پارسا تصریح کرد: اصلاح الگوی تغذیهای و فعالیت بدنی دو کلید اصلی برای پیشگیری از بلوغ زودرس و کاهش وزن در کودکان است. دانشمندان یکی از دلایل اصلی چاقی را استفاده از مواد فرآوری شده با کالری بالا و نوشیدنیهای قندی پرکالری دانستند.او ادامه داد: استفاده مداوم از نوشیدنیهای گازدار از طریق مسیرهای متابولیکی وابسته به انسولین، افزایش وزن و قاعدگی زودرس از عوامل ایجاد بلوغ زودرس است، با در نظر گرفتن اصلاح رفتار تغذیه کودکان و مدیریت منابع غذایی میتوان از بلوغ زودرس جلوگیری کرد.
این متخصص طب ایرانی افزود: کودکان به جای استفاده از غذاهای فرآوری شده با کالری بالا از منابع غذایی سالم مانند سبزیجات، میوهها، لبنیات کم چرب و چربیهای اشباع نشده استفاده کنند.پارسا تصریح کرد: برای رشد، نیاز به دو فاکتور حرارت و رطوبت داریم به طوری که اگر این دو فاکتور زیاد و یا کم شود کودکان ما به بلوغ زودرس میرسند، وقتی رطوبت و حرارت از حالت تعادل خارج میشود بلوغ زودرس اتفاق میافتد بنابراین بحث تغذیه بسیار مهم است، زیرا تغذیه نادرست سبب بروز بلوغ زودرس در کودکان میشود.
او ادامه داد: در دوره کرونا جنبش گرمی خوردن در بین مردم به راه افتاد که عوارض بسیار زیادی را ایجاد کرد که یکی از این عوارض ایجاد بلوغ زودرس بود، باید بتوانیم با تغذیه مناسب دوران بلوغ را طولانیتر کنیم به طوری که دوره بلوغ ۲ تا ۴ سال به طول میانجامد بنابراین از نظر گرمی و سردی باید احتیاط کنیم.این متخصص طب ایرانی افزود: صبحانه مناسب برای کودکان نیز فرنی و حریره بادام است که برای اکثر بچهها مناسب است، از مصرف موادی که برای بدن مضر هستند مانند چیپس و پفک و نوشابهها باید جلوگیری کرد.