طبق اعلام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، بر اساس این سند که با حضور جمعی از مسئولان ایمیدرو و استانداری خراسان رضوی به امضاء رسید، قرار است طرفین با عملیاتی کردن مفاد این تفاهم نامه، اقدام به بهینه سازی و توسعه بازار گوهرسنگها مبتنی بر اصول علمی و تجاری کنند. موضوع اصلی تفاهمنامه فوق افزایش مشارکت بخش خصوصی در حوزه گوهر سنگها و فراهم شدن توسعه آن در این استان به منظور ایجاد بازارچه گوهرسنگها در مشهد در راستای افزایش اشتغال و ارزش افزوده اعلام شده است.
از اهداف این سند علاوه بر شکلگیری بازارچه سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در مشهد، میتوان به تشویق فعالان بخش خصوصی برای سرمایهگذاری و همافزایی و تسهیل ورود گوهر سنگها از افغانستان با فعال کردن پایانه مرزی دوغارون اشاره کرد. به منظور پیگیری اهداف فوق، کمیته اجرایی با نظارت کارگروه اجرایی ایمیدرو و توسط استانداری خراسان رضوی تشکیل میشود که در آن کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازارچه سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی به عنوان دبیر فعالیت میکند. علاوه بر این، با هماهنگی با نهادهای مربوطه از جمله اداره میراث فرهنگی، سازمان صنعت معدن و تجارت، خانه معدن، اتاق اصناف، اتحادیه طلا و جواهر، اتحادیه فیروزه و سایر نهادهای این حوزه، تفاهمنامه فوق پیگیری میشود.
راه اندازی پایانه گوهرسنگها تا پایان پاییز امسال
مقرر شده تا پایان پاییز امسال پایانه گوهرسنگها همراستا با سند ملی توسعه گوهرسنگها ایجاد شود. در این بین ایمیدرو، تسهیل قوانین و مقررات را با هماهنگی دستگاههای اجرای و دولتی و نیز غربالگری و آنومالی اکتشافی گوهر سنگها را برعهده دارد. استانداری خراسان رضوی نیز اقدامات و هماهنگی لازم برای استقرار بازارچه مرزی را انجام خواهد داد.
ایمیدرو توسعه بازار گوهرسنگها را از سال گذشته با همکاری نهادهای اجرایی، بخش خصوصی و دانشگاهها را با تشکیل “کارگروه بهینه سازی صنعت گوهرسنگ ها” کلید زده است و به عنوان یک اولویت جدید در بخش معدن و صنایع معدنی پیگیری می کند. در حال حاضر در بازار ۶۰۰ میلیارد دلاری جهانی گوهرسنگها، سهم ایران کمتر از نیم درصد است. بنابر اهداف مورد توجه در افزایش سهم ایران در تجارت جهانی، دستیابی به سهم نیم درصدی تا سال ۱۴۰۵ و سهم یک درصدی تا سال ۱۴۱۰ مورد توجه است.
” ایجاد بازارچههای گوهرسنگها”، “تسهیل صادرات”، “ایجاد آزمایشگاههای استاندارد و تخصصی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی” و ” فعال کردن معادن و کوچک و متوسط گوهرسنگ ها” از مهم ترین موضوعاتی است که در کارگروه بهینه سازی صنعت گوهرسنگها در حال بررسی است.
انتهای پیام