ایسنا بیش از یک ماه است که برخی از مناطق شهرداری تهران اقدام به تعطیلی و پلمب کلینیکهای دامپزشکی کرده اند. اقدامی که نارضایتی و نگرانی بسیاری از فعالان در عرصه دامپزشکی را در پی داشته است و معتقدند پلمب این مراکزی که در راستای ارتقای بهداشت جامعه تلاش می کند در نهایت به ضرر شهروندان خواهد بود و در شرایط حساس کنونی یعنی شیوع ویروس کرونا و احتمال بروز بیماری مشترک بین انسان و حیوان وجود این مراکز و خدمات آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اگر چه دلایل متعددی چون عدم تعامل میان شهرداری و سازمان دامپزشکی، خلا قانونی، ابهام در وضعیت چگونگی فعالیت این صنف در واحدهای مستقل و یا واحدهای مسکونی و حضور در شهرها برای این موضوع مطرح شده است اما هنوز دقیقا مشخص نیست که چرا این مراکزی که زیرنظر سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی مشغول به فعالیتند، پلمب شده اند.
البته طی روزهای گذشته نیز برخی از مسئولان در شهرداری و مجلس نیز خواستار توقف این اقدام شدند و احمد علی کیخا_ رییس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز با ارسال نامه ای به رئیس سازمان دامپزشکی عنوان کرد که” چندین جلسه در این کمیسیون منعقد و تصمیماتی جهت ساماندهی این امور نیز اتخاذ شد گردید ولیکن ظاهراً به نظر میرسد شهرداری به دور از توجه ویژه به مسائل علمی و تخصصی و منافع عمومی اقدام به اتخاذ تصمیمات یکجانبه میکند. شایسته است آن سازمان در راستای ماموریت ها و تکالیف قانونی خویش در تعامل با شهرداری محترم اقدام به حل این مسئله نماید و یا با تهیه و ارسال گزارش توسط وزیر محترم جهاد کشاورزی از طریق وزارت کشور یا هیات محترم دولت به این مسئله خاتمه داده شود. شایسته نیست این موضوع که میتواند از طریق تحلیلهای کارشناسی و علمی و همچنین در جلسات تخصصی رفع گردد اینقدر موجب نگرانی بخشی از فعالین اقتصادی جامعه و درگیر کردن مسئولین قوای مختلف گردد.
در این راستا علیرضا رفیعی پور _ رئیس سازمان دامپزشکی کشور به ایسنا گفت:تشکلهای دامپزشکی به این موضوع ورود کردند و دیدارهایی نیز با معاون شهردار داشتند. برخی از مسئولان در شهرداری نیز بعضا معتقدند که نباید در شرایط کرونایی و بیماریهای مشترک بین دام وانسان این مراکز پلمب شوند.
وی افزود:درخواست ملاقات با شهرداری تهران داشتیم و به زودی با شهردار ملاقات خواهیم کرد و پیگیر این موضوع هستیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: برخی از دامپزشکان و فعالان این عرصه احتمال میدهند که شاید این اقدام در پی پرداخت نشدن عوارض یا فعالیت کلینیک ها در عرصه های شهری باشد، در حالی که این کلینیک ها کاملا در چارچوب قوانین دامپزشکی مشغول فعالیت هستند.
وی در پایان با اشاره به اینکه در حال حاضر برخی از کلینیک های پلمب شده رفع پلمب شده و در حال فعالیت هستند، گفت: شهرداری تهران، سازمان دامپزشکی، سازمان نظام دامپزشکی و سمن های دامپزشکی باید با یکدیگر گفت وگو کنند تا اگر مشکلی قانونی هم وجود داشت از طریق مراکز مربوطه پیگیری شود.
انتهای پیام