روزنامه گاردین انگلیس به نقل از یک منبع آگاه در دولت این کشور گزارش کرد، آژانسهای اطلاعاتی MI۵ و MI۶ انگلیس خواستار آن هستند که این دولت راههایی را به منظور محدود ساختن قابلیت چین برای خریداری شرکتهای حوزه فناوریهای عالی این کشور، کاستن از دسترسی دانشجویان چینی به پژوهش در دانشگاههای انگلیس و تدابیر مشابه دیگر در نظر بگیرد.
به نوشته این روزنامه انگلیسی، MI۵ و MI۶ همچنین نگران هستند که چین برای دفاع از الگوی سیاسی و اقتصادی خود در جهان به مجرد پایان یافتن بحران همه گیری کرونا “جسورتر” شود.
منبع مذکور خاطرنشان کرد، تدابیری که در این حوزه باید اتخاذ شوند هدفشان محافظت از “جواهرات تاج” در حوزههای تکنولوژی، پژوهش و نوآوری از جمله در حوزه ارتباطات دیجیتالی و هوش مصنوعی و همچنین تنوع بخشیدن به خریدهای مربوط به زیرساختهای نسل ششم و هفتم ارتباطات بی سیم تلفن همراه در زمان موعد اجرای این تکنولوژیها که به صورت پیش فرض چند دهه آینده در نظر گرفته میشود، هستند.
چین اولین کشور در جهان بود که اوایل سال جاری میلادی در واکنش به بحران شیوع ویروس کووید ۱۹ اقدام به تعطیل ساختن بخشهای وسیعی از اقتصاد خود کرد. با این حال چین ماه گذشته میلادی با در پیش گرفتن روند برداشتن قرنطینهها و اجازه به فعالیت مجدد صنایع و بازگشت مردم به سرکار، نشانههای از بازیابی اقتصادش را فرستاد. چین اخیرا گزارش داد ۹۶.۶ دهم درصد شرکتهای بزرگ و متوسط این کشور فعالیتشان را از سر گرفتهاند، در حالی که میزان فعالیت آنها در ماه فوریه ۱۷.۷ درصد بوده است.
چین همچنین نامش را از رده پنج کشور نخست جهان در زمینه تعداد مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ خارج کرده است. چین تا روز یکشنبه تعداد مبتلایان به این بیماری در این کشور را ۸۳ هزار و ۱۰۰ تن و تعداد کشته شدگان در اثر ابتلا به این بیماری در خاکش را ۳۳۴۳ تن اعلام کرد، با این حال در اروپا و اکثر نقاط دیگر جهان اوضاع کمتر خوشبینانه است و اکثر کشورها همچنان طرحهای قرنطینه خود را حفظ کردهاند و موارد ابتلا به ویروس کووید ۱۹ به روند افزایشی خود ادامه میدهد. چند روز پیش اقتصادهای اصلی اروپا شامل فرانسه، آلمان و همچنین ایتالیا و اسپانیا از کاهش چشمگیر فعالیتهای اقتصادی خود در اثر بحران کروناویروس خبر دادند.
انتهای پیام