stat counter
تاریخ : شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 28 December , 2024
  • کد خبر : 118031
  • 13 اردیبهشت 1399 - 10:15
4

تظاهرات مجازی روز کارگر؛ بالکن‌ها و شبکه‌های اجتماعی جایگزین خیابان شدند

تظاهرات مجازی روز کارگر؛ بالکن‌ها و شبکه‌های اجتماعی جایگزین خیابان شدند

شیوع جهانی ویروس کرونا و عدم امکان تظاهرات خیابانی به مناسبت اول ماه مه باعث شکل‌گیری نخستین تظاهرات مجازی روز کارگر در سراسر جهان شده است.

قلم | qalamna.ir :

به نقل از پایگاه یورو نیوز، در وضعیتی که نیمی از جمعیت کره زمین در قرنطیه به سر می‌برند، شبکه‌های اجتماعی و بالکن‌ خانه‌ها به جایگزینی برای تظاهرات و اعتراض خیابانی به مناسبت روز کارگر بدل شده‌اند.

در فرانسه که سنت برگزاری راهپیمایی اول مه، سنتی پر اهمیت برای اتحادیه‌های کارگری به شمار می‌رود، این نخستین بار از زمان ممنوعیت تظاهرات در جریان جنگ‌های هندوچین و الجزایر در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی است که بار دیگر برگزاری راهپیمایی روز کارگر ممنوع می‌شود.

اتحادیه‌های کارگری در فرانسه از مردم خواسته‌اند که به برگزاری آنلاین کنفرانس‌ها و کنسرت‌ها اقدام کنند و با انتشار عکس‌های اعتراضی در شبکه‌های اجتماعی فضای مجازی را به این موضوع اختصاص دهند و با صدا در آوردن قابلمه‌ها از روی بالکن‌ها اعتراض خود را به شرایط کار کارگران و نابرابری اقتصادی نشان دهند.

با این حال در برخی از کشورها گروه‌های از کارگران تلاش کردند که برای راهپیمایی روز کارگر به خیابان بیایند. در ترکیه، پلیس روز جمعه چندین مقام سندیکایی را که علی رغم ممنوعیت خروج از خانه برای تظاهرات به خیابان ‌های استانبول آمده بودند، دستگیر کرد.

در فیلیپین، گروههای کوچکی که خواستار کمک‌های دولتی و شرایط کار ایمن بودند به خیابان آمدند که پلیس ۳ نفر از آنها را بازداشت کرد.

در یونان، دولت خواستار به تعویق انداختن تمام راهپیمایی ها تا ۹ مه شده بود با این حال اتحادیه «پی.ای.ام.او» وابسته به کمونیست‌ها، در برابر پارلمان دست به تجمع زدند و به شکلی بسیار منظم سرود «بلا چاو» را خواندند. صدها تظاهر کننده با رعایت فاصله یک متری و ایستادن روی علائم قرمزی که روز زمین به فاصله یک متر از هم طراحی شده بود و با صورتی که با پارچه‌های قرمز یا ماسک پوشیده شده بود دست به اعتراض زدند.

در آلمان، ۵ هزار پلیس در برلین مستقر شدند تا مانع تجمع بیش از ۲۰ نفر شوند. حضور گسترده پلیس به این دلیل صورت گرفته است که جریان‌های اولترا چپ و راستگرایان فراطی و همچنین معتقدان به نظریه توطئه که مخالف قرنطیه هستند، قصد دارند که برای راهپیمایی به خیابان بیایند.

در الجزایر و اندونزی نیز راهپیمایی روز کارگر لغو شده است و فعالان کارگری به کارزارهای مجازی رو آورده‌اند.

در ایتالیا نیز که بیشترین قربانی بیماری کووید-۱۹ در اروپا را داشته است، تظاهرات برگزار نمی‌شود اما کنسرت بزرگی که سنتی هر ساله است، اجرا می‌شود و به طورت زنده از تلویزیون برای همه ایتالیایی‌ها پخش خواهد شد.

شیوع جهانی ویروس کرونا که باعث تعطیلی بسیاری از مشاغل شده، در دو ماه اخیر به بیکاری گسترده در سراسر جهان انجامیده است و اکنون بیش از گذشته اهمیت حقوق کارگران و آسیب‌پذیری آنان را در بحران‌های بهداشتی پیش چشم جهانیان نشانده است.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.