خبرگزاری آلمان روز یکشنی از اوضاع هواداران آلمانی داعش که در سوریه زندانی هستند، منتشر کرد. براساس این گزارش، هنوز معلوم نیست که سرنوشت این افراد و همسران و فرزندان آنها چگونه رقم خواهد خورد.
“نیروهای دموکراتیک سوریه” مدتهاست که از دولت آلمان میخواهند، شهروندان آلمانی را تحویل بگیرد. کینو گابریل، سخنگوی این نیروها تاکید کرده است که جامعه جهانی باید برای حل مشکلاتی که در رابطه با اعضا و هواداران خارجی داعش به وجود آمده، دست به اقدامات جدی بزند.
پایگاه خبری دویچه وله، تاکنون شمار بسیار کمی از دستگیرشدگان به آلمان بازگشتهاند. خبرگزاری آلمان به نقل از وزارت امور خارجه این کشور نوشت، در اوت سال گذشته (۲۰۱۹) چهار کودک و در ماه نوامبر هم سه کودک با مادرانشان توانستند از طریق عراق به آلمان برگردند.
توضیح وزارت خارجه آلمان
دستگاه دیپلماسی آلمان خاطرنشان کرده است که با سوریه رابطه دیپلماتیک ندارد و به همین دلیل برای اقدام در مورد آلمانیهای داعشی در این کشور عربی به “نیروهای منطقهای گوناگونی” وابسته است. این وزارتخانه گفته است که برای این منظور با گروههای کرد سوریه و خانوادههای دستگیرشدگان در تماس است.
پدر یکی از آلمانیهای داعشی که هنگام فرار از سوریه به ترکیه بازداشت شده، به خبرگزاری آلمان گفته است که از وزارت امور خارجه ناامید شده است. این عکاس-خبرنگار تصریح کرده است که عدم ارتباط دیپلماتیک با سوریه «فقط بهانه است». به اعتقاد او، وزارت خارجه آلمان عملا کاری برای دستگیرشدگان انجام نمیدهد.
اقامتگاههای خانوادههای زندانیان
همسران و فرزندان اعضای خارجی داعش که دستگیر شدهاند، در اردوگاههای پناهجویان به سر میبرند. این اردوگاهها وضعیت ناهنجاری دارند و شمار ساکنان آنها به مراتب بیشتر از ظرفیت است.
یکی از این اردوگاهها، “الهول” در شرق استان حسکه سوریه است که حدود ۶۵ هزار تن در آن زندگی میکنند. سازمان ملل متحد سال گذشته از شرایط غیرانسانی این اردوگاه انتقاد کرده بود. در این کمپ، یک بخش جداگانه برای زنان و کودکان اعضای خارجی دستگیر شده داعش وجود دارد که دهها شهروند آلمانی هم در میان آنها هستند.
بر اساس آمار وزارت کشور آلمان، حدود یک هزار افراطگرای آلمانی به سوریه یا عراق رفتهاند و تاکنون حدود یکسوم آنها بازگشتهاند. پلیس و دستگاه قضایی آلمان فعالیت روزانه بیش از یکصد تن از آنها را که به طور فعال در مبارزه مسلحانه شرکت داشتهاند، یا دستکم دورههای آموزشی جنگی دیدهاند، رصد میکند.
دهها تن از افرادی که بازگشتهاند، محاکمه و به زندان محکوم شدهاند. دولت آلمان علاوه بر تعقیب کیفری، برای آنها برنامههای آموزشی گوناگونی به منظور بازگشت به جامعه در نظر گرفته است.
انتهای پیام