stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
  • کد خبر : 127724
  • 04 خرداد 1399 - 0:08
5

وقتی هوش مصنوعی به جنگ فقر می‌رود!

پژوهشگران “دانشگاه استنفورد”، ابزاری مبتنی بر هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند که می‌تواند نواحی فقیرنشین آفریقا را شناسایی کند.

قلم | qalamna.ir :

ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه استنفورد، شاید یک ابزار جدید مبتنی بر هوش مصنوعی بتواند به ردیابی فقر در روستاهای آفریقا کمک کند.

برای جنگیدن با فقر مانند هر جنگ دیگری، باید مکان‌هایی شناسایی شوند که فقر مانند دشمن بر آنها سلطه یافته است. پژوهشگران “دانشگاه استنفورد” (Stanford University)، ابزاری مبتنی بر هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند که می‌تواند به ردیابی نواحی فقیرنشین آفریقا بپردازد.

این ابزار قوی، تصاویر ماهواره‌ای را با هوش مصنوعی ادغام می‌کند تا سطح فقر و تغییرات پیش آمده را در روستاهای آفریقا تخمین بزند. این ابزار می‌تواند با ارزیابی داده‌های گذشته و داده‌های کنونی، اطلاعات سودمندی را در اختیار سازمان‌ها و مراکز دولتی بگذارد تا برای مبارزه با فقر برنامه‌ریزی کنند.

“مارشال بورک” (Marshall Burke)، از پژوهشگران این پروژه گفت: انگیزه مهم ما از این پژوهش، ابداع ابزار و فناوری‌هایی است که می‌توانند در برطرف کردن مشکلات اقتصادی به ما کمک کنند.

“دیوید لوبل” (David Lobell)، از پژوهشگران این پروژه گفت: برای شناسایی عواملی که به برطرف کردن فقر کمک می‌کنند، نگاه کردن به گذشته ضروری است.

وی افزود: در حال حاضر هیچ راه حلی برای درک نحوه تغییر فقر در آفریقا وجود ندارد. روش‌هایی مانند سرشماری و بررسی‌های خانه به خانه، برای این هدف کافی نیست. اگر ماهواره‌ها بتوانند به ما در ارائه سابقه‌ای از فقر کمک کنند، امکان درک بهتر فقر در این قاره فراهم می‌شود.

این ابزار جدید، از تصاویری که هم طی روز و هم طی شب تهیه شده‌اند، استفاده می‌کند. روشنایی خانه‌ها هنگام شب و تصاویری مانند جاده‌ها، کشاورزی و آب‌راه‌ها، می‌توانند شاخص‌های پیشرفت باشند.

فناوری یادگیری عمیق، به این ابزار کمک می‌کند تا مدلی برای تحلیل داده‌های تصویری و شاخصی برای ارزیابی ثروت در کشورهای در حال توسعه ارائه دهد.

پژوهشگران دانشگاه استنفورد، این ابزار جدید را در حدود ۲۰ هزار روستای آفریقا به کار گرفتند و دریافتند که عملکرد آن در سنجش سطح فقر خوب است. آنها باور دارند که این ابزار می‌تواند برای بهبود اقتصاد جهان به کار برود.

این پژوهش، در مجله “Nature Communications” به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.