معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: از یک میلیون و ۲۵۹ هزار تن تولید آبزیان، ۷۰۲ هزار تن در حوزه صید و ۵۵۷ هزار تن در حوزه آبزی پروری است و به جز ۵۸ هزار تن تولید میگو بقیه آبزیپروری ها در حوزه آب های شیرین و داخلی است.رئیس سازمان شیلات ایران تصریح کرد: علاوه بر افزایش بهره وری، مکانیزه کردن استخر ها و مزارع پرورش در آب های شیرین، افزایش تولید در واحد سطح و توسعه عمودی که در سیاست ها و برنامه های تحولی شیلات قرار دارد، باید با حرکت از آبزی پروری در آب های داخلی به آبزیپروری ساحلی و استفاده از سواحل و دریاها و با بهره بردن از آب های شور بتوانیم در حوزه سرمایه گذاری درونزا و مردمی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه با احتساب جزایر، سهم کشور از سواحل ۵۸۰۰ کیلومتر است، افزود: می توان از این فرصت برای توسعه فعالیت های شیلاتی استفاده کرد و اگر می خواهیم به موضوع امنیت غذایی بپردازیم باید سهم آبزی پروری را نیز در آن ببینیم که از جمله مزایای آن علاوه بر کاهش تولید گازهای گلخانهای، کم آب بر بودن در حوزه تولید پروتئین نیز در آن قابل توجه است.
حسینی تصریح کرد: بر اساس گزارش فائو در سال ۲۰۲۱، ۴۹ درصد از سهم تجارت جهانی پروتئین در حوزه آبزیان بود که نشان از تمایل بازار جهانی به سمت و سوی آبزیان دارد و باید همان طور که بشر برای تامین غذا به سمت کاشت، داشت و برداشت رفت امروز به سمت آبزیپروری برویم.
وی با تاکید بر اینکه علاوه بر تفکر جهادی که در ذهن بهره برداران، سرمایه گذاران و فعالین این عرصه وجود دارد موضوع مهم بعدی توجه به دانش بنیان بودن در این عرصه است، افزود: تاریخ شیلات سابقه طولانی دارد ولی بیشترین میزان تولید در نیم قرن اخیر اتفاق افتاده و این نشان از تجربه خوب بهرهبرداران است؛ هر موقع در اجرا رشد کردیم و تحول داشتیم در کنار آموزش و تحقیقات و ترویج و مطالعات متخصصین در حوزه تحقیقات، بیوتکنولوژی و مبارزه با آفات و بیماری ها و واکسیناسیون بوده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت توجه به زنجیره ارزش در کنار تولیدکنندگان، گفت: این اتفاق باید نهادینه شود و به توسعه اقتصادی مباحث شیلاتی کمک کند، تولید کننده نمی تواند بدون نگاه به بازار کار خود را پیش ببرد.حسینی با بیان اینکه زمانی ۳۲ هزار تن میگو به بازارهای چین صادر میکردیم، ادامه داد: اکنون تمام آبزی ها از جمله ماهیان خاویاری، گوشت خاویاری، گرم آبی و سردآبی و پرورشی جزو فهرست صادرات به این کشور قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه اگر می خواهیم به افق بالاتر برسیم باید وارد بازار تخصصی شویم و خودمان را با استانداردهای بازارهای جهانی تطبیق دهیم، افزود: نمی توانیم به صورت سنتی وارد بازار حرفه ای و تخصصی شویم.رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه یک قرن از تکثیر ماهیان خاویاری در ساحل گیسوم می گذرد و این بیوتکنولوژی ارزشمند است و ما به آن دست یافتیم و حتما باید پیشران در این حوزه باشیم، عنوان کرد: طی دو ماه اخیر در زابل استحصال خاویار داشتیم و در حال حاضر در بیش از ۲۲ استان ماهیان خاویاری پرورش پیدا می کند و این نشان می دهد که غیرت ایرانی ها نمی گذارد این برند و نشان زمین بماند.
حسینی تاکید کرد: نیاز است تا سرعت را افزایش دهیم و تولید را بالا ببریم و نگذاریم سایر کشورها سرعت خودشان را به ما تحمیل کنند و لذا لازمه این کار این است که یک تشکل قوی در استان ها برای پیشرفت این صنعت ایجاد شود.