ایسنا نگار ابوالحسنی، مدیر فنی آزمایشگاه این شرکت تولیدی گفت: تولیدکنندگان صنعتی فیلترهای روغن از پلاستیسولها بهعنوان چسب برای مونتاژ اجزای مختلف فیلتر و برای قالبگیری استفاده میکنند که از طریق یک مخزن استوانهای بهطور مستقیم پمپ شوند. این چسبها قادر به تحمل حرارت زیاد به مدت حداقل ۱۰ دقیقه هستند.
وی اضافه کرد: اما یکی از مشکلات این نوع چسبها پایین بودن ویسکوزیته آنها است که کاربردشان را محدود کرده و سرعت کار را کاهش میدهد، ولی افزودن نانوذرات مناسب به چسبها میتواند موجب بهبود این خاصیت شود؛ درحالیکه اثر منفی بر دیگر ویژگیهای آن نداشته باشد.
ابوالحسنی با بیان اینکه ما با افزودن نانوذرات به چسب موفق به کاهش ویسکوزیته آن شدیم و در نتیجه کار با این چسب برای تولیدکنندگان فیلتر روغن بسیار تسهیل شد، اظهار کرد: در حال حاضر به صورت میانگین هفتهای دو تُن از این چسب تولید و به بازار عرضه میشود.
به گفته مدیر فنی آزمایشگاه این شرکت تولیدی با افزودن نانومواد به چسب، قیمت محصول افزایش چشمگیری نداشته است، اما کارایی آن به حدی بهبود یافته که موجب کاهش هزینهها و افزایش سرعت تولید فیلتر روغن شده است.
ابوالحسنی خاطر نشان کرد: فیلترهای روغن معمولا به دلیل پایین بودن ویسکوزیته چسب باید دوبار وارد کوره شوند، اما با استفاده از این چسبها، تنها یکبار فیلتر وارد کوره میشود که این موضوع موجب کاهش زمان تولید و بهینهسازی مصرف انرژی شده است. بنابراین استفاده از این چسب نانو برای شرکتهای تولیدکننده فیلتر بسیار مقرون به صرفه است.
وی افزود: برای تولید این چسبها از نانوذرات سیلیس استفاده شده و فرآیند توسعه این فناوری در بخش تحقیق و توسعه این شرکت تولیدی و رنگسازی و براساس تقاضای موجود در بازار انجام شده است.
بر اساس اعلام ستاد توسعه نانو، این شرکت رنگ نانوآنتیباکتریال را نیز تولید کرده است، رنگهایی که بهدلیل داشتن نانوذرات نقره دارای خواص ضدمیکروب است.
انتهای پیام