stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۱۷ دی , ۱۴۰۳ Monday, 6 January , 2025
  • کد خبر : 115540
  • 08 اردیبهشت 1399 - 16:19
2

زنان در کدام مناطق تهران کمتر احساس امنیت می‌کنند؟

زنان در کدام مناطق تهران کمتر احساس امنیت می‌کنند؟

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد امنیت زنان در شهر تهران از وضعیت بهینه‌ای برخوردار نیست.

قلم | qalamna.ir :

امروزه با توجه به رواج ناامنی‌های اجتماعی در شهر‌ها مطالعه موضوع امنیت اجتماعی و عوامل مرتبط با آن به ویژه در بین زنان از اهمیت شایانی برخوردار است. با توجه به اهمیت احساس امنیت در بین زنان محققان در پژوهشی با عنوان “مقایسه احساس امنیت اجتماعی زنان در شهر تهران” این موضوع را بررسی کرده‌اند.

در این پژوهش که توسط سمیه بخشنده زحمتی، دانشجوی دکترای تخصصی جامعه شناسی گروه‌های اجتماعی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان، شاپور بهیان استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان و منصور حقیقتیان دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان انجام شده، آمده است: «پژوهش حاضر از نوع تحقیقات پیمایشی است که به صورت مقطعی در بین زنان شهر تهران انجام شد.»

در این مقاله آمده است: «جمعیت مورد مطالعه ۸۰۰ نفر از زنان ساکن در مناطق مختلف شهر تهران (مناطق ۱،۲،۳،۴،۵،۶،۷،۸،۱۵،۱۶،۱۷،۱۸،۱۹،۲۰،۲۲) بود که به وسیله فن نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب و از آنان درخواست شد که پرسشنامه‌های پژوهش را تکمیل کنند. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های t. گروه‌های مستقل، همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس استفاده شد.»

نویسندگان این مقاله می‌گویند: «نتایج پژوهش نشان داد که احساس امنیت زنان در کل در مناطق شمالی شهر بیشتر از زنان مناطق جنوبی در شهر تهران بود. همچنین، بین شرایط اقتصادی، عملکرد دستگاه‌های امنیتی، شبکه روابط اجتماعی، فقدان سرپرست، سن، وضعیت تاهل و وضعیت اقتصادی رابطه معنادار وجود داشته، ولی وضعیت اشتغال زنان و میزان تحصیلات آنان با احساس امنیت رابطه معناداری نشان نداد.»

بخشنده و همکارانش می‌گویند: «نتایج این پژوهش نشان داد که امنیت زنان در شهر تهران از وضعیت بهینه‌ای برخوردار نیست و این نتایج با نظریات جامعه‌شناسی انطباق دارد؛ بنابراین، فضای شهری و عوامل افزاینده و عوامل کاهنده امنیت و تهدیدات آن‌ها بر نحوه نگرش زنان بر مقوله امنیت اثر قابل توجهی دارند؛ بنابراین برای ایجاد تغییرات در احساس و امنیت زنان باید راهبرد‌های متفاوتی از سوی مسئولان و متولیان امنیت در نظر گرفته شود.»

این مقاله در چهل‌ونهمین شماره سیزدهمین دوره‌ی پژوهشنامه نظم و امنیت اجتماعی منتشر شده است.

هشتگ: , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.