stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۱۷ دی , ۱۴۰۳ Monday, 6 January , 2025
  • کد خبر : 115601
  • 08 اردیبهشت 1399 - 18:13
6

واگذاری واگن‌پارس به مپنا و هپکو به ایمیدرو قطعی است/دست‌های پشت پرده به دنبال واگذاری ناسالمند

واگذاری واگن‌پارس به مپنا و هپکو به ایمیدرو قطعی است/دست‌های پشت پرده به دنبال واگذاری ناسالمند

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی گفت: شرکت واگن پارس حتما به مپنا و شرکت هپکو به ایمیدرو واگذار می شود، اما دست های پشت پرده به دنبال واگذاری سالم و بدون رانت نیستند و کار را به تاخیر می اندازند.

قلم | qalamna.ir :

سید علی آقازاده امروز هشتم اردیبهشت ماه در نشست با نمایندگان جامعه کار و تولید استان مرکزی بیان کرد: در سال ۹۸ به واسطه تلاش کارگران و واحدهای تولیدی، استان مرکزی جزو موفق ترین استان ها در حوزه رونق تولید و ستادهای اقتصاد مقاومتی بود به طوری که با وجود ۲۸۰۰ واحد تولیدی جزو استان های با کمترین میزان حقوق معوق شناخته شد که موفقیتی بزرگ محسوب می شود.

وی با اشاره به ایجاد ۱۵ هزار شغل شناسنامه دار در استان در سال گذشته، گفت: علاوه بر این ۱۵ هزار شغل، ۵ تا ۶ هزار شغل غیرمستقیم و غیررسمی نیز تولید شده است در واقع در سال ۹۸ بالغ بر ۲۰ هزار شغل در استان ایجاد شده است که نسبت به سال ۹۷ بیشتر است.

آقازاده افزود: در سال ۹۸ به مانند ۹۷ میزان صادرات غیرنفتی استان مرکزی به یک میلیارد دلار رسید و علیرغم همه فشارها و تحریم ها استان مرکزی در حوزه صنعتی و فرآیندهای اقتصادی رو سفید شد و با وجود شیوع کرونا در آخرین ماه از سال ۹۸ می توان گفت کارنامه اقتصادی، تولیدی و صنعتی استان مرکزی از سال ۹۷ بهتر بوده است و باید در سال ۹۹ تمام عقب افتادگی های ناشی از کرونا را با وجود همه سختی ها جبران کرد.

وی با بیان اینکه طی ۲ ماهه اخیر ۱۰۰ میلیون شغل در دنیا از بین رفته و خسارتی صدها میلیون دلاری برجای مانده است، اظهار کرد: تنها در امریکا بین ۳۰ تا ۳۲ میلیون شغل از بین رفته است، یک سوم مبتلایان به کرونا مربوط به این کشور است و بیش از ۵۴ هزار نفر بر اثر این ویروس جان خود را از دست داده اند و میزان خسارت ها از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون بیشترین حجم است. به نظر می رسد این شرایط که به امریکا تحمیل شده است تقاص خون های به ناحق ریخته شده توسط این کشور است که با وجود آنکه در همه عرصه ها خود را سرآمد می دانست اما حتی نتوانست به اندازه کشورهای خاورمیانه با این ویروس مقابله کند.

استاندار مرکزی افزود: نفت امریکا به عنوان شریان اصلی اقتصادی این کشور به قیمتی کمتر از صفر رسیده است و به نظر می رسد این انتقامی از جانب خداست، اما جمهوری اسلامی به دلیل اینکه طی ۴۰ سال اخیر پیوسته در فشار و تحریم و تهدید و محدودیت بوده است کمترین خسارت را متحمل شد هرچند که این خسارات برای قشر کارگر بسیار سنگین است اما می توان آنرا جبران کرد و باید سعی کرد با همین امکانات و آورده های دولتی بخشی از زیان وارد شده به کارگران را جبران کرد.

وی با بیان اینکه کمترین آسیب را در حوزه تولید متحمل شده ایم و امروز میزان تولید شرکت ها با اواخر اسفندماه تفاوت چندانی ندارد، گفت: این خسارات کم حاصل تجریبات ایران در سال ها فشار و تحریم است و همه باید با انرژی برای انجام وظایف خود تلاش کنیم.

آقازاده با اشاره به چند شرکت بزرگ استان مرکزی همچون هپکو، آذرآب، واگن پارس، ماشین سازی و … که افتخار ملی هستند، اما درگیر مشکلند، تصریح کرد: در اواخر پاییز سال گذشته جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با حضور معاون اول رییس جمهوری با محوریت وضعیت هپکو و آذرآب تشکیل و تصمیمات خوبی اتخاذ شد، که برخی از آنها اجرایی شدند و برخی هنوز اجرا نشده اند.

