stat counter
تاریخ : شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 28 December , 2024
  • کد خبر : 214517
  • 09 دی 1399 - 11:03
2

میلیاردها دلار ضرر و زیان نفتی بی‌پایان

میلیاردها دلار ضرر و زیان نفتی بی‌پایان

فروپاشی قیمت نفت در سال ۲۰۲۰ باعث ارزیابی مجدد ارزش داراییهای نفتی و کاهش قابل توجه آنها توسط غولهای نفتی شد.

قلم | qalamna.ir :

این پیش بینی که تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۰ احیای کاملی پیدا نمی کند و چالشهای بلندمدت صنعت نفت شامل رشد تجدیدپذیرها و خودروهای برقی، باعث شد که تقریبا همه شرکتهای نفت و گاز جهان  امسال ارزش داراییهایشان را کاهش دهند. کاهش ارزش دارایی غولهای نفتی و تولیدکنندگان مستقل در آمریکا و کانادا امسال به بالاترین سطح در یک دهه اخیر صعود کرد. جدیدترین آمار مالی موجود که برای سه ماهه سوم است، به منزله پایان اعلام کاهش ارزش داراییهای شرکتهای نفتی نیست و این روند در سه ماهه چهارم ۲۰۲۰ هم ادامه خواهد یافت.

ارزیابی مجدد ارزش داراییهای نفتی و گازی به حدی گسترده بود که حتی ابرغول آمریکایی اکسون موبیل که تا یک ماه پیش سالها از آخرین ارزیابی داراییهایشان می گذشت، هشدار داد ارزش داراییهای گازی این شرکت در آمریکا، کانادا و آرژانتین در سه ماهه چهارم پس از احتساب مالیات بین ۱۷ تا ۲۰ میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.

تحلیل وال استریت ژورنال نشان داد حتی بدون اعلام کاهش ارزش دارایی اکسون موبیل در سه ماهه چهارم، صنعت نفت در آمریکا، کانادا و اروپا در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۰ ارزش داراییهایش را مجموعا ۱۴۵ میلیارد دلار کاهش داده که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۰ بوده و معادل حدود ۱۰ درصد از مجموع سرمایه بازار این شرکتهاست.

بررسی شرکتهای نفتی با بیش از یک میلیارد دلار سرمایه بازار در آمریکای شمالی و اروپا نشان داد که کاهش ارزش دارایی آنها در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۰ بسیار بالاتر از وضعیت مشابه در دوره رکود قبلی در فاصله سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ بوده است.

امسال ده ها میلیارد دلار کاهش ارزش دارایی بزرگترین شرکتهای نفت و گاز دنیا نه تنها تحت تاثیر فروپاشی قیمت نفت بلکه تحت تاثیر پایین ماندن قیمت نفت در بلندمدت روی داد.

از پایان سپتامبر موارد بیشتری از کاهش ارزش دارایی اعلام شده و مجموع کاهش ارزش دارایی در سال ۲۰۲۰ را به فراتر از ۱۵۰ میلیارد دلار رسانده است. کاهش ارزش دارایی اکسون بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار در سه ماهه چهارم و هشدار شرکت شل درباره کاهش ارزش دارایی این شرکت به میزان ۴.۵ میلیارد دلار در سه ماهه چهارم، به برآورد وال استریت ژورنال از کاهش ۱۴۵ میلیارد دلار ارزش دارایی صنعت نفت در سال ۲۰۲۰ افزوده می شود.

مدت کوتاهی پس از ریزش قیمت نفت در مارس، غولهای نفتی کاهش سنگین ارزش داراییهایشان را اعلام کردند و اکثر غولهای اروپایی برآوردشان را با پیش بینی قیمت پایینتر نفت در سالهای آینده و تاثیر طولانی مدت همه گیری ویروس کرونا مرتبط عنوان کردند.

شرکتهای بریتیش پترولیوم، شل، انی و توتال شاهد کاهش چشمگیر ارزش دارایی هایشان بودند و حتی ابرغول فرانسوی پروژه های ماسه نفتی کانادایی فورت هیلز و سورمونت را به عنوان داراییهای سرگردان توصیف کرد یعنی با ذخایری با عمر بیش از ۲۰ سال و هزینه های بالای تولید که ذخایرشان ممکن است تا سال ۲۰۵۰ به طور کامل استخراج نشوند.

توتال در ژوییه اعلام کرد پس از سال ۲۰۳۰ با توجه به پیشرفتهای فناوری به خصوص در بخش حمل و نقل، این شرکت انتظار دارد تقاضا برای نفت به پیک خود برسد و قیمت نفت برنت به سطح قیمت بلندمدت ۵۰ دلار در هر بشکه حرکت کند که مطابق با سناریوی توسعه پایدار آژانس بین المللی انرژی است.

لوک پارکر، تحلیلگر و نایب رییس شرکت وود مک کنزی در ژوئن اظهار کرده بود کاهش ارزش دارایی بریتیش پترولیوم به میزان ۱۷.۵ میلیارد دلار در سه ماهه دوم، پیامدهای کوتاه مدت و بلندمدت دارد. در بلندمدت به معنای تغییر استراتژیک این شرکت از نفت و گاز است. اگرچه چنین تغییری چند دهه زمان می برد اما این شرکت اکنون این تفکر را پیدا کرده که داراییهای بالادستی اش ارزشی کمتر از آنچه شش ماه پیش تصور می رفت دارند و در واقع برخی از آنها هیچ ارزشی ندارند.

فقط غولهای نفتی نیستند که ارزش داراییهایشان را پس از فروپاشی قیمت نفت کاهش دادند.

طبق تحلیلی که اداره اطلاعات انرژی آمریکا در ژوییه داشت، چهل تولیدکننده نفت آمریکایی در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ ارزش دارایی خود را مجموعا ۴۸ میلیارد دلار کاهش دادند. این ۴۰ شرکت شامل اکسیندانتال، آپاچ، کنچو ریسورسز، کونوکو فیلیپس، EOG ریسورسز، ماراتون اویل، نوبل انرژی و پارسلی انرژی که در تولید حدود ۳۰ درصد از مایعات نفتی آمریکا سهم دارند، در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ بزرگترین کاهش ارزش دارایی از سال ۲۰۱۵ تاکنون را اعلام کردند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اختلاف عمده سال ۲۰۲۰ با سال ۲۰۱۵ در این است که شمار رو به رشدی از شرکتهای نفتی سراسر جهان علاوه بر تاثیر کوتاه مدت ریزش قیمت نفت بر داراییهایشان، به پیامدهای بلندمدت گذار انرژی و سرمایه گذاری اجتماعی مسئولانه اشاره کردند.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.