اقتصاد ۲۴، از سوی دیگر احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره نگرانی که در خصوص افزایش قیمت کالاهای اساسی وجود دارد، گفته است که در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی، این موضوع بررسی و تصمیم گرفته شد ارز مورد نیاز کالای اساسی تخصیص داده شود تا نرخ نهایی کالای اساسی افزایش پیدا نکند.بر اساس تازهترین گزارش مرکز آمار ایران، متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور در آبان ماه سال جاری در بیشتر گروههای مختلف کالاهای خوراکی افزایش قیمت داشتهاند.
وضعیت نامناسب قیمتها و روند افزایش تورم در بازار مواد خوراکی مدت هاست موجب نگرانی مردم شده است. هرچند از ابتدای دولت چهاردهم، پزشکیان بر حفظ معیشت و رفاه مردم تاکید داشته است، اما وضعیت قیمتها در بازار چیز دیگری را نشان میدهد.
تکلیف مردم قشر کم درآمد چیست؟!
این دستورات نتوانست قیمتها را در بازار مواد خوراکی آرام کند. اما نکته مهم دیگر این است که در هیاهوی گرانیها در بازار مواد خوراکی، اینکه دولت فقط با لفظ به دنبال تقویت مالی خانوارها باشد، دیگر جواب نمیدهد. امروز مردم زیر فشار تورم به ویژه تورم کالاهای اساسی و مواد خوراکی ماندهاند. با توجه به کاهش درآمدها و گرانی مواد خوراکی، مردم برای خرید مواد غذایی باید بیش از ۵۰ درصد درآمدشان را پرداخت کنند.
البته مردم برای تامین نیاز سفره خود باید از اقلام دیگر زندگی بزنند تا بتوانند خورد و خوراک خانوارشان تا پایان هر ماه را مدیریت کنند.با گشت و گذار در بازار مواد خوراکی متوجه ریزش تقاضا و رکود غیر محسوس در این بازار میشویم. از روغن و برنج تا گوشت و مرغ و سایر اقلام خوراکی روند صعودی قیمت را به خود گرفتهاند و همین موضوع باعث تنش بیشتر در بازار خوراکیها شده است.
سیاستی جهت بازگشت آرامش به بازار مواد خوراکی وجود ندارد
در همین رابطه علی حیدری نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: مردم بیشتر از هر چیز نیاز به ثبات قیمتها دارند، موضوعی که تاکنون توجهی به آن نشده و دولتها در برابر این افسارگسیختگی، سیاستی جهت اعمال و بازگشت آرامش به بازار مواد خوراکی و تقویت بنیه مالی مردم نداشتهاند.
حیدری در ادامه با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد قشر کم درآمد نسبت به سال گذشته کاهش درآمد داشتهاند، گفت: وضعیت قیمتها با توجه به تورم بیش از ۷۰ درصدی، خرید را برای مردم سختتر کرده و بیشتر اقلام خوراکی از سبد خانوارهای کم درآمد حذف شدهاند.وی تصریح کرد: باید پذیرفت که با توجه به کاهش قدرت مالی اکثر مردم، خرید کالاهای ضروری و به ویژه اقلام خوراکی مورد نیاز مصرف مردم، کمتر شده است.