stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 25 December , 2024
  • کد خبر : 239795
  • 25 بهمن 1399 - 9:21
2

بورس‌ های جهان سبز ماندند

بورس‌ های جهان سبز ماندند

بیشتر شاخص های بورسی مهم جهان به روند صعودی خود ادامه دادند.

قلم | qalamna.ir :

به نقل از بلومبرگ، طبق گزارش جدید کمیسیون اروپا، متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو ۳.۸ درصد خواهد بود که نسبت به برآورد قبلی ۰.۸ درصد بیشتر است اما رشد اقتصادی اتحادیه اروپا به جای ۳.۹ درصد قبلی، ۳.۷ درصد پیش بینی شده است. اتحادیه اروپا انتظار دارد تا سال ۲۰۲۲ سطح اقتصاد این اتحادیه به زمان قبل از کرونا باز گردد اما روند احیای اقتصاد در برخی از کشورها طولانی‌تر خواهد بود. پیش بینی شده که محدودیت‌ها تا ماه مارس ادامه پیدا خواهد کرد.

جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا با تاکید بر اهمیت حفظ سیاست‌های مالی کنونی گفته است که بازار کار در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد و باید تا رسیدن به وضعیت تعادل به حمایت از آن ادامه داد. وی که در جمع اعضای کلوب اقتصادی نیویورک حاضر شده بود هشدار داد رسیدن به حالت اشتغال کامل اصلاً کار راحتی نخواهد بود و نیازمند آن است که اقدامات بیشتری چه در حوزه سیاست گذاری و چه در حوزه میدانی صورت گیرد. پاول همچنین نگرانی‌ها از افزایش شدید تورم با ادامه روند کنونی را منطقی دانست اما وعده داد که فدرال رزرو با تمام توان تلاش کند اوضاع را مدیریت کند.

در شرایطی که بانک مرکزی آمریکا رسیدن به تورم بالای دو درصد را هدف گذاری کرده اما با وجود تزریق نقدینگی گسترده به بازارها، شتاب افزایش قیمت‌ها طبق انتظارات پیش نرفته به گونه‌ای که متوسط نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به ژانویه بدون تغییر نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۱.۴ درصد رسید که این نرخ تورم ۰.۱ درصد کمتر از نرخ مورد انتظار قبلی و بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در چهار ماهه اخیر بوده است. بیشتر تحلیلگران بر این باورند که بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را در محدوده فعلی باقی نگه خواهد داشت.

صورت‌های مالی منتشر شده بسیاری از شرکت‌های بزرگ حاکی از آن است که میزان سودها به تدریج رو به افزایش و تقاضا تا حدی احیا شده است. با وجود افت سنگین سرمایه گذاری‌های جدید انتظار می‌رود تا پایان امسال سطح فعالیت‌های اقتصادی تا حد زیادی به میزان قبل از آغاز کرونا بازگردد. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی منشأ ویروس کرونا به احتمال زیاد یک حیوان بوده است و فرضیات ساخت این ویروس در آزمایشگاه خیلی محتمل نیست مسأله‌ای که می‌تواند زنگ هشداری برای شیوع ویروس‌های دیگری از این دست و از یک حیوان دیگر به انسان‌ها باشد.

کاهش شمار مبتلایان به کرونا در بسیاری از کشورها همزمان با پیشبرد واکسیناسیون باعث امیدواری معامله گران به پایین آمدن تلفات و اعمال محدودیت‌های جدید شده است. با افزایش سطح عمومی فعالیت‌های اقتصادی جریان تجارت جهانی بار دیگر تقویت شده و حجم مبادلات تجاری بین کشورهای مختلف و همچنین سفارشات جدید برای کالاهای اساسی افزایش یافته و برای نخستین باز از زمان شیوع کرونا، شاخص ریسک سیتی گروپ در سطح جهان به زمان قبل از آغاز همه گیری بازگشته است.

