در دوران نقاهت بهبودیافتگان کرونا، اشتهای از دست رفته فرد افزایش یافته و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب، ویتامینها، پروتئین و انرژی موردنیاز بدن است که در طول دوره بیماری به علت افزایش نیاز به مواد مغذی، آب و الکترولیت ناشی از سوختوساز بالا در بدن به میزان کافی جذب نشدهاند.
فرزاد شیدفر، کارشناس تغذیه و استاد دانشکده بهداشت، با اشاره به مواد غذایی که بهبودیافتگان باید در دوران نقاهت مصرف کنند، گفت: از آنجایی که ویروس کرونا سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند، افراد پس از بهبود باید مواد غذایی مصرف کنند که سیستم ایمنی بدنشان تقویت شود.
او افزود: در رژیم غذایی آنها باید انواع مواد غذایی متنوع وجود داشته باشد. یک رژیم غذایی یکنواخت و مصرف یک ماده خاص، میتواند خطرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.
شیدفر درباره مواد غذایی مفید برای بهبودیافتگان کرونا گفت: سبزیجات، لبنیات و فرآوردههای لبنی بهترین گزینهای هستند که باید در لیست رژیم غذایی قرار گیرند.
او ادامه داد: افراد پس از بهبودی حتما از میزان ویتامین D در بدنشان مطلع شوند تا اگر با کمبود مواجه هستند، تحت نظر پزشک متخصص و کارشناسان تغذیه از مکمل های مناسب استفاده کنند.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: بهبودیافتگانی که کمبود ویتامین D ندارند، تنها با استفاده از مواد غذایی مانند ماهی سالمون، شیر سویا، شیر گاو، جو دو سر و بلغور، آب پرتقال، قارچ، زرده تخم مرغ، میگو و… میزان این ویتامین را بدن خود کنترل کنند.
این کارشناس تغذیه و استاد دانشکده بهداشت با اشاره به مواد غذایی که بهبودیافتگان نباید مصرف کنند، گفت: کسانی که دوران نقاهت خود را سر میکنند، باید از مصرف خامه، سرشیر، انواع سس، غذاهای فست فودی مانند پیتزا، مواد غذایی خیلی شور و شیرین پرهیز کنند و تا مدتها از این مواد غذایی استفاده نکنند.
شیدفر اظهار کرد: این افراد نباید تصور کنند چون یکبار کرونا گرفتند دیگر به آن مبتلا نمیشوند بنابراین باید مانند تمام افراد دیگر، همچنان مسائل بهداشتی را رعایت کنند و پس از خرید مواد غذایی، بستهبندی آنها را به خوبی ضدعفونی کنند.
بهداشت نیوز