امروز (یکشنبه ۲۴ فروردین) در گزارشی اختصاصی مدعی شده در این آزمایشگاه روی خفاشها آزمایشهایی انجام میشد. گفته میشود خفاشها منشأ نخستین ویروس کرونا هستند.
به نوشته دیلی میل، موسسه ملی بهداشت آمریکا که از سازمانهای دولتی این کشور به شمار میرود کمک هزینهای به مبلغ ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار به موسسه ویروس شناسی ووهان اعطا کرده و واشنگتن در دهه گذشته هزینه پژوهش در مورد سرایت ویروس کرونا را در این موسسه تامین کرده بود.
این موسسه اکنون در مرکز توجهات قرار داشته و شایع شده که کانون اصلی شیوع ویروس کرونا در شهر ووهان بوده است.
براساس گزارش دیلی میل، خفاشهای آزمایش شده یک هزار و ۶۰۰ کیلومتر دورتر در استان یونان چین به دام افتادند و ریشه یابی ژنوم ویروس کرونا به خفاشهای غارهای این استان میرسد.
گفته میشود مرکز کنترل بیماریهای ووهان دیگر موسسهای است که برای بررسی سرایت ویروس کرونا، آزمایشهایی روی خفاشها و دیگر جانوران انجام داده است.
ووهان شهری بود که نخستین موارد شیوع ویروس کرونا را اعلام کرد و در همان روزهای اول از میان ۶ هزار مبتلا به این ویروس، ۱۳۰ نفر جانشان را از دست دادند و بعدها شمار مبتلایان از مرز ۸۰ هزار نفر و شمار جان باختگان از ۳ هزار نفر تجاوز کرد.
همان زمان بود که واشنگتن تایمز نوشت، ویروس کرونای جدید از آزمایشگاه دولتی به نام موسسه ویروس شناسی ووهان در استان هوبی شایع شده و اینکه احتمالا برای تحقیقات نظامی در آن آزمایشگاه کارهایی انجام میشده است.
البته رسانه آمریکایی این ادعای خود را که بعدها جزو نظریات توطئه قلمداد شد براساس یک منبع اطلاعاتی اعلام کرده بود. رسانه غربی برای طرح ادعایش به اظهارات «دانی شوهام» افسر پیشین اطلاعاتی اسرائیل که کارشناس جنگ افزارهای میکروبی بود، استناد کرده بود.
او بود که به تایمز گفت: برخی از آزمایشگاهها در این موسسه در ووهان چین روی سلاحهای میکروبی برای این کشور تحقیق میکنند. شوهام اسرائیلی البته هرگز نتوانست چنین ادعایی را علیه چین اثبات کند و بسیاری از محافل رسانهای و کشورهای دیگر نیز به تدریج به این نتیجه رسیدند که چنین اظهاراتی خلاف واقع است.
سازمان بهداشت جهانی تاکید میکند کرونا یک سلاح میکروبی نیست و از حیوان به انسان منتقل شده و پیش بینی میشود این ویروس از خفاش به انسان و یا از خفاش به مورچه خوارها و سپس از آنها به انسان منتقل شده است.