محمدرضا صباغیان، در نشست علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز در اخطاری با استناد به اصول ۷۱ و ۷۴ قانون اساسی و باشاره به این فرمایش امام (ره) که «مجلس در رأس امور است»، اظهار کرد: قانون اساسی نیز بر همین نکته تاکید دارد، اما امروز مجلس در رأس امور حساب نمی شود، شورای عالی اقتصادی تصمیمات خود را می گیرد، دولت، مجلس را دور می زند، ستاد ملی کرونا برای همه تصمیم گیری می کند و حتی برای مجلس نیز تصمیم گیری می کند، در حالی که هیچ نماینده ای از مجلس در این ستاد عضو نیست که این بیانگر ضعف مجلس است.
نماینده بافق و مهریز در مجلس یازدهم با بیان اینکه انتظار ما از ریاست مجلس این است که از جایگاه مجلس دفاع کند، عنوان داشت: چرا ستادی که حتی یک نماینده مردم در آن عضویت ندارد، برای خانه ملت تعیین تکلیف می کند. آقای رئیس؛ خدمت مقام معظم رهبری برسانید که از مجلس چیزی جز نام و ساختمان و ۲۹۰ نماینده چیزی باقی نمانده است، چرا که ما در مقابل مردم جوابی نداریم، لازم است که تکلیف مجلس را روشن کنید. بنده اولین خواسته ای که هنگام رأی به شما به عنوان رئیس قوه دادم این بود که مجلس را زنده کنید در حالی که مجلس مرده است گرچه نفس می کشد. لذا تقاضا داریم که از مجلس دفاع کنید.
در ادامه محمدباقر قالیباف در پاسخ به اخطار این نماینده گفت: الفاظی که در سخنان خود به کار بردید، الفاظ درستی نبود، اینکه مجلس مرده است یعنی چه؟ مجلس به طور حتم به وظایف قانونی خود عمل می کند که هیچ شکی در آن نیست.
قالیباف معاون اجرایی خود را که از سپاه آورده بود کنارگذاشت
روزنامه اعتماد نوشت:محمدباقر قالیباف حالا دقیقا ۱۷۵ روز است که به عنوان رییس مجلس شورای اسلامی شناخته میشود اما تفاوت ریاست او با علی لاریجانی در آن است که او نه تنها با چهرهای در حد و اندازه محمدرضا عارف و فراکسیونی در حد امید مواجه نیست که قدرتش را تحدید کند و گاه و بیگاه وادار به امتیاز دادن و عقبنشینی شود بلکه آن چند رقیب نسبتا قدرتمند را در پستهای مهم پارلمان نشانده و همزمان با انتصابهایی که در مجلس و ساختار قوه مقننه انجام داده، نفر اول پارلمان است و بیرقیب میتواند به پیشبرد اهداف خود بپردازد. اهدافی که البته چندان بیارتباط با انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ نیست و همین مساله سبب شده تا مخالفتها با او دوچندان شود.همه این موارد اما تنها بخشی از اتفاقات رخ داده در پارلمان است، قالیباف پشت پرده نیز همچنان مشغول عزل و نصب است و نیروهای مدنظرش را در سمتهای مختلف مجلس قرار میدهد اما با این تفاوت که این بار هیچ خبری از این انتصابها در رسانههای ارتباط جمعی منتشر نمیشود.پیگیریهای خبرنگار روزنامه «اعتماد» حاکی از آن است که قالیباف در آخرین اقدام خود، معاون اجرایی مجلس را در شرایطی تغییر داده که «حمید اصلانی» هجدهم خرداد ماه سال جاری با حکم شخص قالیباف به عنوان معاون اجرایی مجلس انتخاب شده بود.اصلانی سردار سپاه است و حضورش در جایگاهی چون معاونت اجرایی مجلس عملا به معنای به کارگیری یاران نظامی سالهای دور قالیباف در پارلمان بود اما حالا قالیباف او را کنار گذاشته و فردی به نام «غفاری» را که به عنوان جانشین اصلانی در معاونت اجرایی مجلس مشغول فعالیت بود به عنوان معاون اجرایی معرفی کرده است.