ایسنا به نقل از رویترز، سایه تحولات سیاسی بر بازار ارز ترکیه کماکان سنگینی می کند و پس از جدال لفظی همه جانبه با یونان، ترکیه دومین کشتی اکتشاف گازی را به مدیترانه اعزام کرده است. وزیر خارجه آمریکا و برخی از مقامات اروپایی از این اقدامات ابراز نگرانی کرده اند و برخی از مقامات اروپایی نسبت به اعمال تحریم هایی ضد ترکیه در صورت تداوم روند کنونی هشدار داده اند. رئیس کمیسیون اروپا در گفتگویی تلفنی با رجب طیب اردوغان- رئیس جمهور ترکیه به وی هشدار داده است تداوم وضعیت کنونی توسط اروپا قابل تحمل نخواهد بود. اردوغان پیشتر گفته بود در تبدیل ترکیه به یکی از ۱۰ کشور نخست جهان مصمم هستیم و کوچک ترین حمله ای به کشتی های اکتشافی خود را بی پاسخ نخواهیم گذاشت.
علاوه بر دریای مدیترانه، تنش بین ترکیه و کشورهای عربی و اروپایی بر سر لیبی نیز بالا گرفته است و شماری از کشورهای عربی اقدامات ترکیه را تحریک آمیز خوانده اند.
از سوی دیگر موسسه رتبه بندی مودیز نیز در گزارش جدید خود از وضعیت اقتصادی ترکیه، رتبه اعتباری این کشور را به ” B۲” و چشم انداز اقتصادی آن را از باثبات به منفی کاهش داده است.
مسائل ژئوپلتیکی و کاهش رتبه اعتباری باعث شد تا لیر که در طول هفته های گذشته به پایین ترین سطح تاریخ خود رسیده بود بار دیگر یک رکورد دیگر ثبت کند و به کمترین نرخ برابری خود برسد تا جایی که نرخ برابری دلار در آستانه ورود به کانال ۷.۵ لیر قرار گیرد.
در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۰.۲۵ درصد افزایش به ۷.۴۹۶ لیر رسید. لیر ترکیه کماکان نسبت به ابتدای سال در موقعیتی ضعیف قرار دارد و تنها طی هشت ماه، ۲۵ درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داده است.
ارزش پول ملی ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۴۶ درصد در برابر اسکناس آمریکایی تضعیف شده است. در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۸.۸۹۵ لیر و هر پوند معادل ۹.۶۳۸ لیر اعلام شد.
انتهای پیام