در مقابل، رشد یک سال اخیر بورس حدود ۲۵.۱۴ درصد ثبت شده است؛ این در حالیست که شاخص این صنعت بیشتر از ۷۱ درصد افزایش داشته است.
رکورد رشد ۱۱۲ درصدی تنها در یک ماه!
بررسی چارت شاخص گروه املاک نشان میدهد، نماگر این صنعت با رشدی که از اواسط پاییز ۱۴۰۱ همزمان با رشد شاخص کل و رشد قیمت دلار آغاز کرده، توانسته است تا حد زیادی افزایش ارتفاع دهد و حدود ۸۰ درصد رشد کند.هر چند این رشد ۸۰ درصدی نسبت به صعود شاخص کل بیشتر بوده است، اما لگ صعودی قدرتمند شاخص املاکیهای بازار سهام از ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ شروع شده است؛ به طوری که این نماگر تنها در ۲۹ روز کاری، بیشتر از ۱۱۲ درصدی رشد کرد و به تراز ۷۱۸ هزار و ۵۹۶ واحد رسید.
روند سهام گروه املاک و مستغلات در ماههای اخیر
همانطور که پیشتر گفته شد، در حال حاضر نماگر این گروه، تحت تاثیر روزهای منفی یک ماه گذشته بازار سهام، وارد فاز اصلاحی شده است. هرچند میتوان گفت، این اصلاح، روند صعودی فعلی شاخص املاکیهای بورس را تهدید نمیکند.
حمایتها و مقاومتهای گروه املاک و مستغلات
در حال حاضر نزدیکترین حمایت شناساییشده برای این شاخص، ارتفاع ۵۸۴ هزار واحد (تراز ۰.۳۸ فیبوناچی) است که نماگر گروه املاک نیز به خوبی به آن واکنش داده است. در صورت شکست این حمایت، دیگر حمایت معتبر این شاخص، تراز ۰.۵ فیبو است که در سطح ۵۲۴ هزار واحد قرار دارد.در مقابل اما ارتفاع ۶۳۸ و ۷۱۸ هزار واحد، مهمترین سطوح مقاومتی پیش روی شاخص املاک و مستغلات هستند که سدی سخت برای ادامه صعود این گروه تلقی میشوند. باید گفت در صورت ورود پول به این گروه و بهبود وضعیت ساخت و ساز و سرمایهگذاری در این حوزه، شکست این مقاومت دور از انتظار نیست.
برترینهای گروه انبوهسازی
بررسی سهمهایی که در حوزه املاک و مستغلات فعالیت میکنند (گروه هتل و رستوران نیز منظور شده است) نشان میدهد، آباد با رشد بیش از ۳۶ درصد در یک ماه گذشته بیشترین بازدهی را از آن خود کرده است. در مقابل ثعمرا با افت بیش از ۳۲ درصدی در یک ماه گذشته، بدترین عملکرد را طی یک ماه اخیر در این گروه رقم زده است.
سهام شرکت عمران و سازندگی قزوین نیز که با نماد ثقزوی در گروه املاک و مستغلات معامله میشود در یک ماه گذشته ۱۸ درصد گران شد و به هزار و ۷۷۴ تومان رسید.در این میان ثنور با P/E حدود ۴.۳ بهترین نسبت را میان سهمهای این گروه ثبت کرده است. این نسبت نشان میدهد حدود ۴.۳ سال زمان میبرد تا سرمایه خریدار سهام این شرکت از طریق بازدهیهای بهدست آمده، به او برگردد. این عدد در حال حاضر تا حدودی با P/E بانکها برابر است.از طرفی ثامید با ارزش بازار ۹ هزار و ۸۹۹ میلیارد تومان، ارزشمندترین بازار این گروه را در اختیار گرفته است و لیدر این گروه نیز تلقی میشود.