روز چهارشنبه سرهنگ عین الله جهانی افزود: در پی انتشار آمار فوت شدگان تصادفات رانندگی در بازه زمانی ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور، طبیعی است آمار این سازمان با آمار پلیس مغایرت داشته باشد، اما طبق رویه جاری در سنوات گذشته، آمار نهایی متوفیان تصادفات رانندگی را پزشکی قانونی پس از بررسیهای لازم و استفاده از گزارشات کارشناسی پلیس، اورژانس، هلال احمر و سازمان امداد و نجات و… «یکماه» پس از بازه زمانی موردنظر اعلام میکرد.
وی ادامه داد: حال چگونه است که پس از گذشت ۱۰ روز از پایان طرح نوروزی، این سازمان اقدام به انتشار چنین آماری کرده که جای تامل و تعجب دارد و این درحالیست که هنوز آمار قطعی فوت شدگان در ماه های «بهمن» و «اسفند» سال گذشته از سوی این سازمان نهایی نگردیده و منتشر هم نشده است.
جهانی با تشکر از سرعت عمل سازمان پزشکی قانونی کشور در تهیه آمار فوت شدگان طرح نوروزی ۱۴۰۱ افزود: به نظر میرسد سازمان فوق به جای بررسیهای بیشتر و رعایت چارچوبهای تهیه آمار نهایی، دقت را فدای سرعت کرده است.
وی درباره تکمیل نحوه ارائه آمار فوت شدگان حوادث ناشی از تصادفات رانندگی گفت: آمار اعلامی از سوی پلیس مربوط به «سامانه رخدادهای انتظامی ناجا» است که بر اساس این سامانه، هر تصادفی که در کشور رخ میدهد اطلاع از آخرین وضعیت حیات رانندگان و سرنشینان آنها پس از ۷۲ ساعت استعلام و سپس اعلام میشود.
معاون اجتماعی پلیس راهور تصریح کرد: از دست رفتن حتی یک نفر از هموطنان بر اثر تصادف رانندگی غیرقابل جبران و تاثرآمیز است و هدر رفتن منابع انسانی کشور ناشی از رخدادهای ترافیکی هزینههای هنگفتی را به کشور تحمیل میکند.
جهانی گفت: در ایام نوروز ۱۴۰۱ شاهد اوج سفرهای هموطنان بودیم و با توجه به رابطه مستقیم بین میزان تصادفات رانندگی با افزایش ترددها، طبیعی است میزان تصادفات به طور قابل ملاحظهای افزایش خواهد داشت.