stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۱۲ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 1 January , 2025
  • کد خبر : 171860
  • 09 مهر 1399 - 12:21
3

دستگاهی در حوزه مهندسی بافت برای ترمیم و احیای اعضای بدن

فناوران یکی از شرکت‌های دانش محور مستقر در پارک علم و فناوری قزوین موفق به ساخت دستگاهی در حوزه مهندسی بافت شدند که برای ترمیم و احیای اعضای بدنی که دچار نقص و بیماری هستند، کاربرد دارد.

قلم | qalamna.ir :

علیرضا عباسپور، مدیر تیم سازنده این محصول دانش‌بنیان در مراسم رونمایی از دستگاه «آ ری اکتور» که با حضور تعدادی از مسئولان در پارک علم و فناوری قزوین برگزار شد، گفت: این دستگاه می‌تواند طی فرآیندی سلول‌های خونی را از بین برده و سلول خونی گرفته شده از مغز استخوان بیمار را جایگزین آن کند.

وی افزود: سلول‌های خونی گرفته شده از مغز استخوان که با میکروسکوپ قابل تشخیص است جداسازی شده و روی هر یک از داربست‌ها کشت و هر داربست به یک بیمار تزریق می‌شود. سلول تزریق شده به بدن هوشمند است و می‌داند که در کدام عضو باید عمل کند؛ این سلول‌ها حداکثر سه هفته پس از ورود به بدن بیمار شروع به بازسازی عضو می‌کنند که به این تکنیک “پزشکی بازسازی” می‌گویند.

عباسپور با بیان این که با تمام سختی‌ها و مشکلاتی که سد راه تولید محصول ما بود توانستیم به این تکنولوژی دست پیدا کنیم، یادآور شد: معمولاً اهدای عضو توسط افراد مرگ مغزی صورت می‌گیرد و این روش مشکلاتی را با خود به همراه دارد که آیا شرایط گیرنده به دهنده عضو سازگار است و اینکه کسی هست که هزینه درمان آن‌ها را متقبل شود یا خیر. درکنار این مشکلات باید به کمبود اهداکنندگان و اعضای اهدایی هم اشاره کنیم، همه این‌ها ما را بر آن داشت که چنین دستگاهی را طراحی کنیم.

وی ادامه داد: قبلاً هر ارگان را به یک بیمار اهدا می‌کردند، با این دستگاه ارگانی مانند قلب را داخل دستگاه گذاشته و طی فرآیندی سلول‌های خونی را از بین می‌بریم، وقتی این فرآیند انجام شد موادی روی داربست می‌ماند که سفید رنگ است، برای مثال وقتی کلیه را داخل دستگاه بگذاریم سفید رنگ می‌شود که از روی آن ۱۲ لایه برمی‌داریم. سلول‌ها هوشمند بوده و می‌دانند مربوط به کدام ارگان هستند. مغز استخوان‌ها روی داربست‌ها قرار می‌گیرد و هر داربست را به یک بیمار تزریق می‌کنیم.

عباسپور تاکید کرد: در این روش جراحی صورت نمی‌گیرد و سلول هوشمند می‌داند که مثلاً سلول کلیه است و بخش بیمار کلیه را پیدا کرده و آن را طی سه هفته بازسازی می‌کند. باید بگوییم که تا سال ۲۰۴۰ در کشورهای توسعه‌یافته چیزی به نام اتاق عمل معنا نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه این فرآیند در آمریکا در حال انجام است، اظهار کرد: دستگاه ساخته شده توسط این شرکت دانش‌بنیان” آ ری اکتور” یا مهندسی بافت نام دارد و دستگاه‌های ساخته شده این شرکت در دانشگاه‌های ایران، تهران، بیمارستان امام خمینی (ره)، بیمارستان میلاد و دانشگاه تهران موجود است و دستگاهی که امروز رونمایی شد نیز برای بیمارستان نمازی شیراز ارسال خواهد شد که این دستگاه برای پیوند کبد کاربرد خواهد داشت.

بر اساس اعلام وزارت علوم، عباسپور با اعلام اینکه یک سفارش از آلمان برای یکی از دانشگاه‌های برلین داریم، افزود: کارهای ما مبتنی بر تکنولوژی است و در سطح کشورهای دیگر وجود ندارد؛ به همین جهت یک گله از مسئولان پزشکی استان قزوین دارم، چون الان انتظار داشتم بین حضار نماینده‌ای از دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم حاضر باشد. چطور می‌شود دانشگاه فسا دستگاه سفارش می‌دهد، ولی در قزوین هیچ اقدامی صورت نمی‌گیرد.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.