stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۱۲ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 1 January , 2025
  • کد خبر : 118536
  • 14 اردیبهشت 1399 - 7:33
3

پُرتورم‌ترین کشورهای جهان را بشناسید

تورم یکی از سخت ترین موانع رشد و پیشرفت جوامع در طول تاریخ بوده است چرا که این پدیده بر روی تمام جنبه های زندگی افراد تاثیر گذار است و در حال حاضر تعداد کشورهایی که با این پدیده مواجه شده اند کم نیستند.

قلم | qalamna.ir :

تورم آثار و تبعات مثبت و منفی به دنبال دارد اما به نفع گروه‌های پردرآمد و به ضرر گروه‌های فقیر و کم‌ درآمد است و از قدرت خرید افراد کم درآمد می کاهد. در واقع تورم همچنین هزینه‌های عمومی دولت را افزایش داده و در نتیجه دولت را مجبور به افزایش کسب درآمد یا استقراض از بانک مرکزی می‌کند که با این کار ضربات جبران‌ناپذیری به اقتصاد کشور وارد میشود.

پُرتورم‌ترین کشورهای جهان را بشناسید

تورم سریع و مدت دار به هم ریختگی بافت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه را به همراه دارد و از کارکرد موثر و مفید نهادهای قانون‌گذار و سیاست‌گذار و همچنین مدیریت جامعه جلوگیری می‌نماید.

در بین تمام کشورهای دنیا ونزوئلا با فاصله زیاد از سایر کشورهای پرتورم دنیا در صدر این فهرست قرار گرفته است؛ نرخ تورم این کشور ۲۸۲۹۷۲.۸ درصد است.

این کشور از سال ٢٠١٣ وارد رکود شد و سال به سال بیشتر در آن فرو رفت. همراه این انقباض، تورمی رشد کرد که در تاریخ کم سابقه شد. تورم در سال ٢٠١٧ به ٢۶١۶ درصد و در ژوئن ٢٠١۶ به بیش از ۴۶ هزار درصد رسید و افزایش نرخ تورم این کشور تاکنون ادامه یافت.

پُرتورم‌ترین کشورهای جهان را بشناسید

پس از ونزوئلا نام کشور زیمبابوه در این فهرست آمده است که نرخ تورم آن ۱۷۵.۶۶ درصد است این کشور زمانی یکی از پیشرفته‌ترین کشورها در قاره آفریقا محسوب می‌شده است و ریشه‌های بحران در زیمبابوه به سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ زمانی که رابرت موگابه، رئیس‌جمهور این کشور اقدام به چاپ بی‌رویه اسکناس کرد، باز می‌گردد.

بر اساس گزارش‌های برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، به زودی تا سال آینده میلادی نیمی از مردم این کشور برای فراهم کردن مواد غذایی مورد نیاز خود به کمک نیاز خواهند داشت.

سومین کشوری که بیشترین نرخ تورم را در میان کشورهای جهان دارد کشور سودان جنوبی است؛ سودان جنوبی با نام رسمی جمهوری سودان جنوبی کشوری در آفریقا است و این کشور یکی از فقیرترین و شاید یکی از بدترین کشورها در وضعیت سلامتی در جهان است و نرخ تورم در آن ۵۶.۱ درصد است و بحران اقتصادی موجود در این کشور به دلیل جنگ داخلی به وجود آمده است.

کره شمالی چهارمین کشور پرتورم دنیا است به گونه ای که نرخ تورم در این کشور ۵۵ درصد است چراکه اقتصاد این کشور یکی از بسته‌ترین اقتصادهای جهان است.

سرانجام پنجمین کشوری که نرخ تورم در آن بسیار بالا است کشور آرژانتین است که نرخ تورم در آن ۵۴.۴ درصد است و این کشور به عنوان سومین اقتصاد بزرگ آمریکای لاتین و دومین اقتصاد بزرگ آمریکای جنوبی، در سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۷) به دلیل مواجهه با بحران کاهش شدید ارزش واحد پولی اش با شرایط اضطراری روبرو شده است.

خبرآنلاین

هشتگ: , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.