ایسنا به نقل از رویترز، حوادث مدعی سوءرفتار پلیس، از یک خط اضطراری در برزیل گردآوری شده که از دادههای آن در یک گزارش تهیه شده توسط دولت فدرال استفاده شده است. این اطلاعات برخلاف سالهای ۲۰۱۷ یا ۲۰۱۸، از نسخه سال ۲۰۱۹- نخستین سال سر کار آمدن رئیس جمهور راست افراطی، بولسونارو- این گزارش حذف شده بود.
برزیل در بین پر قتلترین کشورهای جهان قرار دارد. در حالی که آمار قتل در دو سال متوالی کاهش پیدا کرده، با این حال ۴۰ هزار قتل در سال ۲۰۱۹ اتفاق افتاده است.
بولسونارو، کاپیتان سابق ارتش در بستر نظم و قانون کاندیدای ریاست جمهوری شد. او مکرراً از سختگیریهای پلیس نسبت به جرم و جنایت، مواد مخدر و خشونت دنیای جنایت کاران حمایت کرده است. او گفته است: “جنایتکاران باید مانند سوسک بمیرند”.
اعتراضات در شهرهای سراسر جهان و برزیل به دنبال قتل جورج فلوید، مرد سیاهپوستی که ۲۵ ماه مه (۵ خرداد) در بازداشت پلیس مینیاپولیس جان سپرد، توجه را به سمت مسائل مربوط به خشونت پلیس در بزرگترین کشور آمریکای لاتین جلب کرده است.
گزارش حقوق بشر سال ۲۰۱۹، که در ۲۱ مه (۱ خرداد) منتشر شد هیچ اشارهای به موارد حذف شده نداشته است. این موضوع تا زمانی که روزنامه “فویا د س. پائولو” طی گزارشی در روز جمعه به آن بپردازد، مسکوت مانده بود.
وزارت حقوق زنان، خانواده و بشر که مسئولیت انتشار این گزارش را داراست، در بیانیهای اعلام کرد اطلاعات مربوطه به دلایل فنی جا مانده است.
خشم بر سر این گزارش در همان هفتهای به وجود آمد که دیوان عالی برزیل- همزمان با ادعاهای مطروحه مبنی بر آنکه دولت بولسونارو سعی دارد بر وخامت این بیماری سرپوش بگذارد- به وزارت بهداشت این کشور دستور داد دادههای دقیقی درباره فوتیها و آمار مبتلایان کرونا ارائه کند. برزیل در حال حاضر دومین کشور با بیشترین تعداد مبتلایان کرونا است.
“آندریا آمین”، دادستان ایالت ریو دو ژانیرو که مسئول تحقیق درباره قتلهای انجام شده به دست پلیس است، گفت: بولسونارو گمان نمیکند که خشونت پلیس، نقض حقوق بشر است. او فکر می کند تمام اقدامات پلیس قانونی، مشروع و ضروری و هرکس که درباره آنها شکایتی کند، مجرم است.
بر اساس آمار رسمی در ریو، نیروی بدنام و خشن پلیس سال گذشته هزار و ۸۱۴ نفر و در چهار ماهه نخست سال ۲۰۲۰ نیز ۶۰۶ نفر را کشته است.
انتهای پیام