وی با بیان اینکه تا کنون بیش از ۶۰ دستورالعمل، بخشنامه و ابلاغیه برای مراکز مختلف تحت پوشش سازمان بهزیستی جهت پیشگیری و کنترل بیماری کرونا ابلاغ شده است، اظهار کرد: همچنین برای تهیه مواد ضدعفونی کننده و مواد بهداشتی و ماسک در سوم اسفند ماه ۲ میلیاد و ۸۰۰ میلیون تومان به صورت سرانه هر نفر ۳۰ هزار تومان برای افرادی که در مراکز شبانه روزی تحت پوشش سازمان بهزیستی نگهداری میشوند بر روی کارت بانکی مراکز نگهداری شارژ شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در هفته اول فروردین ماه هم برای مراکز نگهداری معلولان و سالمندان مبلغ ۲۴ میلیارد تومان به صورت سرانه ۵۰۰ هزار تومانی برای هر معلول و سالمندی که در مراکز نگهداری میشود، اختصاص پیدا کرد، اظهار کرد: این مبلغ کمک میکند تا مراکز تعداد پرسنلشان را به طور استاندارد نگه دارند و بتوانند مواد ضدعفونی کننده و بهداشتی را تهیه کنند.
قبادی دانا با اشاره به اینکه طبق بخشنامه اولیه هرگونه ملاقات از مراکز معلولان و سالمندان ممنوع اعلام شد، تصریح کرد: همچنین توصیه شد تا از پرسنل ثابت و تمام وقت در این مراکز استفاده و از همکاری با پرسنل داوطلب تا جای ممکن پرهیز شود.
وی با بیان اینکه البته برخی از مراکز این سازمان به بیماری کووید ۱۹ آلوده شدهاند توضیح داد: از بین ۸۷۵ مرکز نگهداری از سالمندان و معلولان تا کنون با وجود تمهیدات اتخاذ شده حدود ۲۵ مرکز از ۱۵ استان کشور آلوده به ویروس شدهاند. همچنین ۱۶ استان کشور نیز فعلا به کرونا آلوده نیستند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به تعداد مبتلایان مراکز مذکور گفت: همچنین از ۴۹ هزار نفری که در مراکز سالمندان و معلولان در مراکز شبانه روزی حضور دارند تا کنون ۲۷۶ نفر تست کرونا مثبت داشتهاند، از بین این ۴۹ هزار نفر نیز تاکنون ۵۳ نفر فوت کردهاند.
قبادی دانا در ادامه توضیح داد: البته نرخ مرگ و میر در اسفند ماه ۹۷ و در اسفند ماه ۹۸ در کل مراکز نگهداری از سالمندان و معلولان با همدیگر مقایسه شده است. در اسفند ۹۷ از بین ۴۰ هزار و ۹۲ نفر از افراد حاضر در مراکز سالمندان و معلولان در سطح کشور ۲۸۳ نفر فوتی داشتیم که این رغم از بین ۴۸ هزار ۸۳۸ نفر در اسفندماه ۹۸، ۳۵۲ نفر فوتی بوده است. به این ترتیب نرخ فوت به نسبت تعداد افراد نگهداری شده در اسفند ۹۷ و اسفند ۹۸ با هم برابر و حدود ۰.۷ درصد است.
وی افزود: البته باید تا پایان فروردین ماه انتظار بکشیم و شرایط را ارزیابی کنیم. آماری هم که در ارتباط با فوتیهای مراکز نگهداری از معلولان و سالمندان در سطح کشور در اسفند ماه ۹۷ و در مقایسه با ۹۸ بیان شد در ارتباط با فوت با هر علتی بوده است.
فعالیت بیش از ۲۰ هزار پرسنل در مراکز نگهداری
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰ هزار پرسنل در مراکز نگهداری شبانه روزی معلولان و سالمندان مشغول فعالیت شبانه روزی در این روزها بودهاند که بسیاری از آنها در مراکز قرنطینه هستند و از دیدار با خانوادهشان محرومند، افزود: همچنین ۲۲ هزار پرسنل و کارشناسان سازمان بهزیستی نیز مشغول نظارت دقیق بر پروتکلهای بهداشتی این سازمان بودهاند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه همچنان در دوره مدیریت این بیماری قرار داریم و لحظه به لحظه نگران آلودگی مراکز هستیم، اظهار کرد: این موضوع زمانی بیشتر اهمیت مییابد که میدانیم سالمندان و افراد دارای معلولیت در خطر ابتلا و عوارض بیشتری هستند.
