ساخت بناهایی با ارتفاع زیاد رفتهرفته به پدیدهای متداول در شهرهای بزرگ تبدیل میشود. روز به روز بر تعداد ساختمانهایی با ارتفاعی از ۱۵۰ تا ۲۵۰ متر افزوده میشود و این در حالی است که معمارین همواره در حال بهروزرسانی طرحهای خود بهمنظور برطرف کردن محدودیتهای موجود در ساخت این آسمانخراشها هستند. آسمانخراشهایی که حتی نگاه کردن به آنها از بیرون هم لذتبخش است.
در صورتی که شما نیز از جمله دوستداران این ساختمانهای بلند هستید بدنیست در ادامه با ما نگاهی به بلندترین ساختمانهای موجود در جهان داشته باشد تا شاید مقصد بعدی شما برای سفرهای برونمرزیتان باشند.
تایپه ۱۰۱، تایوان (ارتفاع ۵۰۹ متر)
این ساختمان در رده پنجم لیست ما قراردارد. اگرچه بهتازگی مرکز تجاری CTF با ارتفاع ۵۳۰ متر، رکورد تایپه ۱۰۱ را شکسته اما این مرکز همچنان در حال ساخت بوده و نمیتوان آنرا به این لیست اضافه کرد. این ساختمان بهگونهای طراحی و ساخته شده تا از مقاومت کافی در برابر بادها و زلزلههای شدید تایپه برخوردار شود.
این در حالی است که هدیه ویژهای به این ساختمان، به عنوان بلندترین و بزرگترین ساختمان سبز جهان توسط LEED تعلق گرفته است. طرح ساختمان، یک Pagoda (ساختمانهای ژاپنی و چینی) است که از هشت قسمت تشکیل شده و هر قسمت، ۸ طبقه دارد.
مرکز تجارت جهانی، آمریکا (ارتفاع ۵۴۱٫۳۳ متر)
مرکز تجارت جهانی، چهارمین ساختمان بلند لیست ما و البته بلندترین ساختمان حال حاضر ایالات متحده آمریکا است. این ساختمان از دفاتر، رستورانها، مراکز پخش و قسمتهای حمل و نقل و موزه تشکیل شده است.
برخی از ویژگیهای این مرکز شامل سیستمهای امنیتی، سیستم استفاده از انرژی تجدیدپذیر، مقاومت بهتر در برابر آتشسوزی، سیستم تصفیه آب باران، نورپردازی داخلی و استفاده از مواد بازیافت شده در ساخت آن است. اگرچه ارتفاع این ساختمان، ۳۹۶ متر است اما با درنظر گرفتن مناره بالای آن، این ارتفاع به ۵۴۱٫۳۳ متر میرسد.
هتل Royal Clock Tower مکه، عربستان (ارتفاع ۶۰۱ متر)
این هتل که از آن با عنوان ابراج البیت یا برج شیطان نیز یاد میشود هتلی دولتی است که بهمنظور استقرار مسلمینی که جهت انجام مراسم حج به مکه آمدهاند در نظر گرفته شده است. با این وجود با توجه به هزینه بالا، تنها عده کمی میتوانند از این هتل استفاده کنند. این ساختمان از ساعتی بزرگ در قسمت بالا بهره میبرد که ۴۳متر در ۴۳ متر ابعاد آن است. بدنیست بدانید که این ساعت، بزرگترین ساعت جهان نیز بهشمار میآید. فنداسیون وسیع این ساختمان، یکی از دلایل عنوان شده برای ایجاد تعادل لازم در مقابل چنین ارتفاعی است.
در این هتل مجموعهای از اتاقهای لوکس برای مشتریان درنظر گرفته شده است. مرکز کنفرانس و اتاقی بزرگ ویژه انجام فرائض دینی با ظرفیت ۱۰ هزارنفر از جمله امکانات دیگر این هتل است. در طول شبانهروز، ۵ مرتبه، تعداد ۲۱ هزار چراغ سبز و سفید موجود، خاموش و روشن میشوند تا زمان انجام فرائض دینی را یادآوری کنند. ۱۶ چراغ عمودی عظیمالجثه نیز در مراسمهای خاص، نور را به مسافت ۱۰ کیلومتر به سمت بالا پرتاب کرده تا آسمان را رنگین کنند.
برج شانگهای، چین (ارتفاع ۶۳۲٫۱۱ متر)
برج شانگهای در لیست ما، ساختمانی جدید به شمار میآید که در تاریخ ۱۵ شهریورماه ۱۳۹۴ تکمیل شده است. این ساختمان هنوز برای ورود عموم در دسترس قرارنگرفته است اما برنامهریزیهای انجام شده حکایت از افتتاح رسمی آن در ماه جاری میلادی دارند. این ساختمان از ۱۲۱ طبقه بهره میبرد و بهنحوی طراحی شده تا مجموعهای اداری را در کنار هتل شاهد باشیم.
این ساختمان به همراه برج Jin Mao و مرکز تجاری شانگهای (ششمین ساختمان بلند جهان) در میان بلندمرتبهترین ساختمانهای چین قرار میگیرند. ۳۲۰ اتاق در این هتل و فضای پارک ۱۱۰۰ خودرو از جمله ویژگیهای شاخص این ساختمان است.
برج خلیفه، امارات (ارتفاع ۸۲۸ متر)
برج خلیفه از سال ۲۰۰۹ در مقام اول بلندترین ساختمانهای جهان قرارگرفته است. این برج با ارتفاع ۸۲۸ متر از ۱۶۲ طبقه، سی هزار محل اقامت در کنار ۹ هتل و مرکز فروشی مثالزدنی بهره میبرد. این ساختمان با این هدف ایجاد شد تا به دوبی، وجههای بینالمللی ببخشد و آن را بهعنوان مکانی جذاب برای گردشگران (و نه تنها سرزمینی در کشوری نفتخیز) معرفی کند.
این برج از طراحی سهپایهای! با لبههای بریده شده بهمنظور کاهش اثرات برخورد باد شدید بهره میبرد. علاوه بر این با استفاده از روکشی قوی، این برج در برابر دمای بالای دبی، ایمن شده است. ۵۷ آسانسور و ۸ پلهبرقی در این مجموعه بهکار گرفته شده است. آسانسورهای موجود نیز میتوانند بهراحتی چیزی در حدود ۱۲ تا ۱۴ نفر را در خود جای دهند. Skidmore, Owings , Merrill (SOM)طراحان این بنا هستند که طراحی ساختمان تجارت جهانی در آمریکا را نیز برعهده داشتهاند.