گزارش منتشر شده از وضعیت بازار کار آمریکا نشان می‌دهد شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری تا پایان ماه ژانویه به پایین‌ترین سطح خود از ماه نوامبر رسیده است که می‌تواند نشانه‌ای از آغاز مجدد روند استخدام‌ها در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان باشد. انتظار می‌رود در ماه ژانویه اقتصاد آمریکایی موفق به اشتغال زایی برای ۱۰۰ هزار نفر شده باشد که در صورت تحقق بیانگر تغییر روندی محسوس پس از ماه دسامبر است که در آن خالص اشتغال زایی به رقم منفی ۱۴۰ هزار رسیده بود. نرخ بیکاری در آمریکا از زمان شیوع کرونا عموماً رو به افزایش بوده است.

ژانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا در نشستی با مدیران شرکت‌های بزرگ مالی این کشور از ایده صدور اوراق بهادار با سررسیدهای بلندمدت‌تر در بازارهای حراج اوراق حمایت کرده است. این اقدام در کنار تلاش‌های دولت بایدن برای رونمایی از یک بسته محرک نقدی دیگر یک سیگنال نیرومند از طرف کاخ سفید برای حمایت از بازارهای مالی تلقی می‌شود. همچنین برخی از منابع خبری اطلاع داده اند گروهی از نمایندگان دموکرات به دنبال طرحی هستند که در صورت تصویب شدن، معافیت‌های مالیاتی جدیدی را برای شاغلینی که به دلیل کرونا با کاهش درآمد مواجه شده اند در نظر خواهد گرفت.

تاکنون بیش از ۱۰۸ میلیون و ۴۹۷ هزار و ۱۰۲ مورد ابتلاء به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۳۸۳ هزار و ۸۱۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۴۸۷ هزار و ۶۵۹ نفر، برزیل با ۲۳۶ هزار و ۳۹۷ نفر، مکزیک با ۱۷۱ هزار و ۲۳۴ نفر، هند با ۱۵۵ هزار و ۵۶۹ نفر و انگلیس با ۱۱۶ هزار و ۲۸۷ نفر بوده است.

آرتور هوگان- تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در مؤسسه نشنال سکیوریتیز کورپوریشن – گفت: اکنون زمان آن رسیده است که توجه معامله گران و فعالان بازار به شاخص‌های بنیادی جلب شود. اخبار مربوط به ویروس امیدوارکننده‌تر از قبل هستند اگرچه هنوز تا خلاصی از آن فاصله زیادی داریم اما می‌توانیم ردپای بهبود تدریجی در بخش‌های مختلف مشاهده کنیم. با توجه به حضور خوب و نیرومند سیاست گذاران پولی، بازارها کمتر نسبت به کافی نبودن سیاست‌های پولی و مالی برای حمایت از رشد اقتصادی نگران اند.

بورس آمریکا

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱۷ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۱ هزار و ۳۷۸.۰۴ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۶ درصد افزایش تا سطح ۳۹۱۸.۸۸ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۰۲ درصد صعود در سطح ۱۴ هزار و ۲۹.۰۷ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۰.۹۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۵۸۹.۷۹ واحد بسته شد. شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۰۶ درصدی و ایستادن در سطح ۱۴ هزار و ۹.۸۸ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با پیشروی ۰.۶ درصدی در سطح ۵۷۰۳.۶۳ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۰.۲۲ درصد بالا رفت و به ۸۰۵۵ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با کاهش ۰.۱۴ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۵۲۰.۰۷ واحدی پایین رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ کنگ ۰.۴۵ درصد بالا رفت و در سطح ۳۰ هزار و ۱۷۳.۵۷ واحد بسته شد. در چین شاخص “شانگهای کامپوزیت” افزایش ۲.۱۴ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۸۰۷.۷۲ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۰.۶۴ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۶۸۰۶.۷۴ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۱.۲۸ درصد افزایش به ۵۹.۵۷ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۱.۴۷ درصدی به ازای ۶۲.۶۵ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افت ۰.۳۱ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۲۲.۰۱ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۶۸ درصدی به ازای ۲۷.۳۵ دلار مبادله شد.

منبع: ایسنا

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.