وی با اشاره به مصوبات اجرایی شده همچون بازگشت شرکت هپکو به دولت و اعطای ۴۰ میلیارد تومان به شرکت بیان کرد: در همان جلسه مصوب شد که طی ۲ هفته شرکت به یکی از هلدینگ های وزارت صمت واگذار شود و حتی مدیرعامل ایمیدرو در این راستا اعلام آمادگی کرد و همچنان پیگیری های لازم در حال انجام است و ظرف چند هفته آینده هپکو حتما به ایمیدرو واگذار می شود.

استاندار مرکزی در خصوص واگن پارس گفت: در دی ماه سال گذشته توافق نامه بین مپنا و ایدرو منعقد شد و شخصا خبر واگذاری واگن پارس به مپنا را اعلام کردم اما دست های پشت پرده و نامرئی مانع خیلی از تصمیمات درست و کارشناسی می شوند. آنها که در دستگاه های ملی و تهران هم حضور دارند اجازه پیشرفت کار را ندادند، اما حتما واگن پارس به مپنا واگذار می شود. مگر دست های نامرئی چقدر می توانند مانع کارها شوند و قطعا این واگذاری شکل می گیرد.

وی تاکید کرد: دست هایی نمی خواهد واگذاری سالم و بدون رانت صورت گیرد به همین دلیل این واگذاری ها با تاخیر مواجه شده است و از وزیر صمت و مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع خواستار تاکید بر این واگذاری ها هستیم، البته با تاخیر در سیستم اداری هم مواجه هستیم. رخوت و کرختی سرعت انجام اقدامات انقلابی را گرفته است و گاهی تصمیماتی که توسط مدیران ارشد اتخاذ شده است در سطوح پایینی و کارشناسی گیر می افتد.

آقازاده بیان کرد: برای اولین بار در طول ۲ دهه اخیر شرکت واگن پارس در سال گذشته ۵۲۲ دستگاه واگن تولید کرده است و اگر امسال مشکلات این واحد صنعتی حل شود می تواند قرارداد ۷۰۰ واگنی خود را عملیاتی کند، اگر مسیر هموار شود و سنگ اندازی نشود می توان امسال واگن پارس را از آب و گل بیرون آورد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا در خصوص مدیرعامل مستعفی هپکو اقدامی صورت نگرفته است، گفت: در حال حاضر هم مدیرعامل و هم استان بلاتکلیف است. مدیرعامل برای استعفا باید با چه کسی صحبت کند، طبیعی است که مدیرعامل باید بماند تا تکلیف واگذاری مشخص شود.

استاندار مرکزی با اشاره به مشکلات شرکت آلومینیوم ایران اظهار کرد: ایرالکو تا پایان تیرماه مواد اولیه و تا یک سال آینده نیز قرارداد کاری دارد، ۲۸ میلیارد تومان ماشین آلات نیز برای آندسازی ایرالکو خریداری شده است. در سال ۹۹ باید تلاشی در جهت پیشرفت کارخانه کربن صنعت که می تواند آند تولید کند، صورت گیرد، همچنین برای تامین برق مورد نیاز خط ۵ شرکت نیز با وزیر نیرو و توانیر مکاتباتی صورت گرفته است، بدهی برق شرکت تقسیط شده که بخشی در حال پرداخت است و بخشی تهاتر خواهد شد.

وی در خصوص شرکت کمباین سازی نیز بیان کرد: وضعیت این شرکت با دو سال گذشته زمین تا آسمان تفاوت دارد، سیستم های جدیدی مانند کمباین برنج در حال واردات است در حالی که باید این صنعت نیز حمایت شود.

آقازاده در خصوص پرونده های قضایی تشکیل شده برای کارگران بیان کرد: این موضوع در اولین جلسه شورای تامین استان مورد بررسی قرار می گیرد.

وی با تاکید بر اینکه اگر پیگیری و تلاش کارگران و کارفرمایان استان نبود قطعا شرایط امروز استان مقبول نبود، گفت: اما این پیگیری ها مثمر ثمر بوده است و می توان گفت تولیدکنندگان و کارگران استان گل کاشتند و البته باید تمامی مشکلات آنها را هم دید و بررسی کرد.

استاندار مرکزی با بیان اینکه خط فقر امروز ۵ میلیون تومان است و دستمزد ۲ میلیون و۷۰۰ هزار تومان برای کارگران رقم بسیار ناچیزی است، تصریح کرد: البته شاید این رقم منافع کارگران را نیز به دنبال داشته باشد چراکه اگر دستمزد افزایش یابد کارفرما به دنبال کارگران زیرزمینی و غیررسمی می رود و با پرداخت کمترین حقوق عملا استثمار کارگر رخ می دهد، از طرف دیگر باید در اعلام نظرات همه جوانب را مددنظر داشت.

انتهای پیام 

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.