قبادی دانا در خصوص کسانی که دارای معلولیت ضایعه نخاعی هستند و معلولان شدید و خیلی شدیدی وابسته به بستر که در منازل نگهداری میشوند و از سوی سازمان حق پرستاری دریافت میکنند نیز گفت: با کمک ۱۰ میلیاردی بنیاد مستعضعفان در اسفند ماه به این خانوادهها مبلغ ۲۵۰ هزار تومانی پرداخت شد تا مواد ضدعفونی کننده و بهداشتی تهیه کنند.
وی افزود: همچنین با کمک بنیاد مستضعفان مبلغ ۵ میلیارد تومان نیز برای طرح آموزش و اهدای اقلام بهداشتی به کودکان کار و خیابان توسط ۳۵۰۰ نفر از پرسنل اورژانس اجتماعی اجرا شد و بیش از ۵۷ هزار بسته ضدعفونی کننده و بهداشتی به آنها تحویل داده شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: در اسفندماه همچنین ۱۵ میلیاد تومان را به عنوان کمک هزینه معیشت موردی برای ۷۵ هزار خانوار در سطح کشور پرداخت کردیم.
مشاهده کرونا در مراکز شبهخانواده ۲ استان
به گفته وی، همچنین تا فروردین ماه در ۶۵۰ مرکز نگهداری از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست و در مراکز شبه خانواده در سطح کشور از حدود ۱۰ هزار نفر از فرزندان به شکل شبانه روزی نگهداری میشود که با وجود تلاش و همت همه مدیران و مددکاران و مربیان آنها در ۲ مرکز در ۲ استان مختلف شاهد آلودگی ناشی از بیماری بودیم که این فرزندان تحت درمان هستند و مشکل عمدهای را نداریم.
قبادی دانا تاکید کرد: این آمار تا کنون بوده و ما همچنان با مشکل شیوع کرونا در سطح کشور و در جهان مواجه هستیم و امیدواریم با کمک روشهای علمی و اجرای پروتکلهای بهداشتی شاهد کنترل این بیماری باشیم.
وی ادامه داد: همچنین با دریافت کمک ۲۰ میلیاردی بنیاد مستعضفان در روزهای آینده حمایت معیشتی از جامعه هدف سازمان بهزیستی خصوصا خانوارهای مناطق حاشیه و محروم انجام خواهد شد. با دریافت این مبلغ کل مبلغ کمک بنیاد مستضعفان در زمان کرونا به بهزیستی به ۳۵ میلیارد میرسد.
وی با اشاره به اینکه البته در هفته اول فروردین ماه با حمایت دولت و تخصیص اعتبار ۷۰ میلیاردی از سوی سازمان برنامه و بودجه کمک هزینه معیشتی برای ۱۹۲ هزار خانوار دارای معلول شدید و خیلی شدید در دهک درآمدی ۱، ۲ و ۳ صورت گرفت: گفت: این کمک هزینه بین ۳۶۰ هزار تومان تا ۴۸۰ هزار تومان روی کارت بانکی آنها شارژ شد.
وی با اشاره به اینکه سامانه تلفنی ۱۴۸۰ که مشاورههای تخصصی روانشناسی ارائه میکند توسط ۴۰۰ نفر از رواشناسان آموزش دیده به ارائه خدمات میپردازد، توضیح داد: از اول اسفنند تا ۲۰ فروردین به ۱۵۲ هزار نفر مشاوره در ارتباط با اضطراب ناشی از شیوع کرونا و مسائل خانوادگی و فرزند پروری ارائه شده است. این سامانه به شکل رایگان از ۸ صبح تا ۱۲ شب بوده فعال است و در این دوره ۶۳ هزار ساعت مشاوره تلفنی رایگان تخصصی در ارتباط با موضوعات مذکور ارائه کرده است.
به گفته وی سامانه خودارزیابی اختلالات رواشناختی هم در سازمان بهزیستی راه اندازی شده که افراد میتوانند با استفاده از این سامانه به ارزیابی شرایط روحی و روانی خود بپردازند.
قبادی دانا در پایان تاکید کرد: در ارتباط با مسائلی که ممکن است این روزها در خانودهها پیش بیاید، اگر مسائلی در ارتباط با مشکلات خانوادگی وجود داشته باشد که منجر به کودک، همسر، سالمند معلول آزاری شود آنها میتوانند در تماس با ۱۲۳ خط اورژانس اجتماعی این موضوعات را در میان بگذارند.