عربستان سعودی با انتشار بیانیهای قطع روابط دیپلماتیک خود با ایران را اعلام کرد و از دیپلماتهای ایران در عربستان خواست تا ظرف ۴۸ ساعت خاک این کشور را ترک کنند.
وزیر خارجه عربستان و رئیس اداره رسانهای این کشور به طور مشترک در یک کنفرانس خبری در مورد حمله به سفارت عربستان و کنسولگری این کشور در ایران موضع گرفتند.
«عادل الجبیر» در این کنفرانس خبری مدعی شد که نیروهای ایرانی هیچ تلاشی برای جلوگیری از تجاوز به ساختمان سفارت و کنسولگری انجام ندادند.
«عادل الجبیر» ادامه داد: حمله به سفارت، نقض آشکار قوانین بینالمللی است و این موضوع به شورای امنیت گزارش شده است. حکومت ایران کارنامه طولانی در تجاوز به هیأتهای دیپلماتیک دارد.
وی همچنین اعلام کرد که روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرده و از هیأت دیپلماسی ایرانی خواسته است تا ظرف ۴۸ ساعت خاک این کشور را ترک کنند و این تصمیم در راستای منافع کشور اتخاذ شده است.
الجبیر با بیان اینکه آماده مقابله با ایران به هنگام تهدید امنیت خود هستیم؛ افزود: ریاض به سیستم قضایی دیگر کشورها احترام میگذارد و هیچگونه دخالتی را نیز در سیستم قضایی خود نمیپذیرد.
برخی سایتهای خبری به نقل از العربیه مطرح کردند: در پی قطع روابط دیپلماتیک عربستان با ایران، اعضای هیات دیپلماتیک سعودی پس از خروج از ایران، وارد امارات شدند تا از آنجا عازم عربستان شوند.
امیرعبداللهیان:عربستان نمیتواند بر خطای خود سرپوش بگذارد
حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزیر خارجه کشورمان در واکنش به این اقدام عربستان با بیان اینکه هیچ آسیبی به دیپلماتهای سعودی در تهران و مشهد وارد نشده است، گفته است: عربستان سعودی پیش از این نیز با خطای راهبردی و اتخاذ رویکردهای شتابزده و نسنجیده ناامنی ها در منطقه را تشدید کرد، باعث رشد تروریسم و افراطگرایی شد، با توطئه کاهش قیمت نفت به مردم کشورش و کشورهای مسلمان منطقه اسیب رساند.
وی با اعلام اینکه ریاض در مذاکرات هستهای صلح آمیز ایران و شش کشور تلاش کرد نقش مخرب و غیرسازنده ایفا کند، گفت: اکنون نیز خطای راهبردی جدید مقامات سعودی اعدام آیت الله شهید شیخ نمر النمر رجل عالیقدر دینی است که به جهان اسلام و نه یک کشور خاص، تعلق دارد. ایران یکی از أمن ترین کشورهای منطقه است و همه دیپلماتها در امنیت کامل به وظایف خود ادامه می دهند.
واکنش آمریکا
آمریکا نیز در واکنش به اقدام عربستان جهت قطع روابط دیپلماتیک با ایران، تعامل کشورهای منطقه با یکدیگر را خواستار شد و اعلام کرد که معتقدیم تعامل و گفتوگوی مستقیم برای کاهش اختلافات بسیار مهم است و در همین راستا از رهبران منطقه میخواهیم در راستای کاهش تنشها گامهای مثبت بردارند.