stat counter
تاریخ : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳ Friday, 27 December , 2024
  • کد خبر : 382224
  • 28 تیر 1400 - 16:16
4
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کبودراهنگ:

قمقمه سفالی منقوش مکشوفه از دهانه غار علیصدر ثبت ملی شد

قمقمه سفالی منقوش مکشوفه از دهانه غار علیصدر ثبت ملی شد
همدان- رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کبودراهنگ از قمقمه سفالی منقوش مکشوفه از دهانه غار علیصدر ثبت ملی خبر داد.
قلم | qalamna.ir :

قلم و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همدان مهدی غلامی، تصریح کرد: این قمقمه سفالی با نقوش هندسی و گیاهی به‌صورت نقش کنده و سطح خارجی قمقمه با نقوش هندسی خورشیدتزیین شده است که دارای دو دسته و در دو طرف لوله به‌صورت قرینه کار شده است که یکی از دسته‌ها شکسته و جای آن کاملاً مشخص است و قدمت این قمقمه مربوط به دوره سلجوقی ایلخانی است. 

وی ادامه داد:  کشف این سفال در دهانه غار علیصدر نشان می‌دهد که در زمان‌های گذشته از غار به عنوان آب انبار، پناهگاه، تفریحگاه و حتی به‌صورت یخچال طبیعی از سوی اهالی روستا مورد استفاده قرار می گرفته است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کبودراهنگ همچنین مطرح کرد: روستای علیصدر یکی از روستاهای هدف گردشگری شهرستان کبودراهنگ است که سالانه شاهد حضور گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ پروژه جداره‌سازی و کف‌سازی کوچه گلستان در داخل روستای علیصدر به عنوان الگو توسط اداره‌کل، برای زیباسازی روستای گردشگری شروع شده است، اظهار کرد: تا به امروز نزدیک ۸ میلیارد ریال از اعتبارات ملی جهت روشنایی، کف‌سازی و جداره‌سازی در این کوچه هزینه شده است.

غلامی ادامه داد: در این کوچه که به طول ۳۱۰ متر جداره‌سازی و کف‌سازی انجام شده، تعداد ۳۱ تیر چراغ برق و ۷ عدد چراغ سردری کار شده است.

وی افزود: روستای هدف گردشگری علیصدر ظرفیت بالقوه زیادی در توسعه گردشگری منطقه و خود روستا دارد و این روستا محور توسعه گردشگری شهرستان کبودراهنگ است که ورود بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری باعث رشد توسعه شهرستان خواهد شد.

در ضوابط عرصه و حریم غارعلیصدر به رعایت معماری سنتی و استفاده از مصالح بومی و سنتی در جداره‌سازی و کف‌سازی تاکید شده است

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کبودراهنگ با بیان این موضوع خاطرنشان کرد: در ضوابط عرصه و حریم غارعلیصدر به رعایت معماری سنتی و استفاده از مصالح بومی و سنتی در جداره‌سازی و کف‌سازی تاکید شده است که رعایت این نکته باعث زیبا سازی و رضایت مسافران از یک روستای گردشگری خواهد شد.

هشتگ: , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.