خبرنگار سردار حسین رحیمی روز سه شنبه در پنجاه و ششمین مرحله از طرح رعد که در مقر مرکزی پلیس پایتخت برگزار شد درباره سرقت از صندوق امانات شعبه دانشگاه بانک ملی پرداخت و افزود: براساس تازهترین اعترافات این افراد، سارقان اصلی همانطور که پیشتر نیز اعلام کرده بودیم، چهار نفر متشکل از سه برادر و یک پسرخاله هستند. اینها آخرین جلسه خود را شب جمعه، ساعت ١٠ شب در منزل پدری و با حضور پدر خود برگزار کردند و با تیمهای دیگر که باید در ادامه کارها را انجام میدادند هماهنگ شدند. بلیط آنها را نیز یکی از این افراد و همسرشان از پیش خریداری و رزرو کرده بود.
وی افزود: سارقان ساعت یک و نیم تا دو بامداد وارد بانک شدند. دو نفر کار تدارکات، مراقبت و آوردن آذوقه را داشتند و دو تن نیز این مسئولیت را بر عهده داشتند که اول وسایل حفاظتی و مراقبتی بانک که از مقدار لازم برخوردار نبوده را قطع و صندوق ها را باز کنند. آنها تقریبا ساعت چهار بعدازظهر همان روز کار خود را تمام کرده و از مجموعه بانک خارج شدند اما روز بعد، یعنی شنبه متوجه شدند که برخی از لوازمشان داخل شعبه بانک جا مانده است که دوباره میآیند و برخی را پاکسازی میکنند و برخی را نیز در نقاط مختلف بانک جاسازی میکنند که این لوازم کشف شده است.
رحیمی درباره اموال کشف شده گفت: در همان روز اول، اموال مردم که بالغ بر هزاران سکه و مبالغ زیادی دلار و سکه و سایر ارزها بود شمارش شد و تحویل خزانه بانک ملی شد که با نظارت نماینده دادستان، بانک و پلیس انجام شد. تیم ویژهای هم تشکیل داده شد که اعضای این تیم حدود پنج روز فعالیت کردند تا طلاهای به سرقت رفته را ارزیابی و شناسنامهدار کنند.
رئیس پلیس پایتخت خاطرنشان کرد: حدود ساعت شش صبح روز گذشته کار بسته بندی، شناسنامهدار کردن اینها تمام شد و همه اقلام کشف شده به خزانه بانک ملی داده شد. همه این اقدامات مستند و مکتوب شده و توسط شش دوربین ثبت شده است.
تحویل اموال مردم بر عهده بانک ملی و مرکزی و دادستانی است
رحیمی درباره نحوه تحویل اموال افزود: تحویل اموال مردم بر عهده بانک ملی و مرکزی و دادستانی است. ما اموال مسروقه را کشف کردیم و با سختترین ضوابط و مقررات تحویل دادیم اما اموال مردم کشف شده است.
وی تاکید کرد: روز گذشته جلسهای با افسر رابط پلیس جمهوری اسلامی با کشور مقابل که سه نفر متواری را دستگیر کردند برگزار کردیم و به دنبال این هستیم که این افراد نیز زودتر به کشور منتقل شوند و پرونده پیگیری شود البته با وجود متهمان فعلی همه صحنه وقوع جرم و اقداماتی که انجام شد بازسازی شده است؛ تقریبا از نیمه شب گذشته تا سه صبح دیروز بازسازی صحنه صورت گرفت.
فرمانده انتظامی پایتخت تاکید کرد: این سریعترین کشف در مقایسه با سرقتهای دیگر در این مقیاس بود. رکوردی که دنیا هم متعلق به پلیس ایران است. فکر میکنم بعد از ما پلیس یکی از کشورهای اروپایی است که با اختلاف حدود ٢٠ یا ٣٠ ساعت پس از ایران قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: سارقان دستگیر شده یک تیم تخصصی کامپیوتر، لوازمهای الکترونیکی، حفاظتی و مراقبتی، آهنگری و برش هوا را داشتند و در کنار این نیز پیشبینی کرده بودند که از کشور خارج شوند.
چرا در یکی از عکسها تعداد دستگیرشدگان ۹ نفر بود درحالی که ۱۰ نفر اعلام شده بود؟
رحیمی در پاسخ به سوالی چرا در یکی از عکسها با توجه به آنکه تعداد دستگیرشدگان ۱۰ نفر اعلام شده اما ۹ نفر دیده میشوند، گفت: آن یک نفر خانم بود که سارق نبوده و در تیم فروش حضور داشته است، او آن روز در میان سارقان قرار داده نشد.
