وی تصریح کرد: با وجود مکاتبات مکرر و جلسات مستمر مسئولان اتاق اصناف ایران با مدیران دولتی و مسئولان ستاد ملی مبارزه با ، تصمیمات اخیر این ستاد مبنی بر الزام بانکها به اجتناب از صدور گواهی عدم پرداخت چک تا ۲۰ اردیبهشت و امهال پرداخت مالیات بر عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده تا پایان خرداد اگرچه ارزشمند اما ناکافی است.رئیس اتاق اصناف ایران تاکید کرد: اگرچه این تصمیم دولت در جهت کاهش آسیبهای وارده به جامعه اصناف کشور بوده اما این گونه تصمیمات و مدت امهال مذکور، به هیچوجه متناسب با میزان خسارات و ضرر و زیان اصناف طی ۱۴ ماه گذشته نخواهد بود.
ممبینی یادآور شد: اکنون با گذشت بیش از ۱۴ ماه تمرین و ممارست در تلاش برای مهار ویروس و قطع زنجیره آن، به نظر میرسد دست اندرکاران باید با تمرکز بر این تجربیات ارزشمند و همراهی کسبه در اجرای پروتکلها، امکان فعالیت عادی کسب و کارها را فراهم کرده و از ضرر و زیان بیشترشان جلوگیری کنند.وی ادامه داد: اتاق اصناف ایران به دنبال پیشنهادات سال ۱۳۹۹، بار دیگر خواستار بازنگری در محدودیتهای فعالیت مشاغل کشور است. در همین راستا و از طریق کمیته امنیتی، انتظامی و اجتماعی این پیشنهادات در حال پیگیری است. همچنین از رؤسای اتاقهای سراسر کشور خواسته شده تا این پیشنهادات از طریق ستادهای استانی نیز پبگیری شود و امیدواریم ستاد ملی هر چه سریعتر با آن موافقت و ابلاغ نمایند.
ممبینی گفت: اصناف به عنوان پیشانی تعاملهای اجتماعی و اقتصادی جامعه و به علت تعامل بیشتر با مردم، متأسفانه از ابتدا بیش از سایر نهادها در معرض این ویروس بوده و ضرر و زیان و محدودیتهای سنگینتری را نسبت به سایر بخشها متحمل شدهاند و نیز بیشترین همراهی و همکاری را با ستاد ملی مبارزه با در جهت رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی از خود به نمایش گذاشتهاند. همچنین در همراهی و تبعیت از محدویتهای اعلامی از سوی ستاد ملی مبارزه با در خصوص ممنوعیت فعالیت گروههای شغلی در شهرهای قرمز، نارنجی و زرد اصناف مشمول خسارات جبران ناپذیری شدهاند.
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: انتظار میرود دولت به پاس همراهی و تحمل خسارات سنگین اصناف و با عنایت به بستههای پیشنهادی متعددی که از سوی اتاق اصناف ایران ارائه شده است، حداکثر حمایتها را از جامعه اصناف کشور در خصوص امهال بیشتر مالیات بر عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده، بخشودگی سهم کارفرما در بیمه تأمین اجتماعی و چکهای برگشتی داشته باشد چراکه لطمه به بزرگترین نهاد بخش خصوصی اقتصاد میتواند آثار جبران ناپذیری برای جامعه در پی داشته باشد.
وی اظهار داشت: همچنان که در یک سال و چند ماه گذشته سعی و تلاش همه آحاد جامعه برای کاهش فشار از روی کادر بهداشتی کشور بوده تا بتوانند در مقابله با این ویروس منحوس تاب آورده و به سلامت جامعه کمک کنند، به مسئولین یادآوری میکنیم جامعه اصناف که علاوه بر خسارتهای اقتصادی با آسیبهای روحی و روانی، افسردگی و بلاتکلیفی از آینده روبرو هستند نیز در آینده باید با شدت بخشیدن به فعالیتهای اقتصادی در برون رفت از شرایط حاضر نقش آفرینی کنند و این مستلزم توجه بیشتر به مشکلات آنها و جبران جدی است.