بهای معاملات نفت برنت با ۷۹ سنت معادل ۱.۴ درصد افزایش، به ۵۷ دلار و ۳۷ سنت در هر بشکه رسید.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۷ سنت معادل ۱.۳ درصد افزایش، به ۵۳ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه رسید.
نفت برنت روز سه شنبه با ۱.۷ درصد و شاخص نفت آمریکا با حدود دو درصد افزایش بسته شدند. هر دو شاخص در بالاترین رکورد از فوریه سال ۲۰۲۰ – پیش از این که شیوع ویروس کرونا در چین به سایر نقاط جهان گسترش پیدا کند و میلیونها نفر به قرنطینه بروند – قرار دارند.
اکنون هم موج دوم شیوع ویروس کرونا در جریان است. با این حال قیمتها جدیدترین تحولات اروپا و آمریکا را که شامل افزایش آمار قربانیان و مبتلایان است، نادیده گرفتند و به عرضه واکسنهای کووید ۱۹ متمرکز شدند.
حتی چین هم با بزرگترین افزایش آمار مبتلایان در چند ماه اخیر روبرو شده است و با این حال اظهارات شی جین پینگ، رییس جمهور چین ارزیابی خوش بینانه از دومین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگترین واردکننده نفت را نشان می دهد و این امر از قیمتها پشتیبانی کرده است.
آوتار ساندو، مدیر بخش کالاها در شرکت فیلیپ فیوچرز در این باره گفت: قیمتهای نفت تحت تاثیر خوش بینی به چشم انداز اقتصادی چین پس از اظهارات رییس جمهور این کشور و گزارش ذخایر نفت آمریکا از سوی موسسه امریکن پترولیوم به روند صعودی ادامه دادند.
موسسه امریکن پترولیوم روز سه شنبه اعلام کرد ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته به میزان ۵.۸ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۴۸۴.۵ میلیون بشکه رسید. این رقم بسیار بالاتر از پیش بینی تحلیلگران از کاهش ذخایر به میزان ۲.۳ میلیون بشکه در نظرسنجی رویترز بود. آمار رسمی بعدازظهر روز جاری از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر می شود.
تحلیلگران می گویند کاهش ذخایر و رشد قیمتها احتمالا شرکتهای حفاری آمریکایی را به افزایش فعالیت تشویق می کند درست هنگامی که عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان بزرگ عرضه خود را محدود کرده اند و به رشد سهم بازار تولیدکنندگان آمریکایی منجر می شود.
منابع پالایشگاهی و بازرگانی متعدد اظهار کردند عربستان سعودی صادرات نفت برای بارگیری در فوریه را برای دو خریدار آسیایی به میزان ۱۰ درصد کاهش داده اما درخواست خرید سه پالایشگاه دیگر را به طور کامل تامین می کند.
بر اساس گزارش رویترز، این اقدام در پی تصمیم یکجانبه این کشور برای کاهش تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز دیگر در ماههای فوریه و مارس انجام می گیرد. تولید اکثر اعضای اوپک پلاس در دو ماه آینده ثابت خواهد ماند و تنها تولید روسیه و قزاقستان اندکی افزایش پیدا می کند.
انتهای پیام