وی با بیان اینکه برخی از این دستگیرشدگان سابقهدار بوده و حتی سابقه سرقت از بانک را نیز داشتند، گفت: برخی مخالفان و معاندان که از پلیس ضربه خوردند ممکن است حرفهایی بزنند که از آن ها گلایه نداریم اما از دوستان خود که پلیس خود را در مقیاس پلیس جهانی مطرح نمیکنند گلایه داریم. در وهله اول که سرقت به ما اعلام شد سرنخی نداشتیم اما کمتر از ٢۴ ساعت سناریو برای ما مشخص شد که این نشانه توانمندی پلیس است.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ افزود: بانکی که مورد سرقت قرار گرفته یکی از شعبات مطرح بانک ملی است اما سارقان از روی در پارکینگ به داخل رفتند و بعد هم قفل را شکستند و وارد آن شدند، این نشان میدهد که باید ضریب امنیتی بانکها افزایش پیدا کند.
وی گفت: این سرقت بعد امنیتی نداشته اما سارقان حرفهای و کاربلد بودند. مدتها نیز در آن بانک رفت و آمد داشتند. سرقت ناکام قبلی از بانک تجارت نیز داشتند که به گفته خودشان زمان کم آوردند. موضوعی هم در خصوص همکاری عوامل بانک وجود نداشته است و همکاری در این خصوص با سارقان نداشتند.
رحیمی درباره اموال کشف شده از سارقان اظهارداشت: عمده اموال سرقت شده از سوی این افراد کشف شده است. ممکن است بخشی از ارزها را با خود برده باشند که البته مقدار آن هم بسیار کم است و تحقیقات پلیس در این زمینه ادامه دارد.
۷۳۳ سارق و مالخر در تهران دستگیر شدند
رحیمی درباره پنجاه و ششمین مرحله از طرح رعد افزود: امروز پنجاه و ششمین مرحله از طرح رعد پس از چندین روز کار اطلاعاتی و عملیاتی به اجرا درآمده و در جریان آن، ۷۳۳ متهم که سارق، مالخر، گوشیقاپ، سارق موتور و خودرو بودند بازداشت شدند.
وی ادامه داد: با انهدام ۱۹ باند در این طرح بالغ بر سه هزار و ۲۴۰ فقره از اموال مردم کشف و به ۹۵۳ فقره پرونده سرقت نیز رسیدگی شد.
رحیمی ارزش ریالی اموال کشف شده را ٢٢ میلیارد و ١٩٣ میلیون تومان اعلام کرد و اظهارداشت: ۲۲ محکوم فراری نیز در طرح یادشده بازداشت شدند که به عناوین مختلف و از مدتها قبل متواری بوده و تحت تعقیب محاکم قضایی قرار داشتند همچنین ۲۷۰ فشنگ جنگی، ۱۱۷ قبضه سلاح سرد و چهار قبضه سلاح گرم نیز در این مرحله از طرح کشف شد.
وی با بیان اینکه در این طرح ۸۷ مورد از پاتوقهای سارقان، ۱۷ پاتوق مالخران و دو محل تردد اوباش نیز با حکم قضایی پاکسازی شدند، اضافه کرد: ۵۹ نقطه که در آن مواد مخدر به فروش میرسید نیز پاکسازی شد.
رحیمی خاطرنشان کرد: ٣١ درصد از سارقان که امروز دستگیر شدند، سارقان قطعات و لوازم نقلیه بودند. ٢١ درصد جیب بر و کشرو زن بودند همچنین ١٩ درصد سارق معابر، ١٧ درصد سارق اماکن خصوص و دولتی و پنج درصد نیز سارقان منزل بودند و در این طرح از یک باند چهار نفره ۹۰ کیلوگرم هروئین کشف شد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در خصوص کلیپ منتشر شده برای زمین خوردن یک موتورسوار در اسکورت رییس جمهور ونزوئلا نیز گفت: این با توجه به بی انضباطی یک موتورسوار رخ داده بود که شهروند عادی بود. مطلب خاصی نبود و جنبه خاصی نداشت. او بعد از مورد بازرسی قرار گرفته و پس از بررسی رها شد. این فرد قانون موتورسواری را بلد نبود شایعات مطرح شده در مورد آن بی اساس است.