پس از تصمیم به برگزاری کلاسهای دانشگاهها بهصورت مجازی به دلیل گسترش ویروس کرونا در کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری وزارت علوم، وعده اینترنت رایگان برای آموزش مجازی دادند.
البته پس از به پایان رسیدن تعطیلات نوروزی و اجباری شدن حضور در کلاسهای مجازی دانشگاهی، در رایگان شدن تعرفه سایتهای دانشگاهی و آموزشی تعللی صورت گرفت که حسین فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- درباره علت تاخیر در اجرایی شدن این موضوع اظهار کرد: وزارت علوم لیستی شامل آدرس، آیپی، نام دامنه و اطلاعات کامل را اعلام کرد که اپراتورها بتوانند این اطلاعات را روی سیستمهایشان تنظیم کنند و ما منتظر کامل شدن لیست بودیم.
پس از آن اعلام شد در سنجش از ۶۰ مرکز، ۹۰ درصد دانشگاهیان اینترنت رایگان برای آموزشهای مجازی دریافت کردند و اگر کسی اینترنت رایگان دریافت نکرده مشکل در ارائه مدارک بوده است. محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- نیز چند روز پیش از تمدید اینترنت رایگان دانشگاهی و استفاده از سامانههای آموزش مجازی برای یک ماه دیگر خبر داد.
همچنین ستار هاشمی – معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- با بیان اینکه تاکنون اقدامات لازم برای درج اطلاعات ۱۴۹۳ سامانه مرکز علمی و دانشگاهی و پیکربندی اعمال ترافیک رایگان انجام شده است، عدم تطابق کامل اطلاعات واصله سامانهها با سامانههای انتهایی که محتواهای آموزشی روی آنها بارگذاری شده را از علل عوامل اعمال نشدن ترافیک رایگان برای برخی دانشگاهها اعلام کرد.
در این راستا لیست دانشگاههایی که باید ترافیک رایگان برای آنها اعمال شود، اعلام شد. برای اطلاع از اسامی مراکز علمی و دانشگاهی میتوانید روی این لینک کلیک کنید. درصورتی که اسم مرکز آموزشی شما در این لیست قرار دارد اما ترافیک رایگان برای شما اعمال نمیشود، میتوانید موضوع را به رگولاتوری اعلام کنید تا پیگیری شود.
انتهای پیام