب گفت: شهید ادبیان در وصیتنامه خود از خداوند طلب شهادت کرده که به این مقام نائل شود و اکنون یادمان این شهید گرانقدر در قله یک هزار و ۱۱۵متری ارتفاعات بازی دراز محل شهادت این شهید بنا شده و به افتتاح رسید.
سرپرست تیپ ۷۱ پادگان ابوذر سرپل ذهاب گفت:ارتفاعات بازی دراز یکی از نقاط استراتژیک منطقه است که بر سه شهرستان گیلانغرب، سرپلذهاب و قصرشیرین تسلط دارد.
سرهنگ امیر حسین شهلایی اظهار داشت: آزادسازی ارتفاعات بازی دراز در دوران دفاع مقدس بسیار مهم بود و شهدای بسیاری در این راه به شهادت رسیدند.
وی خاطرنشان کرد: شهید ادبیان یکی از بارزترین شهدای عملیات بازی دراز است که در سال ۱۳۶۰ شربت شهادت را در این نقطه نوشیدند، شهید ادبیان قبل از دفاع مقدس در آزادسازی پاوه و قائله کردستان در کنار شهید چمران نقش به سزایی داشتند.
عملیات ظفرمند «بازی دراز» در اردیبهشت ماه ۱۳۶۰ از سوی رزمندگان سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی تیزپروازان هوانیروز کرمانشاه که در راس آنان خلبان شهید شیرودی حضور داشت، انجام شد.
در هشت روز عملیات دلاورانه، ارتفاعات بازی دراز از چنگال متجاوزان رژیم بعثی خارج و دشمن با تحمل هزاران کشته و صدها اسیر و انهدام تانک ها و تجهیزات نظامی مجبور به عقب نشینی شد.
بازی دراز از مناطق و ارتفاعات مهم میان شهرستان های سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب است که ارتش متجاوز عراق در ابتدای جنگ تحمیلی با تصرف این ارتفاعات تسلط کاملی بر این سه شهر غرب کرمانشاه داشت و از این منطقه ویژه برای دیده بانی و رصد فعالیت های رزمندگان اسلام استفاده می کرد.
در عملیات بازی دراز، ۵۴ دستگاه تانک و نفربر، سه فروند هواپیما، ۲ فروند بالگرد، ۲ دستگاه ادوات مهندسی دشمن بعثی منهدم و بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ سرباز رژیم بعث عراق نیز کشته، زخمی و اسیر شدند.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه با بیش از ۹۰ هزار تن جمعیت در هشت سال جنگ تحمیلی بارها مورد حمله هوایی، گلوله باران و موشک باران ارتش بعث قرار گرفت و در این مدت ۸۵۶ شهید، یک هزار و ۴۰۰ جانباز و ۱۱۲ آزاده سرافراز تقدیم نظام اسلامی کرده است.